O viață cu… cântec

  Și când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua arfa și cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai ușor, se simțea ușurat, și duhul cel rău pleca de la el. 1 Samuel 16:23

  “Cred că muzica în sine are o putere vindecătoare“ declara cândva muzicianul american Billy Joel. Oamenii au preţuit şi au iubit dintotdeauna muzica, investind timp atât în compunerea, cât și în ascultarea ei.

  Tu ce părere ai despre muzică? Îți place să cânți? Îți palce să asculți muzică?

  Multe studii au arătat că ascultarea muzicii creşte nivelul de dopamină produs în creier, un neurotransmiţător responsabil, printre altele, de producerea senzaţiei de fericire.

  Muzica îmbunătățește în foarte multe feluri sănătatea creierului şi buna lui funcționare. Ne face mai fericiţi, mai productivi, ne liniștește. Acest lucru nu este demonstrat doar de studii recente, ci încă din timpul lui David se pare că erau cunoscute efectele benefice ale muzicii.

  Pentru David fredonatul cântărilor era un obicei însușit încă de când păștea oile tatălui său. Încă de atunci el era cunoscut ca un bun cântăreț, iar în momentul în care Duhul Domnului s-a depărtat de la Saul și era stăpânit de un duh rău, David a fost chemat să cânte la arfa, pentru ca împăratul să se liniștească.

  Aici intervin alte întrebări: ce fel de muzică credeți că interpreta David? Orice fel de muzică are efect pozitiv asupra organismului? Cu siguranță că nu.

  Tu ce fel de muzică asculți?

  Să ascultăm muzică este un lucru bun, dar să cântăm este şi mai bine, spunea cineva.

  Însuși Domnul Hristos își înălța glasul în cântări de laudă. Despre El se spune că “deseori Își exprima bucuria inimii, cântând psalmi și melodii cerești. Deseori locuitorii din Nazaret Îi auzeau vocea înălțându-se în laude și mulțumiri către Dumnezeu. El întreținea legătura cu cerul prin cântec; iar când tovarășii Săi se plângeau de oboseala muncii, ei erau înviorați de sublimele melodii ieșite de pe buzele Sale. Imnurile Sale de laudă păreau că izgonesc pe îngerii cei răi și, asemenea fumului de tămâie, umpleau locul cu mireasmă. Mintea ascultătorilor Săi era transportată din exilul ei pământesc către căminul ceresc”.

  Astăzi te invit să faci două lucruri:

  – cântă – fă-ți timp să iei cartea de imnuri și să fredonezi câteva cântări (poate din colecția de imnuri explo)

  – ascultă muzică – dar acea muzică ce te apropie de Dumnezeu (întrebă-te: ar asculta/cânta Isus această melodie?)

  Îți doresc o zi cu cântec!

  Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  O viață cu… cântec - 2020. Și când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua arfa și cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai ușor, se simțea ușurat, și duhul cel rău pleca de la el. 1 Samuel 16:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...