Invitație la încredere

  Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, și dreptul tău ca soarele la amiază. Psalmi 37:5,6

  În aceste zile, vocabularul nostru s-a îmbogățit cu multe cuvinte pe care le pronunțăm frecvent: virus, pandemie, carantină, etc. Trăim într-o lume nesigură iar corpul nostru este continuu asaltat de virusuri și bacterii care se reproduc în interiorul celulelor vii. Aceștia sunt invizibili la microscopul obișnuit și produc diverse boli infecțioase.

  Anul 1967 – Virusul Marburg descoperit într-un laborator din Germania a avut ca sursă de infecție maimuțe aduse din Uganda. Rata mortalității a ajuns până la 80% pentru cei infectați.

  În1976 au apărut primele focare ale virusului Ebola în centrul Africii. Au murit între 50 – 71% dintre cei infectați.

  La începutul anilor ’80 a apărut un alt virus, virusul HIV, considerat cel mai mortal virus al lumii moderne. Se estimează că, de-a lungul anilor, 32 milioane de oameni au murit din cauza lui. În anul 1918 gripa spaniolă a îmbolnăvit 40% din populația lumii, ucigând aproape 50 milioane de oameni.

  Acestea sunt doar câteva exemple pentru că statistica este mult mai „neagră”. Lumea noastră este bolnavă iar efectele păcatului le simțim zi de zi, fără a avea control asupra dezastrelor care vin peste noi. Dar în mijlocul incertitudinii și a descurajării, Dumnezeu ne invită să ne încredem în El, să ne încredințăm soarta în mâna Lui pentru că El deține controlul și ne vrea binele. Soluțiile la problemele noastre sunt la El.

  Dumnezeu nu ne lasă niciodată singuri și ne oferă întotdeauna speranță. Avem un Dumnezeu care ne asigură că lângă El suntem în siguranță. „El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui.Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!”.

  Oferta Lui este încă valabilă. Tu ce alegi?

  Dana Cernicica, Master Ghid – Conferința Banat

  Invitație la încredere - 2020. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, și dreptul tău ca soarele la amiază. Psalmi 37:5,6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...