Articolul precedentVăd în culori!!!
  Articolul următorCe faci tu, aici, Ilie?

  O prietenie curată

  Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 18:3

  Dumnezeu ne-a creat cu posibilitatea de a avea relații sociale de calitate. Prieteniile devin pentru oameni o binecuvântare atunci când principiile morale sunt respectate. Te invit ca în rândurile de mai jos să descoperim împreună câteva aspecte despre prietenie.

  Prietenia dintre Ionatan și David a fost una ciudată la prima vedere. Ei erau cumnați, Ionatan era fiul regelui Saul, iar David era ginerele lui. Mulți așteptau să îi vadă rivali pentru tronul lui Israel, dar ei aveau o prietenie curată. Interesant și greu de înțeles e că Ionatan avea față de David o atitudine matură și plină de responsabilitate. Cu siguranță că Ionatan îl cunoștea personal pe Dumnezeu.

  Te provoc să te gândești cum poți fi un prieten de nădejde, asemenea lui Ionatan, pentru cei din jurul tău. Nu uita că principiile Bibliei trebuie să se regăsească în orice prietenie curată și înălțătoare, iar cea mai mare binecuvântare este să ai prieteni care să te ajute să Îl cunoști mai profund pe Dumnezeu.

  Domnul Isus a spus ucenicilor “Voi sunteți prietenii Mei…” (Ioan 15:14) Cel mai bun prieten pe care îl poți avea pentru veșnicie este Isus Hristos. Caută să dezvolți o prietenie cu El căutând să Îl cunoști mai bine de la o zi la alta. Cele patru Evanghelii te pot ajuta să afli cum a trăit Isus. Învățând zilnic de la El viața ta va fi transformată în bine.

  Într-o altă ocazie Mântuitorul spunea: “…Să iubești pe aproapele tău, ca pe tine însuți (Matei 22:39).” Oamenii de astăzi au nevoie de prieteni adevărați. Caută să manifești față de cei de lângă tine dragostea prietenului tău Isus și încearcă să îi iubești pe cei din jur la fel ca pe tine.

  Atunci când Isus va reveni a doua oară pe acest pământ, îi va lua cu El pe cei care au fost prietenii Săi. Caută să fii pregătit pentru întâlnirea cu El și nu uita că poți lua de pe acest pământ doar caracterul și pe prietenii tăi care L-au ales pe Isus.

  Să ai o zi frumoasă împreună cu Isus și prietenii tăi!

  Natanael Jigău, Pastor – Conferința Banat

  O prietenie curată - 2020. Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 18:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...