Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  “Pot totul în Hristos…”

  Să mă ferească Domnul, să pun mâna pe unsul Domnului! Ia numai sulița de la căpătâiul lui, cu urciorul cu apă, și să plecăm”. 1 Samuel 26:11

  În această ocazie vă invit să ne lăsăm conduși de imaginație și să jucăm pentru câteva momente rolul lui David urmărit de împăratul Saul. Poate nici nu este nevoie să ne imaginăm deoarece am avut noi înșine experiențe asemănătoare.

  Vi s-a întâmplat să întâlniți persoane care să vă invidieze, până acolo încât să nu vă suporte prezența? Trăim în această lume degradată de păcat, în viața reală fiind destul de mari șansele să ne întâlnim cu astfel de situații. Întrebarea care se pune este: cum trebuie să reacționez, cum trebuie să mă comport în astfel de situații, eu care sunt copilul lui Dumnezeu?

  La acest capitol al vieții, David poate să ne fie un exemplu bun de urmat. Sunt impresionat de spiritul de care a dat dovadă în astfel de situații! Spiritul Domnului Isus Hristos. Atunci când ești jignit să nu ripostezi, când ești în mod repetat lovit și neîndreptățit să nu porți resentimente și să nu te răzbuni. O astfel de atitudine poate fi adoptată, în situații dureroase, numai dacă ne propunem să o includem în valorile fundamentale ale vieții noastre. Numai dacă ne luptăm, când eul ne îndeamnă să ripostăm, dacă ne rugăm când simțim că cedăm, vom putea manifesta spiritul Domnului Isus în astfel de situații.

  Chiar acum când vă scriu aceste rânduri îmi sună telefonul…Un număr pe care nu îl cunosc. Mă opresc din scris și răspund… La celălalt capăt mă salută o voce care îmi pare cunoscută, dar nu pot să o identific. După o scurtă discuție întreb cine este? Se recomandă și surpriză…o persoană care, o perioadă de timp, m-a tratat cum l-a tratat Saul pe David. Din discuție pare un om căit. În discuție face aluzie la acea perioadă și își cere cumva iertare. Îi este greu, simt lupta din sufletul său, dar a biruit. Acum începe lupta în sufletul meu. Inima începe să bată cu putere. În această luptă știu că trebuie să iert fără să mai am resentimente față de acea persoană. Dacă și-a cerut iertare trebuie să o iert, dar imagini dureroase apar în minte. În această luptă mă simt neputincios și cad în genunchi și cer Domnului putere, eliberare de orice resentiment și nu mă ridic până nu simt pace în suflet. Este o luptă în fața căreia ne cutremurăm, dar avem de partea noastră un ajutor desăvârșit. Nu evitați să apelați la El.

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  “Pot totul în Hristos...” - 2020. Să mă ferească Domnul, să pun mâna pe unsul Domnului! Ia numai sulița de la căpătâiul lui, cu urciorul cu apă, și să plecăm”. 1 Samuel 26:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...