Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Saul uns împărat

  Samuel a luat sticluța cu untdelemn, și a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sărutat, și a zis: „Nu te-a uns Domnul… ca să fii căpetenia moștenirii… Lui? 1 Samuel 10:1

  Când citim despre finalul vieții primului împărat al lui Israel, nu putem să nu ne gândim la el ca la un personaj negativ. Deși viața lui s-a încheiat în mod tragic, totuși prima parte a vieții lui poartă o altă amprentă și merită analizată.

  Să nu uităm că dintre toți tinerii, Saul a fost ales să stea în fruntea poporului sfânt. Ce anume l-a recomandat pe Saul la vremea alegerii lui ca împărat? Vă invit ca în această zi să observăm împreună o calitate a vieții lui.

  În 1 Samuel 9:3 ni se arată care este relația lui cu tatăl său. Când i se spune să meargă să caute măgărițele pierdute, Saul ascultă și se duce. Ar fi putut să riposteze pe un ton nepotrivit refuzând să meargă și sugerându-i tatălui să trimită pe altcineva, dar Saul își însușise porunca a cincea din decalog.

  De asemenea și versetul 5 ne spune ceva despre Saul în raport cu tatăl Său. Care este motivul pentru care după o căutare de câteva zile a măgărițelor, s-a hotărât să se întoarcă? „Haide să ne întoarcem, ca nu cumva tatăl meu, lăsând măgăriţele, să fie îngrijorat de noi.”

  Motivația sa nu a fost una egoistă, deși ar avut suficiente argumente să renunțe la a mai căuta. Mâncarea se împuținase, oboseala se acumulase, hainele se murdăriseră. Chiar în aceste condiții el se gândește la tatăl său, deoarece pentru el era foarte important ca tatăl lui să nu se îngrijoreze.

  Dragi copii și tineri, mai contează pentru voi sentimentele părinților voștri? Faceți tot ce ține de voi ca părinții voștri să nu fie îngrijorați și supărați? Mai este importantă și sfântă porunca a cincea în inima și viața voastră? Îmi doresc să vă gândiți în mod serios și să vă răspundeți în mod sincer la aceste întrebări.

  În Maleahi 4:5.6 ne este prezentată o parte a lucrării prorocului Ilie, lucrare făcută înainte de a veni „ziua Domnului, cea mare și înfricoșată”. „El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!” Vă invit să fiți o parte a acestei lucrări, făcând lucrarea lui Ilie în familiile voastre!

  Lazăr Andrei Valentin, Ghid – Conferința Oltenia

  Saul uns împărat - 2020. Samuel a luat sticluța cu untdelemn, și a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sărutat, și a zis: "Nu te-a uns Domnul... ca să fii căpetenia moștenirii... Lui? 1 Samuel 10:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...