Dincolo de aparențe

Și Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfățișarea și înălțimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă.” 1 Samuel 16:7

„În vitrina unui magazin de animale era un afiș: „Cățeluși de vânzare” Un băiat de 10 ani intră și întreabă care-i prețul unui cățeluș. Vânzătorul îi răspunde că prețul este între 200 și 400 de lei. Băiatul își verifică buzunarele și numără banii găsiți… 23 de lei, apoi întreabă: „Aș putea vedea cățelușii?” Vânzătorul zâmbește, apoi fluieră și apare cățeaua și în urma ei 5 cățeluși frumoși. Al șaselea cățeluș rămase în urmă și nu se apropia! „De ce cățelușul acesta șchioapătă?” Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior și va fi șchiop toată viața… „Acesta-i cățelușul pe care-l doresc”, a spus băiatul cu bucurie în glas. „Dacă asta e dorința ta, ți-l dau gratis!” Copilul s-a supărat și a răspuns: „Nu-l vreau gratis, în fiecare lună îți voi plăti 10 lei, până voi achita prețul lui întreg!” „Ești sigur că vrei acest cățeluș? Doar niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări, precum ceilalți!” Băiatul s-a aplecat, și-a ridicat puțin pantalonul și i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susținea piciorul strâmb. „Nici eu nu pot alerga, de aceea acest cățeluș are nevoie de cineva care să-l înțeleagă!”

În desfășurarea relațiilor noastre interumane, adesea, și noi ca și Samuel, ne uităm la „ceea ce izbește ochii”. Această relatare biblică despre Samuel, ne oferă o bună învățătură, de care este bine să ținem seama atunci când tindem să facem alegeri și nu ținem cont de sfaturile și îndemnurile venite din partea Domnului.

„Să învățăm din greșeala lui Samuel cât de zadarnică este aprecierea care se bazează pe frumusețea fizionomiei sau a nobilei ținute a corpului. Să învățăm cât de incapabilă este înțelepciunea omenească, fără o specială iluminare cerească, de a pricepe tainele inimii sau a cuprinde sfaturile lui Dumnezeu.” PP 638.1

Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Conferința Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video