Despre frumusețe

  El avea un fiu cu numele Saul, tânăr și frumos, mai frumos decît oricare din copiii lui Israel. Și-i întrecea pe toți în înălțime dela umăr în sus. 1 Samuel 9:2

  Vine o vreme, când vizitezi oglinda mai des decât bucătăria. A și venit? Da știu. Pentru un explorator în creștere, mai ales pentru fete, frumusețea fizică devine o preocupare din ce în ce mai evidentă. Și e foarte bine. Ne place frumosul și noi vrem să fim frumoși. Trebuie să fim atenți însă să acordăm importanța cuvenită acestui subiect.

  Există în lumea frumuseții tot felul de criterii după care se stabilește excelența. Înălțimea, culoarea ochilor, forma sprâncenelor, freza, buzele, delicatețea mâinilor, unghiile, îmbrăcămintea, pantofii, accesoriile purtate (brățări, genți, ceasuri, lănțișoare, cercei, inele), toate sunt luate în obiectiv. Majoritatea tinerilor sunt într-o continuă frământare ca să fie la modă. Altfel urmează respingerea din partea celorlalți. Poate că și tu ești prins/ă în această mreajă a căutării acceptării pe criterii de frumusețe. Să îți dea Dumnezeu înțelepciune să poți avea echilibrul necesar să nu fii captiv/ă felului acesta de viață.

  Criteriul aparent după care Saul a fost ales împărat pare să fi fost frumusețea fizică. Acest lucru este caracteristic și lumii noastre în general. Există studii efectuate care arată că înfățișarea fizică plăcută este un avantaj pentru succesul în viață. Totuși adevăratul motiv al alegerii lui Saul de către Dumnezeu nu a fost frumusețea, ci umilința lui inițială și dispoziția de a asculta de Dumnezeu. Așa se face că în ziua aleasă de prorocul Samuel pentru a fi uns ca împărat, se ascunsese după niște vase mari, pentru că i se părea că chemarea aceasta era prea mare pentru el.

  Bunul gust, educația aleasă, atenția în a împăca modestia cu frumusețea va face din tine o persoană plăcută, chiar dacă poate nu excelezi în frumusețe. Moda și cele ale ei enumerate mai sus (podoabe, cosmetice, îmbrăcăminte), aduc doar o aparentă frumusețe. Biblia ne spune că ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui (Proverbe 19:22). De fapt, termenul ebraic pentru frumusețe (toob) este în bună măsură sinonim cu bunătatea.

  Bucură-te de tinerețe, fii frumos/frumoasă înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor, și fă din bunătate adevăratul parfum fermecător!

  Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Despre frumusețe - 2020. El avea un fiu cu numele Saul, tânăr și frumos, mai frumos decît oricare din copiii lui Israel. Și-i întrecea pe toți în înălțime dela umăr în sus. 1 Samuel 9:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...