Articolul precedentO inimă care bate
  Articolul următorAm un vis…

  Când doi se ceartă …

  Binecuvântată să fie judecata ta, și binecuvântată să fii tu, că m-ai oprit în ziua aceasta să vărs sânge, și mi-ai oprit mâna! 1 Samuel 25:33

  Nabal, așa cum ni-l descoperă Biblia, nu ne este simpatic niciunuia dintre noi! Deși a beneficiat nu doar de corectitudinea oamenilor lui David, care nu i-au jefuit turmele, ci și de protecția oferită de aceștia, atunci când i se cere, cu respect, un sprijin material, răspunde tăios și arogant, oferindu-le celor care i-au făcut bine jigniri și dispreț!

  Pe David îl simpatizăm cu toții! Îl vedem tratat nedrept în acest context și, desigur, ”îi ținem partea”! Și totuși, nu putem să nu observăm că atitudinea lui David, care se înfurie și pune la cale un masacru, nu este una care să îi facă, în vreun fel, cinste! Ellen White, în Patriarhi și profeți, îi înfierează izbucnirea atunci când scrie: ”Hotărârea aceasta nejudecată era mai mult în conformitate cu caracterul lui Saul decât cu al lui David…”.

  Doi bărbați, unul puternic prin posesiuni și bogății materiale, altul prin forța grupului înarmat care îl urma, stau față în față, într-o situație conflictuală, și ambii au atitudini greșite!

  În acest context intră în scenă ea, eroina! Și ne cucerește nu atât de mult prin prisma faptului că era o femeie ”frumoasă la chip”, ci pentru că era o femeie ”cu judecată” (v. 3)! Aflând cele întâmplate, înțelege că atitudinea soțului ei va atrage consecințe nefericite asupra întregii gospodării a lui Nabal așa că se grăbește să intervină, aducând scuze și daruri lui David! Pe de altă parte, femeia aceasta stă în fața furiosului David și a oamenilor lui înarmați și, cu mult tact, cu multă înțelepciune îl oprește din actul lui răzbunător! Câtă profunzime în cuvintele lui Abigail care îi spune: ”domnul meu poartă războaiele Domnului, și niciodată nu va fi răutate în tine”! Ellen White constată: ”Izbucnirea de mânie a lui David a fost nimicită de puterea influenței și a raționamentului ei”.

  Tu cum îți exerciți influența? Nu te ascunde în spatele unor scuze legate de ceea ce poți și ceea ce nu poți, fiindcă tu ești ”doar” un copil! Fii ”cu judecată”, ca Abigail! Înțelepciunea și dedicarea ei au însemnat mai mult decât bogățiile și bădărănia lui Nabal, mai mult decât supărarea lui David și săbiile ascuțite ale soldaților săi! Acționează, cu tot ce poți, de partea binelui! Fii o binecuvântare, prin prezența ta și prin intervențiile tale înțelepte, pentru cei din jur!

  Narcis Ardelean, Director Tineret Conferintă – Conferința Banat

  Când doi se ceartă ... - 2020. Binecuvântată să fie judecata ta, și binecuvântată să fii tu, că m-ai oprit în ziua aceasta să vărs sânge, și mi-ai oprit mâna! 1 Samuel 25:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...