Articolul precedentCe faci?
  Articolul următorO armată invizibilă

  Două situații delicate

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. Da, El este Stânca și Ajutorul meu, Turnul meu de scăpare; nicidecum nu mă voi clătina. Psalmi 62:1

  Cu câteva ore înainte să scriu acest devoțional am participat la un program funebru. În contextul pandemiei de coronavirus am trăit pentru prima dată experiența unui program de participanți cu un număr de zece persoane prezente. Din cele zece persoane care am fost, cinci au fost nepoții defunctului, aceștia fiind de vârsta unor exploratori. Așadar am asistat la prima înmormântare cu mai mult de jumătate din participanți, tineri. De ce am ales să descriu această scenă care poate părea mai puțin încurajatoare pentru un devoțional ? Textul din această ocazie ne vorbește despre încrederea absolută în Dumnezeu. Trebuie să recunoaștem că puține aspecte din viața noastră mai sunt acelea în care ne mai punem încrederea semnificativ si foarte rar total. Dar atunci când asiști la o ocazie tristă, conform unui pasaj din Eclesiastul 7:1- 4; descoperi că inima devină mai bună, mai încrezătoare chiar deplin încrezătoare în Dumnezeu. Sigur că Dumnezeu oferă ocazii și în alte contexte pozitive sau de bucurie în care poți să trăiești o experiență deplină a încrederii în Dumnezeu.

  Un exemplu pozitiv socotesc că ajutorul care vine de la Domnul este descoperit în familia mea. Dimineața când deschid ochii și o privesc pe prințesa mea fetiță, Anelisse ( ea vrea să doarmă de obicei cu mine, iar Ianis băiețelul cu soția), primul gând este la bucuria pe care ne-a făcut-o Domnul oferindu-ne aceste comori. Este încrederea deplină a sufletului că Dumnezeu ne iubește în familie.

  În concluzie aș vrea să observi acest contrast al încrederii în Dumnezeu. Poate fi un moment trist ca cel amintit la început care ne încearcă pe fiecare la un moment dat, sau poate chiar acum treci printr-o astfel de experiență, sau o provocare de a găsi un motiv prin care să-ți regăsești totala încredere a inimii în Domnul. În ambele situații ajutorul vine de la El. Îți urez o experiență fie ea pozitivă sau de ce nu chiar negativă dar să aibă finalul îndreptat spre deplina încredere în ajutorul lui Dumnezeu.

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Continuă să fii bun

  Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este...

  „Să nu lași praful să se așeze pe Biblie”

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Marele Îndreptar

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Citește Biblia!

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...