Ce faci?

David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1

Majoritatea prietenilor mei știu că, de mai mulți ani, am ales să folosesc un răspuns special la întrebarea obișnuită: Ce faci?

Răspunsul ales de mine este: “Caut pe cineva să îi fac un bine!”

Cum vi se pare acest răspuns? Vedeți vreo diferență între “disponibilitatea” de a face un bine și aceea de a “căuta“ să faci un bine?

Merită să punem accentul pe următoarele idei:

1. “a mai rămas cineva”? – Arată dorința noastră de a căuta pe cineva.

De același autor

Alege-L pe Dumnezeu

Dumnezeu, de planton

2. “să-i fac un bine”. Într-o lume în care oamenii sunt orientați să facă numai rău, noi să fim aceeia care caută să meargă împotriva curentului. Cine știe să facă, si nu face, face un păcat.

3. “din pricina lui”… Este foarte importantă motivația. Când motivația pentru ceea ce facem este Dumnezeu atunci știm că suntem pe un drum bun.

Din experiență vă spun că atunci când ești dispus să “cauți” să faci un bine, nici nu iți iese cuvântul de pe limbă și deja ai primit răspunsul. Ce să spun despre bucuria care inundă inimile (a ta și a beneficiarului)?

Vă propun o altă variantă a salutului Exploratorului:

Pentru Domnul (din pricina Lui Dumnezeu), Gata Oricând (caut să fac un bine)!

Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

1 comentariu
  1. Podaru David Rares spune

    Devotionalele de la Exploratori sunt f frumoase si ma incurajeaza in viata cotidiana sa ma bucur chiar daca trec prin circumstante nefaste (cum ar fi pandemia de Coronavirus) si imi da puteri sa cred ca dupa o furtuna sau torente de incercari poate sa lumineze si soarele sperantei,al bucuriei.Ma numesc Poadru David,am 13 ani si recomand acest devotional tuturor! Sa ne punem nadejdea in Domnul si el va burui!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ce faci? - Devotional explo. David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.