Încredere deplină

  Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedecă pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca și printr-un mare număr”. 1 Samuel 14:6

  Deși putem vedea mâna lui Dumnezeu peste tot în jurul nostru, noi avem tendința să Îi recunoaștem prezența doar atunci când el intervine într-o situație pe care noi o considerăm imposibil de rezolvat. Într-o situație ca aceasta se afla și Ionatan. Deși părea că este imposibil să îi biruiască pe filisteni, Domnul a intervenit în favoarea sa.

  Nu este singurul moment în Biblie în care Dumnezeu a arătat că poate da biruință printr-un număr mai mic de oameni. El Și-a arătat puterea și prin Ghedeon. Aceste două personaje ar fi putut mult mai ușor să refuze chemarea și să nu accepte ceea ce Dumnezeu a vrut de la ei. Dar ceea ce au avut in comun Ionatan și Ghedeon a fost că ambii L-au lăsat pe Tatăl ceresc să lucreze prin ei și nu au făcut lucrurile ghidați doar de propria voința.

  Așa cum au făcut acești doi eroi, și noi trebuie să ascultăm prima dată voia lui Dumnezeu, iar mai apoi să pășim încrezători în luptele pe care le avem de purtat. Probabil că unora le este teamă să își mărturisească credința colegilor, iar altora le este teamă de un examen care se aproprie cu pași repezi. Dar Domnul poate lucra pentru fiecare atunci când privim cu mult curaj dar și cu inima deschisă pentru a primi voia Sa.

  Să ne rugăm ca Domnul să ne ajute să acceptăm voia Sa și să nu ne temem de primejdiile care apar.

  Clamba Sebastian, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Încredere deplină - 2020. Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedecă pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca și printr-un mare număr”. 1 Samuel 14:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...