Prietenia adevărată

  După plecarea băiatului, David s-a sculat din partea de miazăzi, apoi s-a aruncat cu fața la pământ și s-a închinat de trei ori. Cei doi prieteni s-au îmbrățișat și au plâns împreună. David mai ales se prăpădea plângând. 1 Samuel 20:41

  O alta traducere a acestui verset este: “De îndată ce băiatul era plecat, David ieși de unde se ascunsese lângă grămada de piatră. Atunci David se plecă de trei ori cu fața la pământ. Amândoi erau în lacrimi în timp ce s-au îmbrățișat și și-au luat rămas bun, David plângând cel mai mult.“

  Ionatan a ieșit pe câmp în apropierea locului unde se ascundea David. El a tras o săgeată, așa cum convenise cu David, dându-i de înțeles că Saul căuta în continuare să-l ucidă. Apoi, Ionatan și-a trimis slujitorul înapoi în oraș. Astfel, el și David au rămas singuri și au putut vorbi puțin. Amândoi au plâns, iar apoi și-au luat la revedere. Cu ochii în lacrimi, Ionatan privea neputincios cum prietenul său se îndepărta, fiind acum nevoit să ducă o viață de fugar.

  Am fost binecuvântat de Dumnezeu sa am mulți prieteni! Dar binecuvântarea cea mai mare este ca mi-a oferit posibilitatea sa am 2 prieteni adevărați, care sunt lângă mine in orice moment al vieții si isi arata mereu disponibilitatea la nevoile mele.

  Îmi aduc aminte cu drag multele momente in care râdeam împreună, cele in care plângeam, dar si momentele de ajutor in situațiile critice!

  Alex, m-a învățat ce înseamnă sa fii altruist ( avea o problema de sănătate foarte grava, cu crize foarte mari, dar cu toate acestea a ales sa meargă împreună cu mine să cumpărăm materialele necesare pentru Școala Biblica de Vacanta). Al doilea prieten de nădejde este soția mea Daniela care m-a învățat dăruirea din suflet.

  În această situație deosebit de grea, Ionatan s-a dovedit a fi un prieten cu adevărat loial și altruist. Satan, dușmanul tuturor celor loiali, s-ar fi bucurat, cu siguranță, să-l vadă pe Ionatan călcând pe urmele lui Saul și punându-și propriile ambiții sau propria glorie mai presus de orice. Să nu uităm că lui Satan îi place să exploateze înclinațiile noastre egoiste. El a reușit să facă asta cu primii noștri părinți, Adam și Eva. (Geneza 3:1-6) Dar cu Ionatan nu a reușit. Ce frustrat trebuie să fi fost Satan! Îi vei ține și tu piept lui Satan împotrivindu-te înclinațiilor egoiste?

  Ți-ar plăcea să ai un prieten la fel de bun ca Ionatan?

  Stancu Andy, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Prietenia adevărată - 2020. După plecarea băiatului, David s-a sculat din partea de miazăzi, apoi s-a aruncat cu fața la pământ și s-a închinat de trei ori. Cei doi prieteni s-au îmbrățișat și au plâns împreună. David mai ales se prăpădea plângând. 1 Samuel 20:41
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...