Articolul precedentSaul uns împărat
  Articolul următorAz Úr szava elégséges

  Cum ar fi fost dacă…?

  De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, și toate semnele acestea S-au împlinit în aceeaș zi. 1 Samuel 10:9

  Cu siguranță ai auzit persoane întrebându-se cu regret ”cum ar fi fost dacă…?” și imaginația conturează scenarii care ar fi putut deveni realitate, dar care acum sunt doar reflecția unui eșec.

  În această dimineață doresc să îți aduc în atenție cazul unui mare împărat sau, mai bine zis, a celui care ar fi putut deveni un împărat remarcabil. Probabil ești familiarizat/ă cu povestea lui Saul, însă vreau să-ți prezint o imagine din spatele cortinei.

  Statura impunătoare a lui Saul, expresivitatea chipului său și musculatura bine dezvoltată păreau cartea de vizită ideală pentru cineva care lăsa impresia că se născuse să conducă, însă la momentul ungerii ca împărat, Saul avea un temperament vulcanic și era departe de a fi un exemplu de tânăr credincios.

  Crezi că era pregătit să devină cel mai important om din stat? Analizând stilul de leadership adoptat de Saul și deciziile luate în plan personal, familial și profesional, l-ai fi desemnat pentru a ocupa o poziție atât de importantă? Amândoi cred că avem în minte același răspuns categoric.

  Cu toate acestea, Dumnezeu – care cunoștea defectele lui Saul și viitorul eșuat al acestui bărbat – îi oferă șansa vieții sale. De ce riscă Dumnezeu atât de mult? Pentru că El nu vrea să renunțe la visul pe care Îl are pentru copiii Săi fără să le fi oferit o perspectivă a ceea ce pot deveni alături de El.

  Ziua cea mai remarcabilă din viața lui Saul nu a fost petrecută pe tronul său, și nici în luptă, ci a fost cea în care Dumnezeu i-a dat o altă inimă; atunci s-a văzut așa cum era în realitate, a înțeles cât de nepregătit era pentru marea însărcinare primită, iar Dumnezeu i-a arătat cât de dispus este să-l călăuzească la fiecare pas.

  Cât de trist este faptul că ziua cea mai demnă de remarcat din viața unui om ar fi putut fi doar începutul călătoriei spre destinația vieții sale!

  Dincolo de traiectoria vieții lui Saul, scena aceasta se repetă în dreptul fiecăruia dintre noi. De ce? Pentru că Dumnezeu caută în fiecare zi oameni doritori să pornească în fascinanta călătorie a vieții lor alături de El. Care este răspunsul tău?

  Zota Daniel, Pastor – Conferința Muntenia

  Cum ar fi fost dacă...? - 2020. De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, și toate semnele acestea S-au împlinit în aceeaș zi. 1 Samuel 10:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...