Încredere deplină

  Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedecă pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca și printr-un mare număr”. 1 Samuel 14:6

  Deși putem vedea mâna lui Dumnezeu peste tot în jurul nostru, noi avem tendința să Îi recunoaștem prezența doar atunci când el intervine într-o situație pe care noi o considerăm imposibil de rezolvat. Într-o situație ca aceasta se afla și Ionatan. Deși părea că este imposibil să îi biruiască pe filisteni, Domnul a intervenit în favoarea sa.

  Nu este singurul moment în Biblie în care Dumnezeu a arătat că poate da biruință printr-un număr mai mic de oameni. El Și-a arătat puterea și prin Ghedeon. Aceste două personaje ar fi putut mult mai ușor să refuze chemarea și să nu accepte ceea ce Dumnezeu a vrut de la ei. Dar ceea ce au avut in comun Ionatan și Ghedeon a fost că ambii L-au lăsat pe Tatăl ceresc să lucreze prin ei și nu au făcut lucrurile ghidați doar de propria voința.

  Așa cum au făcut acești doi eroi, și noi trebuie să ascultăm prima dată voia lui Dumnezeu, iar mai apoi să pășim încrezători în luptele pe care le avem de purtat. Probabil că unora le este teamă să își mărturisească credința colegilor, iar altora le este teamă de un examen care se aproprie cu pași repezi. Dar Domnul poate lucra pentru fiecare atunci când privim cu mult curaj dar și cu inima deschisă pentru a primi voia Sa.

  Să ne rugăm ca Domnul să ne ajute să acceptăm voia Sa și să nu ne temem de primejdiile care apar.

  Clamba Sebastian, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Încredere deplină - 2020. Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedecă pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca și printr-un mare număr”. 1 Samuel 14:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...