Articolul precedentMediatorul
  Articolul următorIlie, ridicat într-un car de foc

  Miss America

  Atunci Ionatan, fiul lui Saul, s-a sculat și s-a dus la David în pădure. El i-a întărit încrederea în Dumnezeu. 1 Samuel 23:16

  Încep prin a vă ura o zi frumoasă, cu spor în activitățile ce le aveți. E bine așa, nu? Vreau să merg pe aceeași idee și să țin cont de mesajul versetului de azi. Mă simt bine când cei apropiați mie îmi sunt alături și mă susțin în momente dificile. Ar fi convenabil să am mereu în gând gustul plăcut rămas după ce am avut parte de o discuție cu cineva care a avut încredere în mine și să continui și eu să fiu sprijin moral pentru cineva.

  David a avut nevoie de susținere și a primit-o de la Ionatan. Om plin de compasiune, blândețe, amabilitate dar și priceput în luptă, moștenitor de drept al tronului, Ionatan face un lucru pe care numai un om condus de Duhul lui Dumnezeu îl face: îl caută pe David, cel uns deja împărat și îi vorbește de bine; „i-a întărit încrederea în Dumnezeu”, îi amintește lui David că va împărăți și el, Ionatan, va fi după David. Ce frumos… de lecturat. Nu știu câți dintre noi avem puterea de a trăi așa.

  A rosti cuvinte amabile, optimiste, încurajatoare, nu e un lucru josnic, acestea se vor dovedi mai eficiente decât cele mai bune medicamente pentru vindecare.

  Domnul Isus a umblat pe pământ având demnitatea unui rege; totuși, El a fost blând și smerit cu inima, aducând voioșie, speranță și curaj.

  Se povestește că pe când Cheryl Prewitt avea 4 ani, se plimba în jurul magazinului de legume și fructe al tatălui ei. Aproape zilnic, lăptarul venea la magazin și o saluta:

  – Ce mai face micuța mea Miss America? La început ea chicotea, dar cu timpul a ajuns să se obișnuiască cu acest gând și chiar să îi placă. Curând salutul lăptarului a ajuns un vis al copilăriei, apoi al adolescenței. În final, a ajuns un scop… iar în 1980, ea a urcat podiumul din Atlantic City încoronată ca… Miss America.

  Lăptarul n-a realizat probabil niciodată că salutul său pentru micuța Cheryl va fi luat în serios și că, într-o zi va deveni realitate.

  Tot așa s-ar putea să nu realizezi puterea pe care o au cuvintele tale de a-i influența pe alții în bine sau în rău. Dacă spunem altora cuvinte încurajatoare, aceștia vor avea șansa să trăiască conform acestor încurajări. Dar, dacă cuvintele tale sunt tăioase sau dărâmă, poți produce în alții descurajare sau comportament negativ.

  „De aceea, mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții ” (1Tes. 5,11). Dacă faci așa, vei oferi cuiva un dar minunat.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Miss America - 2020. Atunci Ionatan, fiul lui Saul, s-a sculat și s-a dus la David în pădure. El i-a întărit încrederea în Dumnezeu. 1 Samuel 23:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...