Dincolo de aparențe

  Și Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfățișarea și înălțimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă.” 1 Samuel 16:7

  „În vitrina unui magazin de animale era un afiș: „Cățeluși de vânzare” Un băiat de 10 ani intră și întreabă care-i prețul unui cățeluș. Vânzătorul îi răspunde că prețul este între 200 și 400 de lei. Băiatul își verifică buzunarele și numără banii găsiți… 23 de lei, apoi întreabă: „Aș putea vedea cățelușii?” Vânzătorul zâmbește, apoi fluieră și apare cățeaua și în urma ei 5 cățeluși frumoși. Al șaselea cățeluș rămase în urmă și nu se apropia! „De ce cățelușul acesta șchioapătă?” Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior și va fi șchiop toată viața… „Acesta-i cățelușul pe care-l doresc”, a spus băiatul cu bucurie în glas. „Dacă asta e dorința ta, ți-l dau gratis!” Copilul s-a supărat și a răspuns: „Nu-l vreau gratis, în fiecare lună îți voi plăti 10 lei, până voi achita prețul lui întreg!” „Ești sigur că vrei acest cățeluș? Doar niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări, precum ceilalți!” Băiatul s-a aplecat, și-a ridicat puțin pantalonul și i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susținea piciorul strâmb. „Nici eu nu pot alerga, de aceea acest cățeluș are nevoie de cineva care să-l înțeleagă!”

  În desfășurarea relațiilor noastre interumane, adesea, și noi ca și Samuel, ne uităm la „ceea ce izbește ochii”. Această relatare biblică despre Samuel, ne oferă o bună învățătură, de care este bine să ținem seama atunci când tindem să facem alegeri și nu ținem cont de sfaturile și îndemnurile venite din partea Domnului.

  „Să învățăm din greșeala lui Samuel cât de zadarnică este aprecierea care se bazează pe frumusețea fizionomiei sau a nobilei ținute a corpului. Să învățăm cât de incapabilă este înțelepciunea omenească, fără o specială iluminare cerească, de a pricepe tainele inimii sau a cuprinde sfaturile lui Dumnezeu.” PP 638.1

  Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Conferința Conferința Transilvania de Sud

  Dincolo de aparențe - 2020. Și Domnul a zis lui Samuel: "Nu te uita la înfățișarea și înălțimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă." 1 Samuel 16:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...