Pentru ce să fiu nefericit?

  Da, fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele, și voi locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele. Psalmi 23:6

  Se zice că trăia odată o cioară, era mulțumită cu viața ei, și se bucura de tot ceea ce o înconjura. Făcându-și plimbarea, într-o zi, a zărit la marginea unui lac o lebădă superbă, care înota liniștită și părea tare fericită. Văzând cât de frumoasă și grațioasă este, cioara s-a oprit lângă lebădă și i-a spus:

  – Vaiii, până să te zăresc pe tine, credeam că eu sunt cea mai frumoasă pasăre, dar uită-te la mine, sunt neagră și urâtă, iar tu ești atât de albă, penele tale strălucesc în lumina soarelui.

  Lebăda i-a răspuns repede:

  – Draga mea cioară, așa credeam și eu, că sunt cea mai frumoasă, dar într-o zi, m-am întâlnit cu un papagal și m-am întristat. El e atât colorat, roșu, galben, verde, iar eu sunt doar albă și plictisitoare.
  Cioara a rămas uimită și a pornit în căutarea papagalului. Când l-a găsit i-a spus:

  – Papagalule, cred că tu ești cel mai fericit din lume! Ești atât de colorat și de frumos!

  – Eram, chiar eram, până într-o zi când, la Grădina Zoologică, am zărit un păun superb, toată lumea îl admira, cred că el e cel mai fericit.

  A plecat în grabă cioara noastră, iar ajungând la Zoo, a căutat cu privirea păunul. Era acolo, înconjurat de o mulțime de copii care îi făceau poze. Avea o coroană superbă, atât de colorată și de strălucitoare. Când lumea a început să se risipească, cioara a coborât de pe stâlp în colivia păunului și i-a zis:

  – Cred că în sfârșit am găsit cea mai fericită pasăre, tu ești, păunule. Privește cât de mulți oameni te iubesc, uite cât ești de frumos…

  – Asta am crezut și eu, cioară. Sunt frumos, sunt admirat, sunt mereu fotografiat, ar trebui să fiu cea mai fericită pasăre din lume, dar totuși, uită-te la mine. Eu, alături de toate păsările din grădină, suntem închise aici, dar tu, scumpă cioară, ești liberă să vezi întreaga lume. Nimic nu m-ar face mai fericit decât să fiu în locul tău!

  De multe ori pare că fericirea și mulțumirea sunt tare de greu de atins. L-a fel ca în această povestire, și noi, oamenii, avem tendința de a privi partea negativă a situațiilor. Tânjim după ceea ce are aproapele nostru și uităm să ne bucurăm de ceea ce deținem la nivel personal: talente, aptitudini sau lucruri. Tatăl nostru din Cer ne cunoaște și ne pune la dispoziția fiecăruia atât cât avem nevoie, așa că, haideți să fim fericiți și să acceptăm frumusețea lucrurilor așa cum ne sunt oferite de El.

  Rus Diana-Emilia, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Pentru ce să fiu nefericit? - 2020. Da, fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele, și voi locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele. Psalmi 23:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...