Profet sau Rege

Samuel n’a văzut cu plăcere faptul că ziceau: „Dă-ne un împărat ca să ne judece.”Și Samuel S-a rugat Domnului. 1 Samuel 8:6

Samuel, credinciosul profet al lui Dumnezeu era într-o situație delicată. Poporul dorea un rege, deși toți știau că ei au un Rege, pe Dumnezeu. Cu toate acestea ei erau invidioși pe vecinii lor care aveau un rege în carne și oase. Atitudinea lui Samuel este una deosebit de îngrijorătoare, deoarece dacă exista vreun om în poporul Israel care să dorească binele poporului la data aceea, acela era Samuel. De aceea Samuel știa că pretenția poporului era una deosebit de gravă pe cale de consecințe, iar faptul acesta producea o durere nu numai în inima lui ci și în fața lui Dumnezeu.

Să-ți povestesc; înainte de a intra în anul II la facultate, vacanța de vară am petrecut-o la un unchi de al meu în Spania muncind pe șantier pentru cheltuielile din anul de studii ce urma să înceapă. După ce am ajuns acasă, înainte de a pleca la facultate, le-am spus părinților că vreau să ne cumpărăm o mașină împreună cu colegul de cameră. Părinții nu au fost de acord și m-au sfătuit să investesc banii în cheltuielile de facultate. Ce credeți, i-am ascultat? Nici vorbă, am achiziționat mașina, dar nici nu am cumpărat-o bine și am avut accident cu ea. În urma experienței nefericite nu numai că am rămas fără bani dar părinții au fost nevoiți să acopere cheltuielile și pentru mașină și pentru anul meu de facultate.

Poate te-ai confruntat cu această situație în sfera familiei asemănător cu situația mea, o situație în care dacă se va lua o decizie într-un alt fel decât cel știut de părinți, va ieși poate chiar un adevărat război. Poate că de cele mai multe ori ai auzit cuvintele din gura părinților așa cum am auzit și eu : Ți-am spus, am știut eu că o să se întâmple așa, de ce nu mai ascultat și alte expresii asemănătoare. În același fel Samuel a fost pus în situația de accepta ceva ce el știa sfârșitul unei astfel de alegeri, că se va sfârși rău de tot. Dar mai mult decât Samuel era Dumnezeu, Regele lor. Cu toate acestea Dumnezeu le-a îngăduit să-și urmeze propria alegere deoarece Îi iubea. Și ai mei m-au iubit și ai tăi te iubesc, iar peste toate acestea Dumnezeu continuă să ne iubească indiferent de alegerile noastre.

I-ați un moment te rog după ce termini de citit acest devoțional, și dacă știi că ai făcut ceva nepotrivit cuiva, cândva, așează-te pe genunchi și cere-i lui Dumnezeu rezolvarea situației. Apoi cântă imnul numărul 67: Să fii vesel !

Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video