Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Obișnuiește-te cu rugăciunea

  Departe iarăș de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi! Vă voi învăța calea… cea bună și cea dreaptă. 1 Samuel 12:23

  „Îmi este model micul Samuel.
  El e pentru fiecare un exemplu de purtare.
  Vreau să fiu ca el, micul Samuel!”

  Aceasta a fost imnul Clubului nostru de licurici, din care am facut parte de la vârsta de patru săptămâni. Aș dori ca Samuel să-mi fie model și pe viitor. Acum sunt explorator. Voi respecta legile exploratorului, iar dintre aceste legi prioritară pentru mine este: să studiez și să mă rog zilnic. Samuel spune că este păcat dacă încetezi să te rogi. Poate te întrebi de ce? Am găsit câteva răspunsuri, pe care îmi doresc să le împărtășesc cu tine:

  „Rugăciunea este deschiderea inimii noastre înaintea lui Dumnezeu ca înaintea unui prieten. ”{Rg 8.4}

  „Rugăciunea zilnică este la fel de necesară pentru a crește în har și în viața spirituală, cum este hrana obișnuită pentru bunăstarea noastră fizică. Ar trebui să ne obișnuim să înălțăm adesea gândurile noastre către Dumnezeu în rugăciune. Dacă mintea rătăcește, trebuie să o aducem înapoi. Printr-un efort perseverent, odată ce obiceiul este format, ne va fi ușor să facem lucrul acesta. Nu putem să ne despărțim nici măcar o clipă de Hristos și, în același timp, să continuăm a fi în siguranță. Avem nevoie de prezența Lui, avem nevoie ca El să ne însoțească la fiecare pas.” — Solii pentru tineret, 115. {Rg 17.1}

  „Rugăciunea este respirația sufletului. Este secretul puterii spirituale. Rugăciunea aduce inima într-o comuniune directă cu Izvorul vieții și întărește vigoarea și tonusul experienței religioase. A neglija rugăciunea sau a ne ruga ocazional, atunci când ne convine, înseamnă a pierde legătura cu Dumnezeu. Însușirile spirituale își pierd vitalitatea, iar experiența religioasă va fi lipsită de sănătate și vigoare….” {Rg 12.3}

  Când eram mai mică și făceam ceva rău îmi ceream iertare de la Dumnezeu. Acum, când sunt mai mare, uneori uit. Când mă cert cu o prietenă sau cu un prieten, se întîmplă să ne cerem mai repede iertare unul altuia decât atunci când Îl supărăm pe Dumnezeu. Acesta este oare un păcat? Da. Dacă păcătuim si nu ne cerem iertare înseamnă ca păcătuim încă odată. Nu uitati “Dumnezeu iubește păcătosul, dar nu iubeste păcatul”. Să aveți o zi bună si să vă rugați zilnic!

  Tobiás Renáta, Explorator – Conferința Transilvania de Nord

  Obișnuiește-te cu rugăciunea - 2020. Departe iarăș de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi! Vă voi învăța calea... cea bună și cea dreaptă. 1 Samuel 12:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...