Articolul precedentMai mult decât… Păstor!
  Articolul următorCe au văzut în casa ta?

  Riscul mândriei

  Păzește de asemenea pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari. Psalmi 19:13

  Mândria este o încredere exagerată în calitățile proprii. Ea conduce la păcate mari așa cum se exprimă psalmistul. Iată un exemplu care confirmă acest lucru:

  Napoleon Bonaparte repurtase victorie după victorie. Nu fusese învins niciodată. Aceste realizări impresionante i-au hrănit mândria atât de mult încât s-a crezut invincibil. Înainte de a invada Rusia țaristă l-a chemat și i-a transmis ambasadorului rus că este gata să-i supună imperiul prin forța armelor. Acesta i-a replicat cu un citat celebru: “Omul propune, dar Dumnezeu dispune!” “Spune-i stăpânului tău”, s-a răstit arogantul împărat, “că de-acum eu propun și tot eu sunt cel ce dispun!”

  Mândra armată franceză a reușit să ajungă până în inima Rusiei. Moscova a căzut în mâinile învingătorului fără luptă. Dar în timp ce Napoleon aștepta în zadar ca țarul să ceară pace, deasupra capitalei moscovite au căzut primii fulgi de zăpadă. Iarna rusească s-a instalat devreme iar armata franceză în retragere a fost decimată în tundra înzăpezită.

  Mândria lui Napoleon a costat scump. Peste 210.000 de soldați au pierit epuizați de oboseală și înghețați de frig.

  Mândria ne dă sentimentul că știm atunci când nu știm. Că putem atunci când nu putem. Ea ne împiedică să învățăm și să acceptăm să fim ajutați. În mod inevitabil ne va costa scump și va conduce la păcate mari. Ne va costa nu numai în relațiile inter-umane dar și în relația noastră cu Dumnezeu. Pentru că mândria va împiedica unirea neștiinței noastre cu înțelepciunea lui Hristos și unirea slăbiciunii noastre cu tăria Lui. De aceea rugăciunea noastră să fie: “Păzește … pe robul Tău de mândrie”.

  Suciu Iuliana, Instructor Exploratori – Conferința Banat

  Riscul mândriei - 2020. Păzește de asemenea pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari. Psalmi 19:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...