Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Despre curaj si scop

  David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina Filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el”. 1 Samuel 17:32

  Povestea aceasta se întâmplă în secolul al XVII-lea în Japonia.

  În timpul unei perioade de foamete, un țăran care nu avea cu ce să își hrănească familia își aduce aminte de obiceiul care promite o mare recompensă celui care este în stare să înfrunte și să învingă un maestru al unei școli de scrimă. Deși nu pusese mâna pe o sabie în viața lui, țăranul îl provoacă pe cel mai faimos maestru din regiune. In ziua stabilită, în fața unui public numeros, fără să se lase deloc impresionat de reputația adversarului său, îl așteaptă cu stăpânire de sine, în timp ce maestrul de scrimă era puțin furios pentru îndrăzneala acestuia. „Ce o fi cu omul ăsta?”, se gândea. „Niciodată niciun țăran nu a îndrăznit să se ia la întrecere cu mine. Nu cumva o fi vreo capcană de-a prietenilor mei?

  Țăranul, înnebunit de foame, se năpustește imediat asupra rivalului său. Maestrul avea îndoieli ,surprins de absența totală de tehnică adversarului său. În final, cedează împins de frică. Mai mult decât atât, înainte de primul atac maestrul simte că va fi învins. Coboară sabia și spune: „Dumneavoastră ați învins. Pentru prima dată în viața mea am fost învins. Dintre toate școlile de scrimă, a mea este cea mai renumită. Este cunoscută sub numele de „cea care conține într-un singur gest forța a 10.000 de lovituri” Pot să vă întreb, cu respect, ce nume are școală dumneavoastră?” „Școala înfometării”, răspunse țăranul.

  Asemenea lui David, și țăranul din povestire avea un scop: să reușească a procura copiilor săi de mâncare. Scopul nostru comun, care ne da curaj, este a doua venire a lui Isus, care va însemna apogeul credinței noastre.

  „Curajul e vederea peste propria ființă și peste orice primejdie a unui scop.”, a spus candva Nicolae Iorga, un mare istoric roman.

  Sa ne rugam ca, asemenea lui David şi țăranului din poveste, sa privim spre cer la scopul cel mai important!

  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Despre curaj si scop - 2020. David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina Filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el”. 1 Samuel 17:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...