O viață cu… cântec

  Și când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua arfa și cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai ușor, se simțea ușurat, și duhul cel rău pleca de la el. 1 Samuel 16:23

  “Cred că muzica în sine are o putere vindecătoare“ declara cândva muzicianul american Billy Joel. Oamenii au preţuit şi au iubit dintotdeauna muzica, investind timp atât în compunerea, cât și în ascultarea ei.

  Tu ce părere ai despre muzică? Îți place să cânți? Îți palce să asculți muzică?

  Multe studii au arătat că ascultarea muzicii creşte nivelul de dopamină produs în creier, un neurotransmiţător responsabil, printre altele, de producerea senzaţiei de fericire.

  Muzica îmbunătățește în foarte multe feluri sănătatea creierului şi buna lui funcționare. Ne face mai fericiţi, mai productivi, ne liniștește. Acest lucru nu este demonstrat doar de studii recente, ci încă din timpul lui David se pare că erau cunoscute efectele benefice ale muzicii.

  Pentru David fredonatul cântărilor era un obicei însușit încă de când păștea oile tatălui său. Încă de atunci el era cunoscut ca un bun cântăreț, iar în momentul în care Duhul Domnului s-a depărtat de la Saul și era stăpânit de un duh rău, David a fost chemat să cânte la arfa, pentru ca împăratul să se liniștească.

  Aici intervin alte întrebări: ce fel de muzică credeți că interpreta David? Orice fel de muzică are efect pozitiv asupra organismului? Cu siguranță că nu.

  Tu ce fel de muzică asculți?

  Să ascultăm muzică este un lucru bun, dar să cântăm este şi mai bine, spunea cineva.

  Însuși Domnul Hristos își înălța glasul în cântări de laudă. Despre El se spune că “deseori Își exprima bucuria inimii, cântând psalmi și melodii cerești. Deseori locuitorii din Nazaret Îi auzeau vocea înălțându-se în laude și mulțumiri către Dumnezeu. El întreținea legătura cu cerul prin cântec; iar când tovarășii Săi se plângeau de oboseala muncii, ei erau înviorați de sublimele melodii ieșite de pe buzele Sale. Imnurile Sale de laudă păreau că izgonesc pe îngerii cei răi și, asemenea fumului de tămâie, umpleau locul cu mireasmă. Mintea ascultătorilor Săi era transportată din exilul ei pământesc către căminul ceresc”.

  Astăzi te invit să faci două lucruri:

  – cântă – fă-ți timp să iei cartea de imnuri și să fredonezi câteva cântări (poate din colecția de imnuri explo)

  – ascultă muzică – dar acea muzică ce te apropie de Dumnezeu (întrebă-te: ar asculta/cânta Isus această melodie?)

  Îți doresc o zi cu cântec!

  Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  O viață cu… cântec - 2020. Și când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua arfa și cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai ușor, se simțea ușurat, și duhul cel rău pleca de la el. 1 Samuel 16:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...