Articolul precedentO inimă care bate
  Articolul următorAm un vis…

  Când doi se ceartă …

  Binecuvântată să fie judecata ta, și binecuvântată să fii tu, că m-ai oprit în ziua aceasta să vărs sânge, și mi-ai oprit mâna! 1 Samuel 25:33

  Nabal, așa cum ni-l descoperă Biblia, nu ne este simpatic niciunuia dintre noi! Deși a beneficiat nu doar de corectitudinea oamenilor lui David, care nu i-au jefuit turmele, ci și de protecția oferită de aceștia, atunci când i se cere, cu respect, un sprijin material, răspunde tăios și arogant, oferindu-le celor care i-au făcut bine jigniri și dispreț!

  Pe David îl simpatizăm cu toții! Îl vedem tratat nedrept în acest context și, desigur, ”îi ținem partea”! Și totuși, nu putem să nu observăm că atitudinea lui David, care se înfurie și pune la cale un masacru, nu este una care să îi facă, în vreun fel, cinste! Ellen White, în Patriarhi și profeți, îi înfierează izbucnirea atunci când scrie: ”Hotărârea aceasta nejudecată era mai mult în conformitate cu caracterul lui Saul decât cu al lui David…”.

  Doi bărbați, unul puternic prin posesiuni și bogății materiale, altul prin forța grupului înarmat care îl urma, stau față în față, într-o situație conflictuală, și ambii au atitudini greșite!

  În acest context intră în scenă ea, eroina! Și ne cucerește nu atât de mult prin prisma faptului că era o femeie ”frumoasă la chip”, ci pentru că era o femeie ”cu judecată” (v. 3)! Aflând cele întâmplate, înțelege că atitudinea soțului ei va atrage consecințe nefericite asupra întregii gospodării a lui Nabal așa că se grăbește să intervină, aducând scuze și daruri lui David! Pe de altă parte, femeia aceasta stă în fața furiosului David și a oamenilor lui înarmați și, cu mult tact, cu multă înțelepciune îl oprește din actul lui răzbunător! Câtă profunzime în cuvintele lui Abigail care îi spune: ”domnul meu poartă războaiele Domnului, și niciodată nu va fi răutate în tine”! Ellen White constată: ”Izbucnirea de mânie a lui David a fost nimicită de puterea influenței și a raționamentului ei”.

  Tu cum îți exerciți influența? Nu te ascunde în spatele unor scuze legate de ceea ce poți și ceea ce nu poți, fiindcă tu ești ”doar” un copil! Fii ”cu judecată”, ca Abigail! Înțelepciunea și dedicarea ei au însemnat mai mult decât bogățiile și bădărănia lui Nabal, mai mult decât supărarea lui David și săbiile ascuțite ale soldaților săi! Acționează, cu tot ce poți, de partea binelui! Fii o binecuvântare, prin prezența ta și prin intervențiile tale înțelepte, pentru cei din jur!

  Narcis Ardelean, Director Tineret Conferintă – Conferința Banat

  Când doi se ceartă ... - 2020. Binecuvântată să fie judecata ta, și binecuvântată să fii tu, că m-ai oprit în ziua aceasta să vărs sânge, și mi-ai oprit mâna! 1 Samuel 25:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...