Ce-ar fi fost dacă…

  Samuel a zis lui Saul: „Ai lucrat ca un nebun și n’ai păzit porunca pe care ți-o dăduse Domnul, Dumnezeul tău. Domnul ar fi întărit pe vecie domnia ta peste Israel; 1 Samuel 13:13

  Cel mai mare regret al oamenilor este cel legat de următoarea frază: „ce ar fi fost dacă…?”

  Un om de știință pentru lucrarea sa de doctorat a făcut un experiment cu mai mulți copii. Le-a promis suma de 100 de dolari dacă vor face câteva munci simple cum ar fi mutatul unor scaune dintr-o cameră în alta, curățarea unei încăperi în care au fost răsturnate câteva coșuri de gunoi pline cu hârtii și altele. După ce copiii și-au făcut conștiincioși munca în momentul în care primeau banii au fost întrebați ce vor face cu aceștia. Răspunsurile au fost dintre cele mai nobile: îi vor cumpăra ceva important, îi vor duce părinților, vor cumpăra un cadou pentru fratele lor mai mic, etc. La ieșirea din sala unde a avut loc experimentul pe un hol erau niște tarabe cu jucării dinte cele mai la modă, dulciuri de toate felurile care de care mai apetisante și alte oferte tentante pentru ei. În plus o mulțime de alți copii se îmbulzeau să cumpere cât mai repede din cele expuse. La ieșirea din clădire copiii care au participat la experiment nu mai aveau nici un singur cent ci doar câteva dulciuri și câteva jucării care nu valorau mai mult de 5-6 dolari. Cu numai o oră în urmă visau să facă lucruri mărețe cu banii lor și când au avut banii în mână cumva din nebăgare de seamă, fără să plănuiască acest lucru toate visele și toate declarațiile frumoase s-au destrămat și s-au ales doar cu ceva mărunțiș.

  Saul nu avea nici un fel de speranță că vreodată în viața va ajunge împărat. Făcea parte din cea mai mică seminției, din cea mai neînsemnată familie, totuși Dumnezeu îl alege pentru cea mai înaltă poziție din poporul Său. În afară de ascultare de Dumnezeu nimic altceva nu i se mai cerea. Haideți să ne imaginăm cu ce entuziasm a fost inundat Saul când a fost încoronat. Visa frumos pentru el, pentru copii lui, pentru întreaga lui familie și pentru întreg poporul. Numai că fără să-și propună în mod special, probabil fără să poată realiza când și cum s-a întâmplat, Saul a pierdut tot. Domnul ar fi întărit pentru vecie împărăția lui, fără ca Saul să facă ceva deosebit sau ceva în plus de ascultare totală de El.

  Ești la vârsta la care ai multe visuri mărețe. Dumnezeu a pregătit pentru tine lucruri de neimaginat. Tot ce ai de făcut este ascultarea totală de El.

  Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

  Ce-ar fi fost dacă... - 2020. Samuel a zis lui Saul: "Ai lucrat ca un nebun și n'ai păzit porunca pe care ți-o dăduse Domnul, Dumnezeul tău. Domnul ar fi întărit pe vecie domnia ta peste Israel; 1 Samuel 13:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...