Articolul precedentÎn numele Legii”
  Articolul următorSă te cunoști pe tine însuți

  Poate azi nu vei reuși ! Sau..?

  David se ducea și izbutea ori unde-l trimitea Saul; a fost pus de Saul în fruntea oamenilor de război, și era plăcut întregului popor, chiar și slujitorilor lui Saul. 1 Samuel 18:5

  Aș vrea să te întreb în dimineața aceasta dacă te-ai gândit vreodată să poți avea o persoană care să-ți rezolve problemele cele mai complicate. Trebuie să recunosc, că nu de puține ori mi-a venit în minte ideea aceasta. Una dintre cele mai mari provocări în care am „invocat” o persoană supranaturală a fost la evaluarea națională din clasa a-VIII-a, pe atunci se numea examenul de capacitate. Ah ce aș fi vrut să am posibilitatea să folosesc o puterea supranaturală a unui persoane din afara sferei pământești. Am reușit până la urmă și altfel dar hmm. .. ce tare ar fi fost să reușesc în felul acesta.

  Ei dacă nu ai avut așa ceva vreau să îți prezint în ocazia aceasta o persoană de felul acesta pe care împăratul Saul o deținea, în persoana tânărului David. Ideea este genială numai când te gândești să ai ceva sau pe cineva care să îți rezolve orice problemă si DOAR pozitiv. Acesta era David necunoscutul din Betleem. Oriunde îl trimitea Saul și vreau să te asigur că nu îl trimitea în misiuni de genul: “Du-te până la magazin și adu-mi 3 gogoși da fără să îți dau bani, sau urmărește-mi un pui de filistean’’!

  Nu domnule, aici era vorba de viață și de moarte, pentru că orice misiune încredințată lui David avea de a face cu pericolul imens ca David să își piardă viața mai mult ca sigur. Și DA! David se întorcea din nou și din nou biruitor nu biruit, încrezător și nu încrezut, mândru dar nu orgolios. Toate aceste imagini pur și simplu l-au fascinat pe împărat în așa măsură încât l-a promovat la gradul de general al armatei israelite. Atât era de apreciat și iubit de oameni încât a ajuns plăcut întregului popor. Dar mai mult decât oricine și orice istoria ne spune că el îl iubea pe Domnul, iar Domnul îl iubea atât de mult încât l-a considerat om după inima Lui.

  Să ne întoarcem la noi, la tine și la mine, oameni mici fără prea multă însemnătate zic! Dar nu uita un lucru! Că acel Dumnezeu care l-a numit pe David om după inima Sa, te asigur că vrea să te numească și pe tine, azi, copil după inima Lui, restul sunt detalii!

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Poate azi nu vei reuși ! Sau..? - 2020. David se ducea și izbutea ori unde-l trimitea Saul; a fost pus de Saul în fruntea oamenilor de război, și era plăcut întregului popor, chiar și slujitorilor lui Saul. 1 Samuel 18:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...