Articolul precedent“Pot totul în Hristos…”
  Articolul următorAmenințat cu moartea

  Dr. David Livingstone – mare explorator și nu numai

  David a fost în mare strâmtorare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toți erau amărâți în suflet, fiecare din pricina fiilor și fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui. 1 Samuel 30:6

  David a fost unul dintre marii exploratori ai Bibliei și avea multe dintre specializările explo’ mai ales din domeniile Recreere și Natură: Drumeție, Campare I-IV, Conducere în natură (avansat!), Conducere în sălbăticie, Focuri și gătit în tabără, Orientare, Tabără itinerantă, Viața în sălbăticie / tabără, probabil și Noduri, Arbuști, Mamifere, Păsări etc.

  În acest pasaj biblic ni se vorbește despre un moment critic din viața lui David, un pericol mortal pentru el, așa cum au fost multe în viața lui. Aș vrea să vă povestesc astăzi despre un alt David care a avut o viață plină de pericole mortale. E vorba despre Dr. David Livingstone, unul dintre cei mai mari exploratori ai lumii.

  David Livingstone a fost un mare misionar și filantrop, a cărui cea mai mare dorință a fost îndeplinită abia după moartea sa: încetarea comerțului cu sclavi și deschiderea Africii către creștinism și comerțul legal.

  La vârsta de 9 ani memorase deja în întregime Psalmul 119 (176 versete, 5 pagini din Biblie!) și câștigase o copie a Noului Testament ca recompensă.

  La 10 ani, David a fost angajat 14 ore pe zi, 6 zile pe săptămână la fabrica locală de filare a bumbacului. David a reușit să citească în fabrică, așezându-și cartea pe o porțiune din roata de tors, astfel încât să poată prinde o propoziție după alta în timp ce muncea. El a menținut un studiu constant, netulburat de zgomotul mașinii. A fost un cititor avid și a împrumutat foarte mult din biblioteca locală.

  Convertirea lui la 12 ani l-a inspirat să se hotărască pentru a-și dedica viața alinării suferinței umane.

  A plecat ca misionar în Africa, un teritoriu în mare parte necunoscut și plin de pericole: malaria, traficanții de sclavi, jungla și râurile învolburate cu o mulțime de animale sălbatice periculoase. Corabia cu care trebuia să se întoarcă în Anglia s-a scufundat și toți călătorii au murit.

  A fost descoperitorul cascadei Victoria de pe fluviul Zambezi (una dintre cele mai mari din lume).

  Alături de Biblie, trusa chirurgicală și cufărul cu medicamente, Livingstone a avut cu el întotdeauna un microscop și un sextant (instrument astronomic /geografic) – cu care a observat creația spectaculos de diversă a lui Dumnezeu cu venerație și uimire.

  Să admirăm și noi azi minunile creației divine și să nu ne părăsească speranța și curajul!

  Koόs Tiberiu, Conducător de Club – Conferința Muntenia

  Dr. David Livingstone - mare explorator și nu numai - 2020. David a fost în mare strâmtorare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toți erau amărâți în suflet, fiecare din pricina fiilor și fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui. 1 Samuel 30:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...