Articolul precedentRiscul mândriei
  Articolul următorSunați din trâmbiță în Sion!

  Condamnat sau grațiat

  Atunci Ți-am mărturisit păcatul meu, și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Și Tu ai iertat vina păcatului meu. Psalmi 32:5

  Frederic al II-lea, cel Mare (1740-1786), înrudit cu regii României (fiind din familia Hohenzollern), a fost rege al imperiului Prusiei. Educarea sa în spirit creștin luteran a adus o excelentă influență asupra modului de conducere.

  Întors la Berlin pentru un tur oficial, vizitează închisoarea orașului. Mergând însoțit de alaiul oficial, traversa fiecare coridor al închisorii descumpănit de gestul deținuților. Cu toții stăteau îngenunchiați rostind cuvinte măgulitoare și jurând pe cer și pe pământ că sunt nevinovați. Era de înțeles gestul fiindcă nu în fiecare zi îți vizitează Regele temnița.

  În una dintre celule, un deținut se rezema de gratii mut, fără să implore nimic. Frederic îl strigă și-l abordează: “De ce ești aici?”. “Jaf armat, Maiestate, îmi merit pedeapsa”. Poate că te așteptai să afli continuarea. Frederic cel Mare cheamă temnicerul și-i ordonă eliberarea. Dar nu te așteptai să auzi motivul: “Eliberează acest nenorocit vinovat, imediat. Nu am de gând să-l țin închis aici unde ar putea să-i strice pe toți acești domni nevinovați care ocupă întreaga temniță.”

  Știai că fiecare greșeală nemărturisită, nepărăsită și neiertată reprezintă propria ta temniță? Știai că în fiecare zi, Regele trece în vizită pe lângă celula ta? Știai că zilnic oferă grațieri? David, după comiterea celei mai nechibzuite greșeli, stă înaintea regelui și recunoaște: Sunt vinovat!

  „De aceea orice om să se roage Ție la vremea potrivită!” Iertarea este la îndemână.

  Nițu Daniel, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Condamnat sau grațiat - 2020. Atunci Ți-am mărturisit păcatul meu, și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Și Tu ai iertat vina păcatului meu. Psalmi 32:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...