Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  Cea mai bună variantă a ta!

  Saul a îmbrăcat pe David cu hainele lui, i-a pus pe cap un coif de aramă, și l-a îmbrăcat cu o platoșă. David a încins sabia lui Saul peste hainele lui, și a vrut să meargă, căci nu încercase însă să meargă cu ele. Apoi a zis lui Saul: „Nu pot să merg cu armătura aceasta, căci nu sunt obicinuit cu ea”. Și s-a dezbrăcat de ea. 1 Samuel 17:38 – 39

  Când eram explorator, visam să devin un al doilea Jean-Claude Van Damme și m-am pus pe treabă. Am început antrenamentele după cum vedeam în filme și cum puteam. În primele trei zile m-am antrenat dimineața și seara. Următoarele zile am considerat că l-aș depăși dacă mă antrenez în ritmul ăsta, așa că am lăsat-o mai moale. Ziua cu numărul șase a venit exact la timp. Ca o binecuvântare, a picat într-o zi de Sabat, așa că nu m-am antrenat. Duminică am luat decizia să renunț. Era prea greu pentru mine!

  Cred că pe vremea lui David era la fel. Toți copiii visau să fie împărați sau împărătese peste Israel sau măcar să lucreze la curtea împăratului. Lui David chiar i s-a oferit ocazia să intre în „pielea împăratului”, dar și-a dat seama că este o pălărie prea mare pentru el! Era prea greu să lupte cu Goliat fiind îmbrăcat cu armura împăratului Saul! Așa că s-a hotărât să pornească la luptă având de partea lui tot arsenalul din dotare: toiagul, o praștie, cinci pietre și pe DUMNEZEU! Finalul îl știm cu toții. Alături de Dumnezeu, David devine cea mai bună variantă a sa! Din păstor ajunge împărat!

  Întâmpini probleme în relația cu părinții? La școală lucrurile nu merg prea bine? Prietenii nu te mai bagă în seamă pentru că nu ești cool sau nu faci aceleași lucruri ca și ei? Sunt vise la care ai renunțat pentru că „viața” nu te-a pus într-o situație mai favorabilă? Dacă vrei să devii cea mai bună variantă a ta și vrei să devii din „păstor”, „împărat” îți voi spune secretul:

  1. Să îl iei pe Dumnezeu alături de tine în fiecare zi prin studiu și rugăciune.

  2. Să îți îndeplinești conștiincios datoria acasă, la școală și la biserică.

  3. Să mergi oriunde te trimite Dumnezeu.

  Te îndemn să începi chiar de azi și toate visele tale se vor îndeplini! Alături de Dumnezeu imposibilul devine posibil!

  Andra Petru Ciprian, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Cea mai bună variantă a ta! - 2020. Saul a îmbrăcat pe David cu hainele lui, i-a pus pe cap un coif de aramă, și l-a îmbrăcat cu o platoșă. David a încins sabia lui Saul peste hainele lui, și a vrut să meargă, căci nu încercase însă să meargă cu ele. Apoi a zis lui Saul: „Nu pot să merg cu armătura aceasta, căci nu sunt obicinuit cu ea”. Și s-a dezbrăcat de ea. 1 Samuel 17:38 - 39
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...