Articolul precedentVăd în culori!!!
  Articolul următorCe faci tu, aici, Ilie?

  O prietenie curată

  Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 18:3

  Dumnezeu ne-a creat cu posibilitatea de a avea relații sociale de calitate. Prieteniile devin pentru oameni o binecuvântare atunci când principiile morale sunt respectate. Te invit ca în rândurile de mai jos să descoperim împreună câteva aspecte despre prietenie.

  Prietenia dintre Ionatan și David a fost una ciudată la prima vedere. Ei erau cumnați, Ionatan era fiul regelui Saul, iar David era ginerele lui. Mulți așteptau să îi vadă rivali pentru tronul lui Israel, dar ei aveau o prietenie curată. Interesant și greu de înțeles e că Ionatan avea față de David o atitudine matură și plină de responsabilitate. Cu siguranță că Ionatan îl cunoștea personal pe Dumnezeu.

  Te provoc să te gândești cum poți fi un prieten de nădejde, asemenea lui Ionatan, pentru cei din jurul tău. Nu uita că principiile Bibliei trebuie să se regăsească în orice prietenie curată și înălțătoare, iar cea mai mare binecuvântare este să ai prieteni care să te ajute să Îl cunoști mai profund pe Dumnezeu.

  Domnul Isus a spus ucenicilor “Voi sunteți prietenii Mei…” (Ioan 15:14) Cel mai bun prieten pe care îl poți avea pentru veșnicie este Isus Hristos. Caută să dezvolți o prietenie cu El căutând să Îl cunoști mai bine de la o zi la alta. Cele patru Evanghelii te pot ajuta să afli cum a trăit Isus. Învățând zilnic de la El viața ta va fi transformată în bine.

  Într-o altă ocazie Mântuitorul spunea: “…Să iubești pe aproapele tău, ca pe tine însuți (Matei 22:39).” Oamenii de astăzi au nevoie de prieteni adevărați. Caută să manifești față de cei de lângă tine dragostea prietenului tău Isus și încearcă să îi iubești pe cei din jur la fel ca pe tine.

  Atunci când Isus va reveni a doua oară pe acest pământ, îi va lua cu El pe cei care au fost prietenii Săi. Caută să fii pregătit pentru întâlnirea cu El și nu uita că poți lua de pe acest pământ doar caracterul și pe prietenii tăi care L-au ales pe Isus.

  Să ai o zi frumoasă împreună cu Isus și prietenii tăi!

  Natanael Jigău, Pastor – Conferința Banat

  O prietenie curată - 2020. Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 18:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...