Articolul precedentCe poate face un copil?
  Articolul următorBennetek áldatnak meg…

  Influența

  Astfel au fost smeriți Filistenii, și n’au mai venit pe ținutul lui Israel. Mâna Domnului a fost împotriva Filistenilor în tot timpul vieții lui Samuel. 1 Samuel 7:13

  În ocazia aceasta aș dori să ne oprim pentru câteva minute asupra unui cuvânt destul de provocator, și anume INFLUENȚĂ. Conform dicționarului explicativ al limbii române, cuvântul „a influența’’, descrie o – Acțiune exercitată asupra unei ființe sau a unui lucru, putând să-i modifice conținutul, caracterul, forma. Acesta se potrivește de minune în devoționalul din această dimineață, deoarece Samuel a fost unul dintre cei mai influenți lideri ai poporului Israel. Această influență a avut de a face cu aspectul pozitiv în ce privește creșterea poporului din punct de vedere spiritual, și negativă în ce privește dușmanii veșnici ai poporului Israel, filistenii. Versetul subliniază experiența filistenilor chiar de două ori (…au fost smeriți, și …mâna Domnului împotriva filistenilor), accentul câzând astfel pe încă o dovadă a bunătății lui Dumnezeu față de acest popor păgân.

  În timp ce Samuel influența poporul Israel, în formă, conținut și caracter, în același timp influența, prin credincioșia sa față de Dumnezeu; și pe filisteni în a-i opri din acțiunile lor vrăjmașe de a-i persecuta pe israeliți. Lucrul acesta denotă cât de mult poate face o persoană diferența prin influența sa. Versetul subliniază și perseverența lui Samuel de a fi o persoană credincioasă pe tot parcursul vieții sale.

  Așadar descoperim cel puțin două moduri de influență:

  1. Influența interioară:

  „Nimic nu exercită o influență mai mare pentru favorizarea sănătății sufletului și trupului ca spiritul de recunoștință și laudă. Este o datorie categorică aceea de a ne împotrivi melancoliei, gândurilor și sentimentelor de nemulțumire — o datorie tot atât de mare ca aceea de a ne ruga”. {DV 251.3}

  2. Influența exterioară:
  „Chiar fără să ne dăm seama, prin influența noastră alții pot fi încurajați și întăriți, sau pot fi descurajați și îndepărtați de la Domnul Hristos și adevăr’’. {CH 120.1}

  Să concluzionăm: cum stai cu exercitarea influenței interioare, dar cu cea exterioară? Aș dori să nu uiți că oricine ai fi, ai primit din partea lui Dumnezeu darul de a influența. Provocarea pentru azi este, de a alege în ce mod dorești să influențezi pe cei din jurul tău, pozitiv sau… negativ?

  Daniel DAniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Influența - 2020. Astfel au fost smeriți Filistenii, și n'au mai venit pe ținutul lui Israel. Mâna Domnului a fost împotriva Filistenilor în tot timpul vieții lui Samuel. 1 Samuel 7:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...