Articolul precedentMai mult decât… Păstor!
  Articolul următorCe au văzut în casa ta?

  Riscul mândriei

  Păzește de asemenea pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari. Psalmi 19:13

  Mândria este o încredere exagerată în calitățile proprii. Ea conduce la păcate mari așa cum se exprimă psalmistul. Iată un exemplu care confirmă acest lucru:

  Napoleon Bonaparte repurtase victorie după victorie. Nu fusese învins niciodată. Aceste realizări impresionante i-au hrănit mândria atât de mult încât s-a crezut invincibil. Înainte de a invada Rusia țaristă l-a chemat și i-a transmis ambasadorului rus că este gata să-i supună imperiul prin forța armelor. Acesta i-a replicat cu un citat celebru: “Omul propune, dar Dumnezeu dispune!” “Spune-i stăpânului tău”, s-a răstit arogantul împărat, “că de-acum eu propun și tot eu sunt cel ce dispun!”

  Mândra armată franceză a reușit să ajungă până în inima Rusiei. Moscova a căzut în mâinile învingătorului fără luptă. Dar în timp ce Napoleon aștepta în zadar ca țarul să ceară pace, deasupra capitalei moscovite au căzut primii fulgi de zăpadă. Iarna rusească s-a instalat devreme iar armata franceză în retragere a fost decimată în tundra înzăpezită.

  Mândria lui Napoleon a costat scump. Peste 210.000 de soldați au pierit epuizați de oboseală și înghețați de frig.

  Mândria ne dă sentimentul că știm atunci când nu știm. Că putem atunci când nu putem. Ea ne împiedică să învățăm și să acceptăm să fim ajutați. În mod inevitabil ne va costa scump și va conduce la păcate mari. Ne va costa nu numai în relațiile inter-umane dar și în relația noastră cu Dumnezeu. Pentru că mândria va împiedica unirea neștiinței noastre cu înțelepciunea lui Hristos și unirea slăbiciunii noastre cu tăria Lui. De aceea rugăciunea noastră să fie: “Păzește … pe robul Tău de mândrie”.

  Suciu Iuliana, Instructor Exploratori – Conferința Banat

  Riscul mândriei - 2020. Păzește de asemenea pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari. Psalmi 19:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...