Articolul precedentO viață cu… cântec
  Articolul următorCe m-a învățat viața (2)

  În numele Legii”

  David a zis Filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o. 1 Samuel 17:45

  Saul, primul împărat al poporului Israel, este lepădat de Dumnezeu iar în locul lui, Dumnezeu îl trimite pe prorocul Samuel să aleagă pe unul din copiii lui Isai, Betleemitul. După ce prin fața prorocului trec rând pe rând fii lui Isai, ultimul este adus cel mai mic, care era la păscutul oilor. „Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: “Scoală-te și unge-l, că el este!” 1 Samuel 16

  Acesta este tânărul David, care atunci când frații lui împreună cu împăratul Saul se aflau pe câmpul de luptă în fața filistenilor, tatăl său îl trimite să ducă merinde fraților săi și la căpeteniile acestora, el pleacă imediat. Acolo află că un filistean uriaș a cerut ca împăratul Saul să îi dea un israelit să se lupte cu el, aruncând astfel o ocară asupra întregului Israel. Văzând că toți se sperie de acesta, David îi cere împăratului să îl lase să se lupte cu filisteanul acesta. Aici aș vrea să analizăm un lucru foarte important de autoritate.

  Atunci când are loc un proces, judecătorul trebuie să emită o sentință, deși el decide, pedeapsa pe care o merită condamnatul, judecătorul nu are autoritate proprie, el trebuie să emită hotărârea în numele legii țării respective, folosind formula “Cu autoritatea cu care am fost învestit de statul x: te condamn în numele legii “astfel el arată a cui autoritate o reprezintă ,autoritatea statului si a legii, în fața tuturor celor prezenți în sala de judecată. La fel procedează și tânărul David, el nu merge în fața filisteanului decât având încredințarea că acest filistean trebuie să moară pentru că a râs de poporul lui Dumnezeu.

  Deci David se duce în fața filisteanului “în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel” arătând astfel, că deși el este doar un copil pe lângă acest uriaș, are curajul să se lupte cu acesta, pentru că apartenența la poporul lui Dumnezeu îi dă autoritatea de al judeca pe filistean. Goliat moare lovit de o piatră trimisă de David cu praștia sa și astfel un copilaș ridică ocara pusă de filisteni și îi învinge pe aceștia. Ca învățătură pentru noi, deși cel rău poate lucra prin fiecare, din noi ca fiind un Goliat al timpurilor noastre, iar Dumnezeu poate lucra cu acordul nostru, pentru a fi un David, depinde de noi ce vrem să fim și de la cine vrem să primim autoritate și îndrumare asupra deciziilor noastre .

  Burtican George, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  În numele Legii” - 2020. David a zis Filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o. 1 Samuel 17:45
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...