Articolul precedentCe poate face un copil?
  Articolul următorBennetek áldatnak meg…

  Influența

  Astfel au fost smeriți Filistenii, și n’au mai venit pe ținutul lui Israel. Mâna Domnului a fost împotriva Filistenilor în tot timpul vieții lui Samuel. 1 Samuel 7:13

  În ocazia aceasta aș dori să ne oprim pentru câteva minute asupra unui cuvânt destul de provocator, și anume INFLUENȚĂ. Conform dicționarului explicativ al limbii române, cuvântul „a influența’’, descrie o – Acțiune exercitată asupra unei ființe sau a unui lucru, putând să-i modifice conținutul, caracterul, forma. Acesta se potrivește de minune în devoționalul din această dimineață, deoarece Samuel a fost unul dintre cei mai influenți lideri ai poporului Israel. Această influență a avut de a face cu aspectul pozitiv în ce privește creșterea poporului din punct de vedere spiritual, și negativă în ce privește dușmanii veșnici ai poporului Israel, filistenii. Versetul subliniază experiența filistenilor chiar de două ori (…au fost smeriți, și …mâna Domnului împotriva filistenilor), accentul câzând astfel pe încă o dovadă a bunătății lui Dumnezeu față de acest popor păgân.

  În timp ce Samuel influența poporul Israel, în formă, conținut și caracter, în același timp influența, prin credincioșia sa față de Dumnezeu; și pe filisteni în a-i opri din acțiunile lor vrăjmașe de a-i persecuta pe israeliți. Lucrul acesta denotă cât de mult poate face o persoană diferența prin influența sa. Versetul subliniază și perseverența lui Samuel de a fi o persoană credincioasă pe tot parcursul vieții sale.

  Așadar descoperim cel puțin două moduri de influență:

  1. Influența interioară:

  „Nimic nu exercită o influență mai mare pentru favorizarea sănătății sufletului și trupului ca spiritul de recunoștință și laudă. Este o datorie categorică aceea de a ne împotrivi melancoliei, gândurilor și sentimentelor de nemulțumire — o datorie tot atât de mare ca aceea de a ne ruga”. {DV 251.3}

  2. Influența exterioară:
  „Chiar fără să ne dăm seama, prin influența noastră alții pot fi încurajați și întăriți, sau pot fi descurajați și îndepărtați de la Domnul Hristos și adevăr’’. {CH 120.1}

  Să concluzionăm: cum stai cu exercitarea influenței interioare, dar cu cea exterioară? Aș dori să nu uiți că oricine ai fi, ai primit din partea lui Dumnezeu darul de a influența. Provocarea pentru azi este, de a alege în ce mod dorești să influențezi pe cei din jurul tău, pozitiv sau… negativ?

  Daniel DAniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Influența - 2020. Astfel au fost smeriți Filistenii, și n'au mai venit pe ținutul lui Israel. Mâna Domnului a fost împotriva Filistenilor în tot timpul vieții lui Samuel. 1 Samuel 7:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...