Profet sau Rege

  Samuel n’a văzut cu plăcere faptul că ziceau: „Dă-ne un împărat ca să ne judece.”Și Samuel S-a rugat Domnului. 1 Samuel 8:6

  Samuel, credinciosul profet al lui Dumnezeu era într-o situație delicată. Poporul dorea un rege, deși toți știau că ei au un Rege, pe Dumnezeu. Cu toate acestea ei erau invidioși pe vecinii lor care aveau un rege în carne și oase. Atitudinea lui Samuel este una deosebit de îngrijorătoare, deoarece dacă exista vreun om în poporul Israel care să dorească binele poporului la data aceea, acela era Samuel. De aceea Samuel știa că pretenția poporului era una deosebit de gravă pe cale de consecințe, iar faptul acesta producea o durere nu numai în inima lui ci și în fața lui Dumnezeu.

  Să-ți povestesc; înainte de a intra în anul II la facultate, vacanța de vară am petrecut-o la un unchi de al meu în Spania muncind pe șantier pentru cheltuielile din anul de studii ce urma să înceapă. După ce am ajuns acasă, înainte de a pleca la facultate, le-am spus părinților că vreau să ne cumpărăm o mașină împreună cu colegul de cameră. Părinții nu au fost de acord și m-au sfătuit să investesc banii în cheltuielile de facultate. Ce credeți, i-am ascultat? Nici vorbă, am achiziționat mașina, dar nici nu am cumpărat-o bine și am avut accident cu ea. În urma experienței nefericite nu numai că am rămas fără bani dar părinții au fost nevoiți să acopere cheltuielile și pentru mașină și pentru anul meu de facultate.

  Poate te-ai confruntat cu această situație în sfera familiei asemănător cu situația mea, o situație în care dacă se va lua o decizie într-un alt fel decât cel știut de părinți, va ieși poate chiar un adevărat război. Poate că de cele mai multe ori ai auzit cuvintele din gura părinților așa cum am auzit și eu : Ți-am spus, am știut eu că o să se întâmple așa, de ce nu mai ascultat și alte expresii asemănătoare. În același fel Samuel a fost pus în situația de accepta ceva ce el știa sfârșitul unei astfel de alegeri, că se va sfârși rău de tot. Dar mai mult decât Samuel era Dumnezeu, Regele lor. Cu toate acestea Dumnezeu le-a îngăduit să-și urmeze propria alegere deoarece Îi iubea. Și ai mei m-au iubit și ai tăi te iubesc, iar peste toate acestea Dumnezeu continuă să ne iubească indiferent de alegerile noastre.

  I-ați un moment te rog după ce termini de citit acest devoțional, și dacă știi că ai făcut ceva nepotrivit cuiva, cândva, așează-te pe genunchi și cere-i lui Dumnezeu rezolvarea situației. Apoi cântă imnul numărul 67: Să fii vesel !

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Profet sau Rege - 2020. Samuel n'a văzut cu plăcere faptul că ziceau: "Dă-ne un împărat ca să ne judece."Și Samuel S-a rugat Domnului. 1 Samuel 8:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.