Articolul precedentPrietenia adevărată
  Articolul următorDe unde vii, Ghehazi?

  Ce faci?

  David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1

  Majoritatea prietenilor mei știu că, de mai mulți ani, am ales să folosesc un răspuns special la întrebarea obișnuită: Ce faci?

  Răspunsul ales de mine este: “Caut pe cineva să îi fac un bine!”

  Cum vi se pare acest răspuns? Vedeți vreo diferență între “disponibilitatea” de a face un bine și aceea de a “căuta“ să faci un bine?

  Merită să punem accentul pe următoarele idei:

  1. “a mai rămas cineva”? – Arată dorința noastră de a căuta pe cineva.

  2. “să-i fac un bine”. Într-o lume în care oamenii sunt orientați să facă numai rău, noi să fim aceeia care caută să meargă împotriva curentului. Cine știe să facă, si nu face, face un păcat.

  3. “din pricina lui”… Este foarte importantă motivația. Când motivația pentru ceea ce facem este Dumnezeu atunci știm că suntem pe un drum bun.

  Din experiență vă spun că atunci când ești dispus să “cauți” să faci un bine, nici nu iți iese cuvântul de pe limbă și deja ai primit răspunsul. Ce să spun despre bucuria care inundă inimile (a ta și a beneficiarului)?

  Vă propun o altă variantă a salutului Exploratorului:

  Pentru Domnul (din pricina Lui Dumnezeu), Gata Oricând (caut să fac un bine)!

  Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Ce faci? - 2020. David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...