Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Mediatorul

  Ionatan a vorbit bine de David tatălui său Saul: „Să nu facă împăratul”, a zis el”, un păcat față de robul său David, căci el n-a făcut niciun păcat față de tine. Dimpotrivă, a lucrat pentru binele tău” 1 Samuel 19:4

  Într-o iarnă pe când aveam vreo 12 ani a venit un coleg nou de joacă în zona noastră. Era plin de viață și avea mereu propuneri aventuroase. La un moment dat, în timp ce ne jucam, s-a iscat o bătaie între doi colegi. Așa cum ne era obișnuința am sărit imediat să-i calmăm pe cei înfierbântați, dar colegul cel nou ne-a rugat să nu oprim încăierarea. “Lasă-i să se bată, să ne distrăm și noi!” a spus el. Afirmația lui ne-a blocat pe toți. Nu mai auzisem niciodată o astfel de propunere și nici nu ne vedea să credem că poate exista o așa gândire. În mintea noastră la fel de zburdalnică plăcerea de a te bucura de violență nu era instalată. Au trecut peste 35 de ani de atunci și încă îmi este viu în minte acest episod.

  Tot din acea perioadă îmi aduc aminte un episod în care în drum spre școală doi colegi îl băteau pe un altul. Un domn care părea ursuz și mereu inabordabil, folosind câteva cuvinte mai hotărâte i-a despărțit și i-a pus să promită că nu vor relua încăierarea după plecarea lui. Se înțelege că acel domn a devenit eroul meu și ori de câte ori îl întâlneam îl salutam cu mult entuziasm și când se întrevedea vreun pericol îmi plăcea să-l văd în preajmă.

  Ionatan se pune într-o poziție complicată față de tatăl său, împăratul lui Israel, pentru a media pentru David, care devenise din senin dușmanul de moarte al lui Saul. Curajul lui Ionatan l-a impresionat pe împărat de data aceasta și promite că David nu va muri. Un caracter flămând de violența și de răzbunare, ca a lui Saul, a fost impresionat până la convingere de o vorbă înțeleaptă spusă la vremea potrivită. Probabil că în întreaga împărăție exista o singură persoană de la care Saul să primească îndemnul la împăcare și aceasta era Ionatan. Astfel, momentul potrivit s-a suprapus cu vorbele potrivite și cu persoana potrivită, iar rezultatul a fost uimitor.

  Cu siguranță întâlnești zilnic situații în care poți fi mediator pentru pace, împăcare și normalitate. Sunt împrejurările parcă făcute special pentru tine. Poți alege să te implici și să fii un instrument prin care Dumnezeu să aducă mântuire sau poți alege să fii în siguranță și să nu faci nimic. O vorbă fermă spusă la vremea potrivită și aducând un argument puternic, poate potoli o furtună imensă. Astăzi ai posibilitatea să fii un mediator.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferintă – Conferința Moldova

  Mediatorul - 2020. Ionatan a vorbit bine de David tatălui său Saul: „Să nu facă împăratul”, a zis el”, un păcat față de robul său David, căci el n-a făcut niciun păcat față de tine. Dimpotrivă, a lucrat pentru binele tău” 1 Samuel 19:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...