Articolul precedentMiss America
  Articolul următorChemarea profetului Elisei

  Fă loc în inima ta

  Dar acum, domnia ta nu va dăinui. Domnul Și-a ales un om după inima Lui, și Domnul l-a rânduit să fie căpetenia poporului Său, pentru că n-ai păzit ce-ți poruncise Domnul”. 1 Samuel 13:14

  Cum ar arăta viața ta peste doi ani dacă de azi ai fi numit rege? Trecuseră doi ani de când Saul era rege și deja filistenii – dușmanii tradiționali – simțiseră puterea armatei lui Saul. Numai că de data aceasta Saul se află în fața unei mari încercări. Înaintea luptei, Samuel era acela care se ruga pentru armată urmând ca Dumnezeu să îi ocrotească. Dar Samuel întârzia.

  Saul, crezând că poate pleca la luptă și fără prezența lui Samuel, face totul în locul său. La scurt timp, Samuel sosește aducând și vestea că lipsa de credință a lui Saul îl va costa lupta, tronul și chiar viața: Dumnezeu l-a găsit pe Saul incapabil să-și facă loc în inima lui pentru promisiunile Sale.

  Se povestește că în laboratorul lui Thomas Edison sosi ziua primei încercări a becului incandescent. Omul desemnat să transporte prețiosul glob de sticlă, din prea multă frământare și anxietăți, l-a scăpat sub privirile disperate ale lui Edison și colegilor de laborator. De aceea, Edison ia o decizie uimitoare. Pentru că acolo se afla fiul de 10 ani al unuia dintre colegi, Edison înmânează cel de-al doilea exemplar prețios micuțului prezent. Cu zâmbet cald și inimă de copil, acesta poartă becul până la etajul superior al clădirii unde are loc, cu succes, primul test.

  De ce eșuăm în fața vieții? Uneori, pentru că inima e prea plină cu îngrijorări iar Dumnezeu nu găsește în ea loc să toarne făgăduințele Sale. Oricât de mare este provocarea de astăzi, fă loc în inima ta pentru făgăduința că Dumnezeu este totul pentru tine.

  Nițu Daniel, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Fă loc în inima ta - 2020. Dar acum, domnia ta nu va dăinui. Domnul Și-a ales un om după inima Lui, și Domnul l-a rânduit să fie căpetenia poporului Său, pentru că n-ai păzit ce-ți poruncise Domnul”. 1 Samuel 13:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...