Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Mediatorul

  Ionatan a vorbit bine de David tatălui său Saul: „Să nu facă împăratul”, a zis el”, un păcat față de robul său David, căci el n-a făcut niciun păcat față de tine. Dimpotrivă, a lucrat pentru binele tău” 1 Samuel 19:4

  Într-o iarnă pe când aveam vreo 12 ani a venit un coleg nou de joacă în zona noastră. Era plin de viață și avea mereu propuneri aventuroase. La un moment dat, în timp ce ne jucam, s-a iscat o bătaie între doi colegi. Așa cum ne era obișnuința am sărit imediat să-i calmăm pe cei înfierbântați, dar colegul cel nou ne-a rugat să nu oprim încăierarea. “Lasă-i să se bată, să ne distrăm și noi!” a spus el. Afirmația lui ne-a blocat pe toți. Nu mai auzisem niciodată o astfel de propunere și nici nu ne vedea să credem că poate exista o așa gândire. În mintea noastră la fel de zburdalnică plăcerea de a te bucura de violență nu era instalată. Au trecut peste 35 de ani de atunci și încă îmi este viu în minte acest episod.

  Tot din acea perioadă îmi aduc aminte un episod în care în drum spre școală doi colegi îl băteau pe un altul. Un domn care părea ursuz și mereu inabordabil, folosind câteva cuvinte mai hotărâte i-a despărțit și i-a pus să promită că nu vor relua încăierarea după plecarea lui. Se înțelege că acel domn a devenit eroul meu și ori de câte ori îl întâlneam îl salutam cu mult entuziasm și când se întrevedea vreun pericol îmi plăcea să-l văd în preajmă.

  Ionatan se pune într-o poziție complicată față de tatăl său, împăratul lui Israel, pentru a media pentru David, care devenise din senin dușmanul de moarte al lui Saul. Curajul lui Ionatan l-a impresionat pe împărat de data aceasta și promite că David nu va muri. Un caracter flămând de violența și de răzbunare, ca a lui Saul, a fost impresionat până la convingere de o vorbă înțeleaptă spusă la vremea potrivită. Probabil că în întreaga împărăție exista o singură persoană de la care Saul să primească îndemnul la împăcare și aceasta era Ionatan. Astfel, momentul potrivit s-a suprapus cu vorbele potrivite și cu persoana potrivită, iar rezultatul a fost uimitor.

  Cu siguranță întâlnești zilnic situații în care poți fi mediator pentru pace, împăcare și normalitate. Sunt împrejurările parcă făcute special pentru tine. Poți alege să te implici și să fii un instrument prin care Dumnezeu să aducă mântuire sau poți alege să fii în siguranță și să nu faci nimic. O vorbă fermă spusă la vremea potrivită și aducând un argument puternic, poate potoli o furtună imensă. Astăzi ai posibilitatea să fii un mediator.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferintă – Conferința Moldova

  Mediatorul - 2020. Ionatan a vorbit bine de David tatălui său Saul: „Să nu facă împăratul”, a zis el”, un păcat față de robul său David, căci el n-a făcut niciun păcat față de tine. Dimpotrivă, a lucrat pentru binele tău” 1 Samuel 19:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...