O inimă care bate

După aceea, inima îi bătea, pentru că tăiase colțul hainei lui Saul. 1 Samuel 24:5

Rolul inimii în funcționarea corpului uman este hotărâtor. Chiar dacă i se atribuie lucruri ce țin mai mult de fantastic (se spune că: din inimă vin gânduri și că este nespus de rea și înșelătoare), cunoaștem fără doar și poate funcțiile acestui mușchi. O pompă fantastică ce irigă cu sânge oxigenat toate țesuturile, făcând cel mai amplu și vital circuit. Eroul zilei de astăzi este David.

Vă propun să-l surprindem într-o ipostază interesantă, din care să învățăm ceva. Pentru început te provoc să cauți situații din viața ta, în care inima ți-a bătut mai repede ca de obicei (caută cel puțin 3). Ceea ce este interesant cu inima este faptul că este legată de creier prin conexiuni nervoase. De câte ori s-a întâmplat ca, fără să faci un efort fizic intens, ritmul cardiac să fie unul ridicat? Poate știi povestea iepurașului, care în bătaia lunii ce se ridică, vede crescând alături de el o arătare înfiorătoare (umbra lui). Spaima ce-l cuprinde îi face inima să-i bată “ca un tunet”.

David face un lucru la limita codului moral ce-l călăuzește. Nu e neapărat rău, dar nu e nici tocmai bine. Ați putea să-l taxați, ca fiind prea sensibil pentru acele vremuri sângeroase. Gestul său (gândit sau nu) arată ce fel de caracter are. Poate i-a fost frică? Poate întâlnirea cu “maiestatea sa,” a produs un aflux de adrenalină? De ce să nu-i tulburi somnul punându-i sabia la gât, ca să-i bată și lui Saul inima? De ce să nu-l iei prizonier, ca să vadă și el cum e să fii la cheremul altuia? Ce să faci, Davide, cu un colț de haină regală? Cu ce te ajută? Ai stricat bunătate de manta de război! Cam ce ai vrea să faci cu ea? O poți vinde la vreo licitație, o poți păstra ca amintire? Îți oferă un fel de permis de bună credință? O inimă care bate e o inimă care trăiește, o inimă care bate mai tare, e o inimă în alertă, vigilentă un paznic de excepție. Dacă atunci când faci ceva rău inima nu te mai atenționează ,ai o problemă- inima a murit. Haideți ca rugăciunea zilei să cuprindă și acest dor, de a avea o inimă care să bată.

Danuț Alupoaie, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor