Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Despre curaj si scop

  David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina Filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el”. 1 Samuel 17:32

  Povestea aceasta se întâmplă în secolul al XVII-lea în Japonia.

  În timpul unei perioade de foamete, un țăran care nu avea cu ce să își hrănească familia își aduce aminte de obiceiul care promite o mare recompensă celui care este în stare să înfrunte și să învingă un maestru al unei școli de scrimă. Deși nu pusese mâna pe o sabie în viața lui, țăranul îl provoacă pe cel mai faimos maestru din regiune. In ziua stabilită, în fața unui public numeros, fără să se lase deloc impresionat de reputația adversarului său, îl așteaptă cu stăpânire de sine, în timp ce maestrul de scrimă era puțin furios pentru îndrăzneala acestuia. „Ce o fi cu omul ăsta?”, se gândea. „Niciodată niciun țăran nu a îndrăznit să se ia la întrecere cu mine. Nu cumva o fi vreo capcană de-a prietenilor mei?

  Țăranul, înnebunit de foame, se năpustește imediat asupra rivalului său. Maestrul avea îndoieli ,surprins de absența totală de tehnică adversarului său. În final, cedează împins de frică. Mai mult decât atât, înainte de primul atac maestrul simte că va fi învins. Coboară sabia și spune: „Dumneavoastră ați învins. Pentru prima dată în viața mea am fost învins. Dintre toate școlile de scrimă, a mea este cea mai renumită. Este cunoscută sub numele de „cea care conține într-un singur gest forța a 10.000 de lovituri” Pot să vă întreb, cu respect, ce nume are școală dumneavoastră?” „Școala înfometării”, răspunse țăranul.

  Asemenea lui David, și țăranul din povestire avea un scop: să reușească a procura copiilor săi de mâncare. Scopul nostru comun, care ne da curaj, este a doua venire a lui Isus, care va însemna apogeul credinței noastre.

  „Curajul e vederea peste propria ființă și peste orice primejdie a unui scop.”, a spus candva Nicolae Iorga, un mare istoric roman.

  Sa ne rugam ca, asemenea lui David şi țăranului din poveste, sa privim spre cer la scopul cel mai important!

  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Despre curaj si scop - 2020. David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina Filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el”. 1 Samuel 17:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...