Profet sau Rege

  Samuel n’a văzut cu plăcere faptul că ziceau: „Dă-ne un împărat ca să ne judece.”Și Samuel S-a rugat Domnului. 1 Samuel 8:6

  Samuel, credinciosul profet al lui Dumnezeu era într-o situație delicată. Poporul dorea un rege, deși toți știau că ei au un Rege, pe Dumnezeu. Cu toate acestea ei erau invidioși pe vecinii lor care aveau un rege în carne și oase. Atitudinea lui Samuel este una deosebit de îngrijorătoare, deoarece dacă exista vreun om în poporul Israel care să dorească binele poporului la data aceea, acela era Samuel. De aceea Samuel știa că pretenția poporului era una deosebit de gravă pe cale de consecințe, iar faptul acesta producea o durere nu numai în inima lui ci și în fața lui Dumnezeu.

  Să-ți povestesc; înainte de a intra în anul II la facultate, vacanța de vară am petrecut-o la un unchi de al meu în Spania muncind pe șantier pentru cheltuielile din anul de studii ce urma să înceapă. După ce am ajuns acasă, înainte de a pleca la facultate, le-am spus părinților că vreau să ne cumpărăm o mașină împreună cu colegul de cameră. Părinții nu au fost de acord și m-au sfătuit să investesc banii în cheltuielile de facultate. Ce credeți, i-am ascultat? Nici vorbă, am achiziționat mașina, dar nici nu am cumpărat-o bine și am avut accident cu ea. În urma experienței nefericite nu numai că am rămas fără bani dar părinții au fost nevoiți să acopere cheltuielile și pentru mașină și pentru anul meu de facultate.

  Poate te-ai confruntat cu această situație în sfera familiei asemănător cu situația mea, o situație în care dacă se va lua o decizie într-un alt fel decât cel știut de părinți, va ieși poate chiar un adevărat război. Poate că de cele mai multe ori ai auzit cuvintele din gura părinților așa cum am auzit și eu : Ți-am spus, am știut eu că o să se întâmple așa, de ce nu mai ascultat și alte expresii asemănătoare. În același fel Samuel a fost pus în situația de accepta ceva ce el știa sfârșitul unei astfel de alegeri, că se va sfârși rău de tot. Dar mai mult decât Samuel era Dumnezeu, Regele lor. Cu toate acestea Dumnezeu le-a îngăduit să-și urmeze propria alegere deoarece Îi iubea. Și ai mei m-au iubit și ai tăi te iubesc, iar peste toate acestea Dumnezeu continuă să ne iubească indiferent de alegerile noastre.

  I-ați un moment te rog după ce termini de citit acest devoțional, și dacă știi că ai făcut ceva nepotrivit cuiva, cândva, așează-te pe genunchi și cere-i lui Dumnezeu rezolvarea situației. Apoi cântă imnul numărul 67: Să fii vesel !

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Profet sau Rege - 2020. Samuel n'a văzut cu plăcere faptul că ziceau: "Dă-ne un împărat ca să ne judece."Și Samuel S-a rugat Domnului. 1 Samuel 8:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...