În numele Legii”

David a zis Filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o. 1 Samuel 17:45

Saul, primul împărat al poporului Israel, este lepădat de Dumnezeu iar în locul lui, Dumnezeu îl trimite pe prorocul Samuel să aleagă pe unul din copiii lui Isai, Betleemitul. După ce prin fața prorocului trec rând pe rând fii lui Isai, ultimul este adus cel mai mic, care era la păscutul oilor. „Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: “Scoală-te și unge-l, că el este!” 1 Samuel 16

Acesta este tânărul David, care atunci când frații lui împreună cu împăratul Saul se aflau pe câmpul de luptă în fața filistenilor, tatăl său îl trimite să ducă merinde fraților săi și la căpeteniile acestora, el pleacă imediat. Acolo află că un filistean uriaș a cerut ca împăratul Saul să îi dea un israelit să se lupte cu el, aruncând astfel o ocară asupra întregului Israel. Văzând că toți se sperie de acesta, David îi cere împăratului să îl lase să se lupte cu filisteanul acesta. Aici aș vrea să analizăm un lucru foarte important de autoritate.

Atunci când are loc un proces, judecătorul trebuie să emită o sentință, deși el decide, pedeapsa pe care o merită condamnatul, judecătorul nu are autoritate proprie, el trebuie să emită hotărârea în numele legii țării respective, folosind formula “Cu autoritatea cu care am fost învestit de statul x: te condamn în numele legii “astfel el arată a cui autoritate o reprezintă ,autoritatea statului si a legii, în fața tuturor celor prezenți în sala de judecată. La fel procedează și tânărul David, el nu merge în fața filisteanului decât având încredințarea că acest filistean trebuie să moară pentru că a râs de poporul lui Dumnezeu.

Deci David se duce în fața filisteanului “în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel” arătând astfel, că deși el este doar un copil pe lângă acest uriaș, are curajul să se lupte cu acesta, pentru că apartenența la poporul lui Dumnezeu îi dă autoritatea de al judeca pe filistean. Goliat moare lovit de o piatră trimisă de David cu praștia sa și astfel un copilaș ridică ocara pusă de filisteni și îi învinge pe aceștia. Ca învățătură pentru noi, deși cel rău poate lucra prin fiecare, din noi ca fiind un Goliat al timpurilor noastre, iar Dumnezeu poate lucra cu acordul nostru, pentru a fi un David, depinde de noi ce vrem să fim și de la cine vrem să primim autoritate și îndrumare asupra deciziilor noastre .

Burtican George, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor