Încredere deplină

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedecă pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca și printr-un mare număr”. 1 Samuel 14:6

Deși putem vedea mâna lui Dumnezeu peste tot în jurul nostru, noi avem tendința să Îi recunoaștem prezența doar atunci când el intervine într-o situație pe care noi o considerăm imposibil de rezolvat. Într-o situație ca aceasta se afla și Ionatan. Deși părea că este imposibil să îi biruiască pe filisteni, Domnul a intervenit în favoarea sa.

Nu este singurul moment în Biblie în care Dumnezeu a arătat că poate da biruință printr-un număr mai mic de oameni. El Și-a arătat puterea și prin Ghedeon. Aceste două personaje ar fi putut mult mai ușor să refuze chemarea și să nu accepte ceea ce Dumnezeu a vrut de la ei. Dar ceea ce au avut in comun Ionatan și Ghedeon a fost că ambii L-au lăsat pe Tatăl ceresc să lucreze prin ei și nu au făcut lucrurile ghidați doar de propria voința.

De același autor

O inima micuță

Cu mâna Lui

Așa cum au făcut acești doi eroi, și noi trebuie să ascultăm prima dată voia lui Dumnezeu, iar mai apoi să pășim încrezători în luptele pe care le avem de purtat. Probabil că unora le este teamă să își mărturisească credința colegilor, iar altora le este teamă de un examen care se aproprie cu pași repezi. Dar Domnul poate lucra pentru fiecare atunci când privim cu mult curaj dar și cu inima deschisă pentru a primi voia Sa.

Să ne rugăm ca Domnul să ne ajute să acceptăm voia Sa și să nu ne temem de primejdiile care apar.

Clamba Sebastian, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Încredere deplină - Devotional explo. Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedecă pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca și printr-un mare număr”. 1 Samuel 14:6 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.