Puterea umilinței

  Samuel a zis: „Când erai mic în ochii tăi, n’ai ajuns tu căpetenia semințiilor lui Israel, și nu te-a uns Domnul ca să fii împărat peste Israel? 1 Samuel 15:17

  Prin versetul acesta suntem martori la o discuție la nivel înalt, între un profet și un rege, între Samuel și Saul, două persoane care au avut parte de o chemare specială din partea lui Dumnezeu.

  Saul a fost primul rege al poporului Israel. Circumstanțele alegerii sale sunt foarte interesante. Când s-a tras la sorți a ieșit numele lui Saul, din seminția lui Beniamin, dar acesta era de negăsit. Biblia spune că „era ascuns între vase”.

  Nu a avut pe nimeni ca predecesor pentru a învăța ce înseamnă să fi rege. A avut privilegiul ca relația lui cu profetul Samuel, omul lui Dumnezeu, să fie una extraordinară. Era atât de ascultător și se înțelegeau atât de bine încât formau o echipă de succes împotriva dușmanului, spre binele poporului. Domnul îi spunea lui Samuel care era calea de urmat, iar Saul învăța din mers ce înseamnă dependența de Dumnezeu, ca rege plin de succes peste poporul Său.

  Toate au mers bine până într-o zi în care i s-a părut că se poate descurca și singur, că nu mai este cazul să fie mic în ochii săi, că era totuși omul numărul unu în Israel și că poate decide singur ce trebuie să facă, ignorând sfatul divin. Și nu-i așa? Când ai impresia că le poți face singur pe toate, la ce mai ai nevoie de Dumnezeu sau de sfaturile profetului Său? E greu de crezut, dar omul acesta care fusese ales de Dumnezeu, a început să se îndepărteze atât de mult de El, încât, în cele din urmă, a ajuns să facă exact lucrurile pe care altădată, la porunca lui Dumnezeu, le condamna cu vehemență. A căzut atât de jos încât a ajuns să ceară ajutorul unei vrăjitoare din En-Dor. Ce trist! Era mare și puternic în ochii săi, dar mic și slab în ochii lui Dumnezeu!

  Cu siguranță Creatorul te-a înzestrat cu cel puțin o calitate prin care poți înfrumuseța viața celor din jurul tău: părinți, frați, verișori, prieteni, colegi, etc. Atât timp cât nu uiți Cine este Cel care ți-a dat calitățile pe care le ai și rămâi umil și modest, cu alte cuvinte, atât timp cât rămâi mic în ochii tăi, vei fi mare în ochii lui Dumnezeu.

  Mă rog Lui ca alegerile pe care le faci astăzi să te ajute să ai statura pe care El o dorește în dreptul tău!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Puterea umilinței - 2020. Samuel a zis: "Când erai mic în ochii tăi, n'ai ajuns tu căpetenia semințiilor lui Israel, și nu te-a uns Domnul ca să fii împărat peste Israel? 1 Samuel 15:17
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...