Articolul precedentInvitație la încredere
  Articolul următorGăsirea cărții Legii

  Mai mult decât… Păstor!

  Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Psalmi 23:1

  Te gândești ca vei citi pentru a N-a oară povestea oii pierdute și regăsite de Păstorul cel Bun, nu-i așa? Greșit.

  Vreau să-și spun ceva despre Păstor. Ceva mai mult decât ești obișnuit să auzi despre un simplu „păstor”.

  Uite la ce mă refer. Te-ai gândit vreodată la mărimea galaxiei noastre, Calea Lactee? Este de-a dreptul enormă! Calcule științifice spun că soarelui nostru i-ar lua aproximativ 250 de milioane de ani pentru a face o rotație completă în jurul ei, mișcându-se cu 225 km/s! Însă numărul de galaxii descoperite de om în universul cunoscut este de aproximativ 100 de miliarde de galaxii, iar fiecare dintre acestea conține în medie 100 de miliarde de stele. Reușești să-ți imaginezi?

  Poate ți se par prea îndepărtate și inaccesibile galaxiile. Gândește-te, însă, la creierul tău. Dacă ai putea să numeri, ai afla că ai nu mai puțin de 100 de miliarde de neuroni, conectați între ei prin 400 de mii de kilometri de fibre nervoase. Și nu mai puțin de 100 de mii de miliarde de conexiuni între ei! Și asta cu atât mai mult cu cât creierul nu este un banal computer, fiind în stare să ia decizii și să îndeplinească funcții infinit mai complexe decât acesta… Iar cu o simplă înșiruire de numere, n-ai aflat încă nimic despre complexitatea incredibilă din jurul tău!

  „Păstorul” despre care-ți zic este cel care a creat atât galaxiile, cât și creierul. Și nu numai. Este cel care a creat totul, și s-a îngrijit de toată creația. Oare ți-ar fi greu să crezi că tot El se va îngriji și de tine, astfel încât să nu duci lipsă de nimic? Că El va fi Păstorul tău, care te va paște în pășuni verzi și te va duce la ape de odihnă?

  Eu cred că nu poate fi vreun lucru mai frumos și mai dătător de speranță decât ca Prințul și Creatorul Universului să-ți făgăduiască ție, personal: „Eu sunt Păstorul tău: nu vei duce lipsă de nimic”.

  Nu?…

  Sarona Zaharia, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Mai mult decât... Păstor! - 2020. Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Psalmi 23:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...