Invitație la încredere

Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, și dreptul tău ca soarele la amiază. Psalmi 37:5,6

În aceste zile, vocabularul nostru s-a îmbogățit cu multe cuvinte pe care le pronunțăm frecvent: virus, pandemie, carantină, etc. Trăim într-o lume nesigură iar corpul nostru este continuu asaltat de virusuri și bacterii care se reproduc în interiorul celulelor vii. Aceștia sunt invizibili la microscopul obișnuit și produc diverse boli infecțioase.

Anul 1967 – Virusul Marburg descoperit într-un laborator din Germania a avut ca sursă de infecție maimuțe aduse din Uganda. Rata mortalității a ajuns până la 80% pentru cei infectați.

În1976 au apărut primele focare ale virusului Ebola în centrul Africii. Au murit între 50 – 71% dintre cei infectați.

La începutul anilor ’80 a apărut un alt virus, virusul HIV, considerat cel mai mortal virus al lumii moderne. Se estimează că, de-a lungul anilor, 32 milioane de oameni au murit din cauza lui. În anul 1918 gripa spaniolă a îmbolnăvit 40% din populația lumii, ucigând aproape 50 milioane de oameni.

Acestea sunt doar câteva exemple pentru că statistica este mult mai „neagră”. Lumea noastră este bolnavă iar efectele păcatului le simțim zi de zi, fără a avea control asupra dezastrelor care vin peste noi. Dar în mijlocul incertitudinii și a descurajării, Dumnezeu ne invită să ne încredem în El, să ne încredințăm soarta în mâna Lui pentru că El deține controlul și ne vrea binele. Soluțiile la problemele noastre sunt la El.

Dumnezeu nu ne lasă niciodată singuri și ne oferă întotdeauna speranță. Avem un Dumnezeu care ne asigură că lângă El suntem în siguranță. „El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui.Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!”.

Oferta Lui este încă valabilă. Tu ce alegi?

Dana Cernicica, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video