Puterea umilinței

  Samuel a zis: „Când erai mic în ochii tăi, n’ai ajuns tu căpetenia semințiilor lui Israel, și nu te-a uns Domnul ca să fii împărat peste Israel? 1 Samuel 15:17

  Prin versetul acesta suntem martori la o discuție la nivel înalt, între un profet și un rege, între Samuel și Saul, două persoane care au avut parte de o chemare specială din partea lui Dumnezeu.

  Saul a fost primul rege al poporului Israel. Circumstanțele alegerii sale sunt foarte interesante. Când s-a tras la sorți a ieșit numele lui Saul, din seminția lui Beniamin, dar acesta era de negăsit. Biblia spune că „era ascuns între vase”.

  Nu a avut pe nimeni ca predecesor pentru a învăța ce înseamnă să fi rege. A avut privilegiul ca relația lui cu profetul Samuel, omul lui Dumnezeu, să fie una extraordinară. Era atât de ascultător și se înțelegeau atât de bine încât formau o echipă de succes împotriva dușmanului, spre binele poporului. Domnul îi spunea lui Samuel care era calea de urmat, iar Saul învăța din mers ce înseamnă dependența de Dumnezeu, ca rege plin de succes peste poporul Său.

  Toate au mers bine până într-o zi în care i s-a părut că se poate descurca și singur, că nu mai este cazul să fie mic în ochii săi, că era totuși omul numărul unu în Israel și că poate decide singur ce trebuie să facă, ignorând sfatul divin. Și nu-i așa? Când ai impresia că le poți face singur pe toate, la ce mai ai nevoie de Dumnezeu sau de sfaturile profetului Său? E greu de crezut, dar omul acesta care fusese ales de Dumnezeu, a început să se îndepărteze atât de mult de El, încât, în cele din urmă, a ajuns să facă exact lucrurile pe care altădată, la porunca lui Dumnezeu, le condamna cu vehemență. A căzut atât de jos încât a ajuns să ceară ajutorul unei vrăjitoare din En-Dor. Ce trist! Era mare și puternic în ochii săi, dar mic și slab în ochii lui Dumnezeu!

  Cu siguranță Creatorul te-a înzestrat cu cel puțin o calitate prin care poți înfrumuseța viața celor din jurul tău: părinți, frați, verișori, prieteni, colegi, etc. Atât timp cât nu uiți Cine este Cel care ți-a dat calitățile pe care le ai și rămâi umil și modest, cu alte cuvinte, atât timp cât rămâi mic în ochii tăi, vei fi mare în ochii lui Dumnezeu.

  Mă rog Lui ca alegerile pe care le faci astăzi să te ajute să ai statura pe care El o dorește în dreptul tău!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Puterea umilinței - 2020. Samuel a zis: "Când erai mic în ochii tăi, n'ai ajuns tu căpetenia semințiilor lui Israel, și nu te-a uns Domnul ca să fii împărat peste Israel? 1 Samuel 15:17
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....