Articolul precedentSaul uns împărat
  Articolul următorAz Úr szava elégséges

  Cum ar fi fost dacă…?

  De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, și toate semnele acestea S-au împlinit în aceeaș zi. 1 Samuel 10:9

  Cu siguranță ai auzit persoane întrebându-se cu regret ”cum ar fi fost dacă…?” și imaginația conturează scenarii care ar fi putut deveni realitate, dar care acum sunt doar reflecția unui eșec.

  În această dimineață doresc să îți aduc în atenție cazul unui mare împărat sau, mai bine zis, a celui care ar fi putut deveni un împărat remarcabil. Probabil ești familiarizat/ă cu povestea lui Saul, însă vreau să-ți prezint o imagine din spatele cortinei.

  Statura impunătoare a lui Saul, expresivitatea chipului său și musculatura bine dezvoltată păreau cartea de vizită ideală pentru cineva care lăsa impresia că se născuse să conducă, însă la momentul ungerii ca împărat, Saul avea un temperament vulcanic și era departe de a fi un exemplu de tânăr credincios.

  Crezi că era pregătit să devină cel mai important om din stat? Analizând stilul de leadership adoptat de Saul și deciziile luate în plan personal, familial și profesional, l-ai fi desemnat pentru a ocupa o poziție atât de importantă? Amândoi cred că avem în minte același răspuns categoric.

  Cu toate acestea, Dumnezeu – care cunoștea defectele lui Saul și viitorul eșuat al acestui bărbat – îi oferă șansa vieții sale. De ce riscă Dumnezeu atât de mult? Pentru că El nu vrea să renunțe la visul pe care Îl are pentru copiii Săi fără să le fi oferit o perspectivă a ceea ce pot deveni alături de El.

  Ziua cea mai remarcabilă din viața lui Saul nu a fost petrecută pe tronul său, și nici în luptă, ci a fost cea în care Dumnezeu i-a dat o altă inimă; atunci s-a văzut așa cum era în realitate, a înțeles cât de nepregătit era pentru marea însărcinare primită, iar Dumnezeu i-a arătat cât de dispus este să-l călăuzească la fiecare pas.

  Cât de trist este faptul că ziua cea mai demnă de remarcat din viața unui om ar fi putut fi doar începutul călătoriei spre destinația vieții sale!

  Dincolo de traiectoria vieții lui Saul, scena aceasta se repetă în dreptul fiecăruia dintre noi. De ce? Pentru că Dumnezeu caută în fiecare zi oameni doritori să pornească în fascinanta călătorie a vieții lor alături de El. Care este răspunsul tău?

  Zota Daniel, Pastor – Conferința Muntenia

  Cum ar fi fost dacă...? - 2020. De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, și toate semnele acestea S-au împlinit în aceeaș zi. 1 Samuel 10:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...