Articolul precedentCe faci?
  Articolul următorO armată invizibilă

  Două situații delicate

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. Da, El este Stânca și Ajutorul meu, Turnul meu de scăpare; nicidecum nu mă voi clătina. Psalmi 62:1

  Cu câteva ore înainte să scriu acest devoțional am participat la un program funebru. În contextul pandemiei de coronavirus am trăit pentru prima dată experiența unui program de participanți cu un număr de zece persoane prezente. Din cele zece persoane care am fost, cinci au fost nepoții defunctului, aceștia fiind de vârsta unor exploratori. Așadar am asistat la prima înmormântare cu mai mult de jumătate din participanți, tineri. De ce am ales să descriu această scenă care poate părea mai puțin încurajatoare pentru un devoțional ? Textul din această ocazie ne vorbește despre încrederea absolută în Dumnezeu. Trebuie să recunoaștem că puține aspecte din viața noastră mai sunt acelea în care ne mai punem încrederea semnificativ si foarte rar total. Dar atunci când asiști la o ocazie tristă, conform unui pasaj din Eclesiastul 7:1- 4; descoperi că inima devină mai bună, mai încrezătoare chiar deplin încrezătoare în Dumnezeu. Sigur că Dumnezeu oferă ocazii și în alte contexte pozitive sau de bucurie în care poți să trăiești o experiență deplină a încrederii în Dumnezeu.

  Un exemplu pozitiv socotesc că ajutorul care vine de la Domnul este descoperit în familia mea. Dimineața când deschid ochii și o privesc pe prințesa mea fetiță, Anelisse ( ea vrea să doarmă de obicei cu mine, iar Ianis băiețelul cu soția), primul gând este la bucuria pe care ne-a făcut-o Domnul oferindu-ne aceste comori. Este încrederea deplină a sufletului că Dumnezeu ne iubește în familie.

  În concluzie aș vrea să observi acest contrast al încrederii în Dumnezeu. Poate fi un moment trist ca cel amintit la început care ne încearcă pe fiecare la un moment dat, sau poate chiar acum treci printr-o astfel de experiență, sau o provocare de a găsi un motiv prin care să-ți regăsești totala încredere a inimii în Domnul. În ambele situații ajutorul vine de la El. Îți urez o experiență fie ea pozitivă sau de ce nu chiar negativă dar să aibă finalul îndreptat spre deplina încredere în ajutorul lui Dumnezeu.

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Două situații delicate - 2020. Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. Da, El este Stânca și Ajutorul meu, Turnul meu de scăpare; nicidecum nu mă voi clătina. Psalmi 62:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...