Prietenia adevărată

  După plecarea băiatului, David s-a sculat din partea de miazăzi, apoi s-a aruncat cu fața la pământ și s-a închinat de trei ori. Cei doi prieteni s-au îmbrățișat și au plâns împreună. David mai ales se prăpădea plângând. 1 Samuel 20:41

  O alta traducere a acestui verset este: “De îndată ce băiatul era plecat, David ieși de unde se ascunsese lângă grămada de piatră. Atunci David se plecă de trei ori cu fața la pământ. Amândoi erau în lacrimi în timp ce s-au îmbrățișat și și-au luat rămas bun, David plângând cel mai mult.“

  Ionatan a ieșit pe câmp în apropierea locului unde se ascundea David. El a tras o săgeată, așa cum convenise cu David, dându-i de înțeles că Saul căuta în continuare să-l ucidă. Apoi, Ionatan și-a trimis slujitorul înapoi în oraș. Astfel, el și David au rămas singuri și au putut vorbi puțin. Amândoi au plâns, iar apoi și-au luat la revedere. Cu ochii în lacrimi, Ionatan privea neputincios cum prietenul său se îndepărta, fiind acum nevoit să ducă o viață de fugar.

  Am fost binecuvântat de Dumnezeu sa am mulți prieteni! Dar binecuvântarea cea mai mare este ca mi-a oferit posibilitatea sa am 2 prieteni adevărați, care sunt lângă mine in orice moment al vieții si isi arata mereu disponibilitatea la nevoile mele.

  Îmi aduc aminte cu drag multele momente in care râdeam împreună, cele in care plângeam, dar si momentele de ajutor in situațiile critice!

  Alex, m-a învățat ce înseamnă sa fii altruist ( avea o problema de sănătate foarte grava, cu crize foarte mari, dar cu toate acestea a ales sa meargă împreună cu mine să cumpărăm materialele necesare pentru Școala Biblica de Vacanta). Al doilea prieten de nădejde este soția mea Daniela care m-a învățat dăruirea din suflet.

  În această situație deosebit de grea, Ionatan s-a dovedit a fi un prieten cu adevărat loial și altruist. Satan, dușmanul tuturor celor loiali, s-ar fi bucurat, cu siguranță, să-l vadă pe Ionatan călcând pe urmele lui Saul și punându-și propriile ambiții sau propria glorie mai presus de orice. Să nu uităm că lui Satan îi place să exploateze înclinațiile noastre egoiste. El a reușit să facă asta cu primii noștri părinți, Adam și Eva. (Geneza 3:1-6) Dar cu Ionatan nu a reușit. Ce frustrat trebuie să fi fost Satan! Îi vei ține și tu piept lui Satan împotrivindu-te înclinațiilor egoiste?

  Ți-ar plăcea să ai un prieten la fel de bun ca Ionatan?

  Stancu Andy, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Prietenia adevărată - 2020. După plecarea băiatului, David s-a sculat din partea de miazăzi, apoi s-a aruncat cu fața la pământ și s-a închinat de trei ori. Cei doi prieteni s-au îmbrățișat și au plâns împreună. David mai ales se prăpădea plângând. 1 Samuel 20:41
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...