Poate azi nu vei reuși ! Sau..?

David se ducea și izbutea ori unde-l trimitea Saul; a fost pus de Saul în fruntea oamenilor de război, și era plăcut întregului popor, chiar și slujitorilor lui Saul. 1 Samuel 18:5

Aș vrea să te întreb în dimineața aceasta dacă te-ai gândit vreodată să poți avea o persoană care să-ți rezolve problemele cele mai complicate. Trebuie să recunosc, că nu de puține ori mi-a venit în minte ideea aceasta. Una dintre cele mai mari provocări în care am „invocat” o persoană supranaturală a fost la evaluarea națională din clasa a-VIII-a, pe atunci se numea examenul de capacitate. Ah ce aș fi vrut să am posibilitatea să folosesc o puterea supranaturală a unui persoane din afara sferei pământești. Am reușit până la urmă și altfel dar hmm. .. ce tare ar fi fost să reușesc în felul acesta.

Ei dacă nu ai avut așa ceva vreau să îți prezint în ocazia aceasta o persoană de felul acesta pe care împăratul Saul o deținea, în persoana tânărului David. Ideea este genială numai când te gândești să ai ceva sau pe cineva care să îți rezolve orice problemă si DOAR pozitiv. Acesta era David necunoscutul din Betleem. Oriunde îl trimitea Saul și vreau să te asigur că nu îl trimitea în misiuni de genul: “Du-te până la magazin și adu-mi 3 gogoși da fără să îți dau bani, sau urmărește-mi un pui de filistean’’!

Nu domnule, aici era vorba de viață și de moarte, pentru că orice misiune încredințată lui David avea de a face cu pericolul imens ca David să își piardă viața mai mult ca sigur. Și DA! David se întorcea din nou și din nou biruitor nu biruit, încrezător și nu încrezut, mândru dar nu orgolios. Toate aceste imagini pur și simplu l-au fascinat pe împărat în așa măsură încât l-a promovat la gradul de general al armatei israelite. Atât era de apreciat și iubit de oameni încât a ajuns plăcut întregului popor. Dar mai mult decât oricine și orice istoria ne spune că el îl iubea pe Domnul, iar Domnul îl iubea atât de mult încât l-a considerat om după inima Lui.

Să ne întoarcem la noi, la tine și la mine, oameni mici fără prea multă însemnătate zic! Dar nu uita un lucru! Că acel Dumnezeu care l-a numit pe David om după inima Sa, te asigur că vrea să te numească și pe tine, azi, copil după inima Lui, restul sunt detalii!

Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor