Călăuziți de Dumnezeu

David a întrebat pe Domnul: „Să mă sui împotriva Filistenilor? Îi vei da în mâinile mele?” Și Domnul a zis lui David: „Suie-te, căci voi da pe Filisteni în mâinile tale”. 2 Samuel 5:19

La scurt timp, după încoronarea lui David ca rege al întregului Israel, filistenii au pornit război împotriva lui. Când David află că filistenii se pregătesc pentru luptă, primul lucru pe care îl face, este să meargă înaintea lui Dumnezeu și să ceară călăuzirea sa. Războiul însemna moarte și exista posibilitatea înfrângerii. Acest lucru îl determină pe David să se roage. Dumnezeu îi răspunde și îi oferă asigurarea că El va lupta pentru ei. Aceasta făgăduință i-a întărit în luptă și Dumnezeu le-a oferit biruința.

Îmi amintesc de o experiență pe care apostolul Pavel a trăit-o. Se afla pe mare, călătorind spre Roma. În timpul călătoriei, s-a produs o furtună puternică. După multe zile de luptă cu marea, călătorii, pierduseră speranța că vor scăpa cu viață. Dar un înger, îi descoperă lui Pavel, în vis, că doar corabia va fi distrusă, iar oamenii vor trăi. Apostolul le povestește descoperirea, îi încurajează și îi îndeamnă să mănânce. La scurt timp corabia a naufragiat, iar oamenii s-au prins de bucăți de lemn și au plutit, ajungând în siguranță la mal. Speranța pe care apostolul le-a transmis-o, i-a ajutat să lupte să își salveze viața.

Tu cum reacționezi când ești pus în fața unei situații dificile? Te panichezi sau îți păstrezi calmul și încerci să găsești soluții?

S-ar putea ca în zilele următoare, să te confrunți cu o situație dificilă sau va trebui să iei anumite decizii. Te îndemn, ca mai întâi să te rogi și să ceri călăuzirea lui Dumnezeu. Acționează așa cum te va îndruma El și te asigur că nu vei fi dezamăgit. Ce poate fi mai frumos, decât să știi că Dumnezeu te sprijinește în obținerea fiecărei biruințe?

Acționează înțelept!

Rusu Emanuel, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video