Articolul precedentMediatorul
  Articolul următorIlie, ridicat într-un car de foc

  Miss America

  Atunci Ionatan, fiul lui Saul, s-a sculat și s-a dus la David în pădure. El i-a întărit încrederea în Dumnezeu. 1 Samuel 23:16

  Încep prin a vă ura o zi frumoasă, cu spor în activitățile ce le aveți. E bine așa, nu? Vreau să merg pe aceeași idee și să țin cont de mesajul versetului de azi. Mă simt bine când cei apropiați mie îmi sunt alături și mă susțin în momente dificile. Ar fi convenabil să am mereu în gând gustul plăcut rămas după ce am avut parte de o discuție cu cineva care a avut încredere în mine și să continui și eu să fiu sprijin moral pentru cineva.

  David a avut nevoie de susținere și a primit-o de la Ionatan. Om plin de compasiune, blândețe, amabilitate dar și priceput în luptă, moștenitor de drept al tronului, Ionatan face un lucru pe care numai un om condus de Duhul lui Dumnezeu îl face: îl caută pe David, cel uns deja împărat și îi vorbește de bine; „i-a întărit încrederea în Dumnezeu”, îi amintește lui David că va împărăți și el, Ionatan, va fi după David. Ce frumos… de lecturat. Nu știu câți dintre noi avem puterea de a trăi așa.

  A rosti cuvinte amabile, optimiste, încurajatoare, nu e un lucru josnic, acestea se vor dovedi mai eficiente decât cele mai bune medicamente pentru vindecare.

  Domnul Isus a umblat pe pământ având demnitatea unui rege; totuși, El a fost blând și smerit cu inima, aducând voioșie, speranță și curaj.

  Se povestește că pe când Cheryl Prewitt avea 4 ani, se plimba în jurul magazinului de legume și fructe al tatălui ei. Aproape zilnic, lăptarul venea la magazin și o saluta:

  – Ce mai face micuța mea Miss America? La început ea chicotea, dar cu timpul a ajuns să se obișnuiască cu acest gând și chiar să îi placă. Curând salutul lăptarului a ajuns un vis al copilăriei, apoi al adolescenței. În final, a ajuns un scop… iar în 1980, ea a urcat podiumul din Atlantic City încoronată ca… Miss America.

  Lăptarul n-a realizat probabil niciodată că salutul său pentru micuța Cheryl va fi luat în serios și că, într-o zi va deveni realitate.

  Tot așa s-ar putea să nu realizezi puterea pe care o au cuvintele tale de a-i influența pe alții în bine sau în rău. Dacă spunem altora cuvinte încurajatoare, aceștia vor avea șansa să trăiască conform acestor încurajări. Dar, dacă cuvintele tale sunt tăioase sau dărâmă, poți produce în alții descurajare sau comportament negativ.

  „De aceea, mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții ” (1Tes. 5,11). Dacă faci așa, vei oferi cuiva un dar minunat.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Miss America - 2020. Atunci Ionatan, fiul lui Saul, s-a sculat și s-a dus la David în pădure. El i-a întărit încrederea în Dumnezeu. 1 Samuel 23:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...