Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Obișnuiește-te cu rugăciunea

  Departe iarăș de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi! Vă voi învăța calea… cea bună și cea dreaptă. 1 Samuel 12:23

  „Îmi este model micul Samuel.
  El e pentru fiecare un exemplu de purtare.
  Vreau să fiu ca el, micul Samuel!”

  Aceasta a fost imnul Clubului nostru de licurici, din care am facut parte de la vârsta de patru săptămâni. Aș dori ca Samuel să-mi fie model și pe viitor. Acum sunt explorator. Voi respecta legile exploratorului, iar dintre aceste legi prioritară pentru mine este: să studiez și să mă rog zilnic. Samuel spune că este păcat dacă încetezi să te rogi. Poate te întrebi de ce? Am găsit câteva răspunsuri, pe care îmi doresc să le împărtășesc cu tine:

  „Rugăciunea este deschiderea inimii noastre înaintea lui Dumnezeu ca înaintea unui prieten. ”{Rg 8.4}

  „Rugăciunea zilnică este la fel de necesară pentru a crește în har și în viața spirituală, cum este hrana obișnuită pentru bunăstarea noastră fizică. Ar trebui să ne obișnuim să înălțăm adesea gândurile noastre către Dumnezeu în rugăciune. Dacă mintea rătăcește, trebuie să o aducem înapoi. Printr-un efort perseverent, odată ce obiceiul este format, ne va fi ușor să facem lucrul acesta. Nu putem să ne despărțim nici măcar o clipă de Hristos și, în același timp, să continuăm a fi în siguranță. Avem nevoie de prezența Lui, avem nevoie ca El să ne însoțească la fiecare pas.” — Solii pentru tineret, 115. {Rg 17.1}

  „Rugăciunea este respirația sufletului. Este secretul puterii spirituale. Rugăciunea aduce inima într-o comuniune directă cu Izvorul vieții și întărește vigoarea și tonusul experienței religioase. A neglija rugăciunea sau a ne ruga ocazional, atunci când ne convine, înseamnă a pierde legătura cu Dumnezeu. Însușirile spirituale își pierd vitalitatea, iar experiența religioasă va fi lipsită de sănătate și vigoare….” {Rg 12.3}

  Când eram mai mică și făceam ceva rău îmi ceream iertare de la Dumnezeu. Acum, când sunt mai mare, uneori uit. Când mă cert cu o prietenă sau cu un prieten, se întîmplă să ne cerem mai repede iertare unul altuia decât atunci când Îl supărăm pe Dumnezeu. Acesta este oare un păcat? Da. Dacă păcătuim si nu ne cerem iertare înseamnă ca păcătuim încă odată. Nu uitati “Dumnezeu iubește păcătosul, dar nu iubeste păcatul”. Să aveți o zi bună si să vă rugați zilnic!

  Tobiás Renáta, Explorator – Conferința Transilvania de Nord

  Obișnuiește-te cu rugăciunea - 2020. Departe iarăș de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi! Vă voi învăța calea... cea bună și cea dreaptă. 1 Samuel 12:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....