Articolul precedentPrietenia adevărată
  Articolul următorDe unde vii, Ghehazi?

  Ce faci?

  David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1

  Majoritatea prietenilor mei știu că, de mai mulți ani, am ales să folosesc un răspuns special la întrebarea obișnuită: Ce faci?

  Răspunsul ales de mine este: “Caut pe cineva să îi fac un bine!”

  Cum vi se pare acest răspuns? Vedeți vreo diferență între “disponibilitatea” de a face un bine și aceea de a “căuta“ să faci un bine?

  Merită să punem accentul pe următoarele idei:

  1. “a mai rămas cineva”? – Arată dorința noastră de a căuta pe cineva.

  2. “să-i fac un bine”. Într-o lume în care oamenii sunt orientați să facă numai rău, noi să fim aceeia care caută să meargă împotriva curentului. Cine știe să facă, si nu face, face un păcat.

  3. “din pricina lui”… Este foarte importantă motivația. Când motivația pentru ceea ce facem este Dumnezeu atunci știm că suntem pe un drum bun.

  Din experiență vă spun că atunci când ești dispus să “cauți” să faci un bine, nici nu iți iese cuvântul de pe limbă și deja ai primit răspunsul. Ce să spun despre bucuria care inundă inimile (a ta și a beneficiarului)?

  Vă propun o altă variantă a salutului Exploratorului:

  Pentru Domnul (din pricina Lui Dumnezeu), Gata Oricând (caut să fac un bine)!

  Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Ce faci? - 2020. David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...