Crestinul autentic

Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile de tot și jertfele decît ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decît jertfele, și păzirea cuvântului Său face mai mult decît grăsimea berbecilor. 1 Samuel 15:22

Impresionat de ascultarea călugărilor de la o mănăstire din regatul său, un rege a hotărât să li se alăture. Ajuns acolo, l-a găsit pe responsabilul locaşului şi l-a întrebat:

– Aş putea să rămân aici pentru a avea o viaţă de contemplare, la fel ca voi?

– Maiestatea voastră, ştiţi ce înseamnă un jurământ de ascultare?

– O, da, răspunse regele, şi sunt hotărât să fiu ascultător.

– Foarte bine, Maiestatea voastră, în acest caz, vă mai rămâne un singur lucru de făcut. Să vă întoarceţi la palat, să slujiţi poporului cu credincioşie şi să ascultaţi de Dumnezeu.

Regele a înţeles lecţia şi apoi a devenit un conducător bun.

Dumnezeu nu caută şi nici nu are nevoie de o ascultare limitată între patru pereţi. Atunci când ne închidem într-un locaş pentru a ne ruga toată ziua, nu demonstrăm că păzim poruncile lui Dumnezeu. Isus aşteaptă o ascultare dinamică, activă, care nu se vede doar în biserică, ci acolo unde trebuie să lucrăm.

Noi trebuie să fim ascultători la muncă, acasă, la şcoală, la universitate. Acolo unde, zi de zi, noi suntem credincioşi responsabilităţilor cotidiene.

Astazi, te provoc a fii un crestini autentic!

Andy Stancu, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor