Articolul precedentPentru ce să fiu nefericit?
  Articolul următorUn meșteșugar iscusit

  Dincolo de suprafață

  Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: „Scoală-te, și unge-l, căci el este!” 1 Samuel 16:12

  Una dintre provocările adolescenței este felul în care arătăm sau cum credem noi că ne văd ceilalți. Cunosc un tânăr care la vârsta de 16 ani a stat întreaga perioadă de vacanță în casă, aproape 90 de zile, din cauză că îi era rușine de înfățișarea sa și de hainele sărăcăcioase. O imagine de sine scăzută ne face să ne distanțăm de cei din jurul nostru și să căutăm izolarea. De cele mai multe ori aprecierea noastră negativă nu are un fundament real, ci este doar o impresie personală.

  La prima vedere textul de mai sus pare a scoate în evidență frumusețea, ca un criteriu de alegere a lui David. Imaginea descrisă era de fapt ceea ce observau cei de lângă el, chiar și Goliat a văzut doar un copil cu chip frumos, nevinovat .Dar dincolo de față este ascuns ceva ce nu poate vedea oricine .

  “…omul se uită la ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă .” 1 Samuel 16. 7

  Acesta era și este criteriul primordial al alegerii. Deși ar fi avut “dreptul” de răsfățat al familiei îl găsim pe David păzind oile tatălui său, luptând cu lei și urși pentru a apăra turma. Ce a văzut Domnul la acest tânăr cu păr bălai, ochi frumoși și față frumoasă ? A văzut dragoste, curaj, ascultare și credință. A văzut în el pe cel care avea sa fie un „păstor” care va avea grijă de poporul Său.

  Nu știu în ce fel te privești acum ,dar știu că Dumnezeu te iubește și cunoaște toate frământările sufletului tău .Încrede-te în El ,caută prezența Lui prin studiul Scripturii și rugăciune și deschide-ți inima pentru ca Isus să locuiască în ea .Ești copilul Împăratului Ceresc, aceasta înseamnă că ești un prinț sau o prințesă.

  Adrian Petrache, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Dincolo de suprafață - 2020. Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: „Scoală-te, și unge-l, căci el este!” 1 Samuel 16:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...