Articolul precedentVăd în culori!!!
  Articolul următorCe faci tu, aici, Ilie?

  O prietenie curată

  Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 18:3

  Dumnezeu ne-a creat cu posibilitatea de a avea relații sociale de calitate. Prieteniile devin pentru oameni o binecuvântare atunci când principiile morale sunt respectate. Te invit ca în rândurile de mai jos să descoperim împreună câteva aspecte despre prietenie.

  Prietenia dintre Ionatan și David a fost una ciudată la prima vedere. Ei erau cumnați, Ionatan era fiul regelui Saul, iar David era ginerele lui. Mulți așteptau să îi vadă rivali pentru tronul lui Israel, dar ei aveau o prietenie curată. Interesant și greu de înțeles e că Ionatan avea față de David o atitudine matură și plină de responsabilitate. Cu siguranță că Ionatan îl cunoștea personal pe Dumnezeu.

  Te provoc să te gândești cum poți fi un prieten de nădejde, asemenea lui Ionatan, pentru cei din jurul tău. Nu uita că principiile Bibliei trebuie să se regăsească în orice prietenie curată și înălțătoare, iar cea mai mare binecuvântare este să ai prieteni care să te ajute să Îl cunoști mai profund pe Dumnezeu.

  Domnul Isus a spus ucenicilor “Voi sunteți prietenii Mei…” (Ioan 15:14) Cel mai bun prieten pe care îl poți avea pentru veșnicie este Isus Hristos. Caută să dezvolți o prietenie cu El căutând să Îl cunoști mai bine de la o zi la alta. Cele patru Evanghelii te pot ajuta să afli cum a trăit Isus. Învățând zilnic de la El viața ta va fi transformată în bine.

  Într-o altă ocazie Mântuitorul spunea: “…Să iubești pe aproapele tău, ca pe tine însuți (Matei 22:39).” Oamenii de astăzi au nevoie de prieteni adevărați. Caută să manifești față de cei de lângă tine dragostea prietenului tău Isus și încearcă să îi iubești pe cei din jur la fel ca pe tine.

  Atunci când Isus va reveni a doua oară pe acest pământ, îi va lua cu El pe cei care au fost prietenii Săi. Caută să fii pregătit pentru întâlnirea cu El și nu uita că poți lua de pe acest pământ doar caracterul și pe prietenii tăi care L-au ales pe Isus.

  Să ai o zi frumoasă împreună cu Isus și prietenii tăi!

  Natanael Jigău, Pastor – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Continuă să fii bun

  Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este...

  „Să nu lași praful să se așeze pe Biblie”

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Marele Îndreptar

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Citește Biblia!

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...