Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  Cea mai bună variantă a ta!

  Saul a îmbrăcat pe David cu hainele lui, i-a pus pe cap un coif de aramă, și l-a îmbrăcat cu o platoșă. David a încins sabia lui Saul peste hainele lui, și a vrut să meargă, căci nu încercase însă să meargă cu ele. Apoi a zis lui Saul: „Nu pot să merg cu armătura aceasta, căci nu sunt obicinuit cu ea”. Și s-a dezbrăcat de ea. 1 Samuel 17:38 – 39

  Când eram explorator, visam să devin un al doilea Jean-Claude Van Damme și m-am pus pe treabă. Am început antrenamentele după cum vedeam în filme și cum puteam. În primele trei zile m-am antrenat dimineața și seara. Următoarele zile am considerat că l-aș depăși dacă mă antrenez în ritmul ăsta, așa că am lăsat-o mai moale. Ziua cu numărul șase a venit exact la timp. Ca o binecuvântare, a picat într-o zi de Sabat, așa că nu m-am antrenat. Duminică am luat decizia să renunț. Era prea greu pentru mine!

  Cred că pe vremea lui David era la fel. Toți copiii visau să fie împărați sau împărătese peste Israel sau măcar să lucreze la curtea împăratului. Lui David chiar i s-a oferit ocazia să intre în „pielea împăratului”, dar și-a dat seama că este o pălărie prea mare pentru el! Era prea greu să lupte cu Goliat fiind îmbrăcat cu armura împăratului Saul! Așa că s-a hotărât să pornească la luptă având de partea lui tot arsenalul din dotare: toiagul, o praștie, cinci pietre și pe DUMNEZEU! Finalul îl știm cu toții. Alături de Dumnezeu, David devine cea mai bună variantă a sa! Din păstor ajunge împărat!

  Întâmpini probleme în relația cu părinții? La școală lucrurile nu merg prea bine? Prietenii nu te mai bagă în seamă pentru că nu ești cool sau nu faci aceleași lucruri ca și ei? Sunt vise la care ai renunțat pentru că „viața” nu te-a pus într-o situație mai favorabilă? Dacă vrei să devii cea mai bună variantă a ta și vrei să devii din „păstor”, „împărat” îți voi spune secretul:

  1. Să îl iei pe Dumnezeu alături de tine în fiecare zi prin studiu și rugăciune.

  2. Să îți îndeplinești conștiincios datoria acasă, la școală și la biserică.

  3. Să mergi oriunde te trimite Dumnezeu.

  Te îndemn să începi chiar de azi și toate visele tale se vor îndeplini! Alături de Dumnezeu imposibilul devine posibil!

  Andra Petru Ciprian, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Cea mai bună variantă a ta! - 2020. Saul a îmbrăcat pe David cu hainele lui, i-a pus pe cap un coif de aramă, și l-a îmbrăcat cu o platoșă. David a încins sabia lui Saul peste hainele lui, și a vrut să meargă, căci nu încercase însă să meargă cu ele. Apoi a zis lui Saul: „Nu pot să merg cu armătura aceasta, căci nu sunt obicinuit cu ea”. Și s-a dezbrăcat de ea. 1 Samuel 17:38 - 39
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...