Ce-ar fi fost dacă…

  Samuel a zis lui Saul: „Ai lucrat ca un nebun și n’ai păzit porunca pe care ți-o dăduse Domnul, Dumnezeul tău. Domnul ar fi întărit pe vecie domnia ta peste Israel; 1 Samuel 13:13

  Cel mai mare regret al oamenilor este cel legat de următoarea frază: „ce ar fi fost dacă…?”

  Un om de știință pentru lucrarea sa de doctorat a făcut un experiment cu mai mulți copii. Le-a promis suma de 100 de dolari dacă vor face câteva munci simple cum ar fi mutatul unor scaune dintr-o cameră în alta, curățarea unei încăperi în care au fost răsturnate câteva coșuri de gunoi pline cu hârtii și altele. După ce copiii și-au făcut conștiincioși munca în momentul în care primeau banii au fost întrebați ce vor face cu aceștia. Răspunsurile au fost dintre cele mai nobile: îi vor cumpăra ceva important, îi vor duce părinților, vor cumpăra un cadou pentru fratele lor mai mic, etc. La ieșirea din sala unde a avut loc experimentul pe un hol erau niște tarabe cu jucării dinte cele mai la modă, dulciuri de toate felurile care de care mai apetisante și alte oferte tentante pentru ei. În plus o mulțime de alți copii se îmbulzeau să cumpere cât mai repede din cele expuse. La ieșirea din clădire copiii care au participat la experiment nu mai aveau nici un singur cent ci doar câteva dulciuri și câteva jucării care nu valorau mai mult de 5-6 dolari. Cu numai o oră în urmă visau să facă lucruri mărețe cu banii lor și când au avut banii în mână cumva din nebăgare de seamă, fără să plănuiască acest lucru toate visele și toate declarațiile frumoase s-au destrămat și s-au ales doar cu ceva mărunțiș.

  Saul nu avea nici un fel de speranță că vreodată în viața va ajunge împărat. Făcea parte din cea mai mică seminției, din cea mai neînsemnată familie, totuși Dumnezeu îl alege pentru cea mai înaltă poziție din poporul Său. În afară de ascultare de Dumnezeu nimic altceva nu i se mai cerea. Haideți să ne imaginăm cu ce entuziasm a fost inundat Saul când a fost încoronat. Visa frumos pentru el, pentru copii lui, pentru întreaga lui familie și pentru întreg poporul. Numai că fără să-și propună în mod special, probabil fără să poată realiza când și cum s-a întâmplat, Saul a pierdut tot. Domnul ar fi întărit pentru vecie împărăția lui, fără ca Saul să facă ceva deosebit sau ceva în plus de ascultare totală de El.

  Ești la vârsta la care ai multe visuri mărețe. Dumnezeu a pregătit pentru tine lucruri de neimaginat. Tot ce ai de făcut este ascultarea totală de El.

  Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

  Ce-ar fi fost dacă... - 2020. Samuel a zis lui Saul: "Ai lucrat ca un nebun și n'ai păzit porunca pe care ți-o dăduse Domnul, Dumnezeul tău. Domnul ar fi întărit pe vecie domnia ta peste Israel; 1 Samuel 13:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.