Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Văd în culori!!!

  Saul a zis lui Ionatan: “Spune-mi ce-ai făcut”. Ionatan i-a spus și a zis: ”Am gustat puțină miere, cu vârful toiagului pe care-l aveam în mână: iată-mă, voi muri”. 1 Samuel 14:43

  Cea mai proaspătă amintire legată de acest text este de acum câteva săptămâni când am avut exact aceeași experiență cu cea a lui Ionatan. Să vezi:

  În urma unor mici probleme de sănătate, am hotărât împreună cu soția mea să ținem șapte zile de post. Așa se face că o săptămână încheiată am “mâncat” doar apă cu lămâie. Dimineața pregăteam câte 4 litri de apă cu lămâie pentru fiecare și asta era tot. Nu este greu să vă imaginați ce poftă de mâncare aveam! Însă cu ajutorul Domnului am reușit amândoi să ne ținem de contract, înghițind la apă precum pintenatul din “Punguța cu doi bani”.

  Spre sfârșitul săptămânii eram sigur că nu există pe lume lucru mai rău la gust decât apa cu lămâie. Așa că am adăugat contractului inițial o clauză miiică mică de tot: vom pune în fiecare sticlă de apă câte o linguriță de miere. Zis și făcut! În prima dimineață în care am pus și miere, m-am “contaminat” pe degete în timp ce deschideam borcanul. Până să mă gândesc mai bine, degetul mare de la mâna dreaptă era deja în gură, iar papilele gustative dădeau o petrecere de zile mari! Am trăit atunci exact experiența lui Ionatan: am început să văd color! Până atunci parcă toate lucrurile din jur erau întunecate și reci, întocmai ca imaginea unui televizor Diamant din vremea copilăriei părinților tăi. Când mierea a ajuns pe buze, ochii mi s-au luminat, culorile au devenit mai vii, și am simțit în tot corpul o putere întocmai ca cea a lui Popeye Marinarul după o porție de spanac!

  Dar nu despre proprietățile uimitoare ale mierii vreau să-ți vorbesc, ci despre cele ale credinței. În zilele în care ai simțământul puternic că totul în jur este lipsit de sens, că nu ai nicio soluție și ești copleșit, încearcă să adaugi puțină credință. Nu prea multă, doar puțină, cam cât un bob de muștar cum a spus Isus. Vei vedea lucrurile altfel, ochii ți se vor lumina și vei simți în toată ființa ta puterea lui Dumnezeu care te întărește. Vei vedea totul în culorile lui Dumnezeu, și vei putea să încrezi în bunătatea și puterea Lui.

  Dacă simți astăzi că viața e amară sau nu are gust, pune puțină credință!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferintă – Conferința Moldova

  Văd în culori!!! - 2020. Saul a zis lui Ionatan: “Spune-mi ce-ai făcut”. Ionatan i-a spus și a zis: ”Am gustat puțină miere, cu vârful toiagului pe care-l aveam în mână: iată-mă, voi muri”. 1 Samuel 14:43
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...