Despre frumusețe

  El avea un fiu cu numele Saul, tânăr și frumos, mai frumos decît oricare din copiii lui Israel. Și-i întrecea pe toți în înălțime dela umăr în sus. 1 Samuel 9:2

  Vine o vreme, când vizitezi oglinda mai des decât bucătăria. A și venit? Da știu. Pentru un explorator în creștere, mai ales pentru fete, frumusețea fizică devine o preocupare din ce în ce mai evidentă. Și e foarte bine. Ne place frumosul și noi vrem să fim frumoși. Trebuie să fim atenți însă să acordăm importanța cuvenită acestui subiect.

  Există în lumea frumuseții tot felul de criterii după care se stabilește excelența. Înălțimea, culoarea ochilor, forma sprâncenelor, freza, buzele, delicatețea mâinilor, unghiile, îmbrăcămintea, pantofii, accesoriile purtate (brățări, genți, ceasuri, lănțișoare, cercei, inele), toate sunt luate în obiectiv. Majoritatea tinerilor sunt într-o continuă frământare ca să fie la modă. Altfel urmează respingerea din partea celorlalți. Poate că și tu ești prins/ă în această mreajă a căutării acceptării pe criterii de frumusețe. Să îți dea Dumnezeu înțelepciune să poți avea echilibrul necesar să nu fii captiv/ă felului acesta de viață.

  Criteriul aparent după care Saul a fost ales împărat pare să fi fost frumusețea fizică. Acest lucru este caracteristic și lumii noastre în general. Există studii efectuate care arată că înfățișarea fizică plăcută este un avantaj pentru succesul în viață. Totuși adevăratul motiv al alegerii lui Saul de către Dumnezeu nu a fost frumusețea, ci umilința lui inițială și dispoziția de a asculta de Dumnezeu. Așa se face că în ziua aleasă de prorocul Samuel pentru a fi uns ca împărat, se ascunsese după niște vase mari, pentru că i se părea că chemarea aceasta era prea mare pentru el.

  Bunul gust, educația aleasă, atenția în a împăca modestia cu frumusețea va face din tine o persoană plăcută, chiar dacă poate nu excelezi în frumusețe. Moda și cele ale ei enumerate mai sus (podoabe, cosmetice, îmbrăcăminte), aduc doar o aparentă frumusețe. Biblia ne spune că ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui (Proverbe 19:22). De fapt, termenul ebraic pentru frumusețe (toob) este în bună măsură sinonim cu bunătatea.

  Bucură-te de tinerețe, fii frumos/frumoasă înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor, și fă din bunătate adevăratul parfum fermecător!

  Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Despre frumusețe - 2020. El avea un fiu cu numele Saul, tânăr și frumos, mai frumos decît oricare din copiii lui Israel. Și-i întrecea pe toți în înălțime dela umăr în sus. 1 Samuel 9:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...