Articolul precedentPoate azi nu vei reuși ! Sau..?
  Articolul următorMitul peșterii

  O inimă care bate

  După aceea, inima îi bătea, pentru că tăiase colțul hainei lui Saul. 1 Samuel 24:5

  Rolul inimii în funcționarea corpului uman este hotărâtor. Chiar dacă i se atribuie lucruri ce țin mai mult de fantastic (se spune că: din inimă vin gânduri și că este nespus de rea și înșelătoare), cunoaștem fără doar și poate funcțiile acestui mușchi. O pompă fantastică ce irigă cu sânge oxigenat toate țesuturile, făcând cel mai amplu și vital circuit. Eroul zilei de astăzi este David.

  Vă propun să-l surprindem într-o ipostază interesantă, din care să învățăm ceva. Pentru început te provoc să cauți situații din viața ta, în care inima ți-a bătut mai repede ca de obicei (caută cel puțin 3). Ceea ce este interesant cu inima este faptul că este legată de creier prin conexiuni nervoase. De câte ori s-a întâmplat ca, fără să faci un efort fizic intens, ritmul cardiac să fie unul ridicat? Poate știi povestea iepurașului, care în bătaia lunii ce se ridică, vede crescând alături de el o arătare înfiorătoare (umbra lui). Spaima ce-l cuprinde îi face inima să-i bată “ca un tunet”.

  David face un lucru la limita codului moral ce-l călăuzește. Nu e neapărat rău, dar nu e nici tocmai bine. Ați putea să-l taxați, ca fiind prea sensibil pentru acele vremuri sângeroase. Gestul său (gândit sau nu) arată ce fel de caracter are. Poate i-a fost frică? Poate întâlnirea cu “maiestatea sa,” a produs un aflux de adrenalină? De ce să nu-i tulburi somnul punându-i sabia la gât, ca să-i bată și lui Saul inima? De ce să nu-l iei prizonier, ca să vadă și el cum e să fii la cheremul altuia? Ce să faci, Davide, cu un colț de haină regală? Cu ce te ajută? Ai stricat bunătate de manta de război! Cam ce ai vrea să faci cu ea? O poți vinde la vreo licitație, o poți păstra ca amintire? Îți oferă un fel de permis de bună credință? O inimă care bate e o inimă care trăiește, o inimă care bate mai tare, e o inimă în alertă, vigilentă un paznic de excepție. Dacă atunci când faci ceva rău inima nu te mai atenționează ,ai o problemă- inima a murit. Haideți ca rugăciunea zilei să cuprindă și acest dor, de a avea o inimă care să bată.

  Danuț Alupoaie, Master Ghid – Conferința Moldova

  O inimă care bate - 2020. După aceea, inima îi bătea, pentru că tăiase colțul hainei lui Saul. 1 Samuel 24:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...