Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Saul uns împărat

  Samuel a luat sticluța cu untdelemn, și a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sărutat, și a zis: „Nu te-a uns Domnul… ca să fii căpetenia moștenirii… Lui? 1 Samuel 10:1

  Când citim despre finalul vieții primului împărat al lui Israel, nu putem să nu ne gândim la el ca la un personaj negativ. Deși viața lui s-a încheiat în mod tragic, totuși prima parte a vieții lui poartă o altă amprentă și merită analizată.

  Să nu uităm că dintre toți tinerii, Saul a fost ales să stea în fruntea poporului sfânt. Ce anume l-a recomandat pe Saul la vremea alegerii lui ca împărat? Vă invit ca în această zi să observăm împreună o calitate a vieții lui.

  În 1 Samuel 9:3 ni se arată care este relația lui cu tatăl său. Când i se spune să meargă să caute măgărițele pierdute, Saul ascultă și se duce. Ar fi putut să riposteze pe un ton nepotrivit refuzând să meargă și sugerându-i tatălui să trimită pe altcineva, dar Saul își însușise porunca a cincea din decalog.

  De asemenea și versetul 5 ne spune ceva despre Saul în raport cu tatăl Său. Care este motivul pentru care după o căutare de câteva zile a măgărițelor, s-a hotărât să se întoarcă? „Haide să ne întoarcem, ca nu cumva tatăl meu, lăsând măgăriţele, să fie îngrijorat de noi.”

  Motivația sa nu a fost una egoistă, deși ar avut suficiente argumente să renunțe la a mai căuta. Mâncarea se împuținase, oboseala se acumulase, hainele se murdăriseră. Chiar în aceste condiții el se gândește la tatăl său, deoarece pentru el era foarte important ca tatăl lui să nu se îngrijoreze.

  Dragi copii și tineri, mai contează pentru voi sentimentele părinților voștri? Faceți tot ce ține de voi ca părinții voștri să nu fie îngrijorați și supărați? Mai este importantă și sfântă porunca a cincea în inima și viața voastră? Îmi doresc să vă gândiți în mod serios și să vă răspundeți în mod sincer la aceste întrebări.

  În Maleahi 4:5.6 ne este prezentată o parte a lucrării prorocului Ilie, lucrare făcută înainte de a veni „ziua Domnului, cea mare și înfricoșată”. „El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!” Vă invit să fiți o parte a acestei lucrări, făcând lucrarea lui Ilie în familiile voastre!

  Lazăr Andrei Valentin, Ghid – Conferința Oltenia

  Saul uns împărat - 2020. Samuel a luat sticluța cu untdelemn, și a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sărutat, și a zis: "Nu te-a uns Domnul... ca să fii căpetenia moștenirii... Lui? 1 Samuel 10:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...