Călăuziți de Dumnezeu

  David a întrebat pe Domnul: „Să mă sui împotriva Filistenilor? Îi vei da în mâinile mele?” Și Domnul a zis lui David: „Suie-te, căci voi da pe Filisteni în mâinile tale”. 2 Samuel 5:19

  La scurt timp, după încoronarea lui David ca rege al întregului Israel, filistenii au pornit război împotriva lui. Când David află că filistenii se pregătesc pentru luptă, primul lucru pe care îl face, este să meargă înaintea lui Dumnezeu și să ceară călăuzirea sa. Războiul însemna moarte și exista posibilitatea înfrângerii. Acest lucru îl determină pe David să se roage. Dumnezeu îi răspunde și îi oferă asigurarea că El va lupta pentru ei. Aceasta făgăduință i-a întărit în luptă și Dumnezeu le-a oferit biruința.

  Îmi amintesc de o experiență pe care apostolul Pavel a trăit-o. Se afla pe mare, călătorind spre Roma. În timpul călătoriei, s-a produs o furtună puternică. După multe zile de luptă cu marea, călătorii, pierduseră speranța că vor scăpa cu viață. Dar un înger, îi descoperă lui Pavel, în vis, că doar corabia va fi distrusă, iar oamenii vor trăi. Apostolul le povestește descoperirea, îi încurajează și îi îndeamnă să mănânce. La scurt timp corabia a naufragiat, iar oamenii s-au prins de bucăți de lemn și au plutit, ajungând în siguranță la mal. Speranța pe care apostolul le-a transmis-o, i-a ajutat să lupte să își salveze viața.

  Tu cum reacționezi când ești pus în fața unei situații dificile? Te panichezi sau îți păstrezi calmul și încerci să găsești soluții?

  S-ar putea ca în zilele următoare, să te confrunți cu o situație dificilă sau va trebui să iei anumite decizii. Te îndemn, ca mai întâi să te rogi și să ceri călăuzirea lui Dumnezeu. Acționează așa cum te va îndruma El și te asigur că nu vei fi dezamăgit. Ce poate fi mai frumos, decât să știi că Dumnezeu te sprijinește în obținerea fiecărei biruințe?

  Acționează înțelept!

  Rusu Emanuel, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Călăuziți de Dumnezeu - 2020. David a întrebat pe Domnul: „Să mă sui împotriva Filistenilor? Îi vei da în mâinile mele?” Și Domnul a zis lui David: „Suie-te, căci voi da pe Filisteni în mâinile tale”. 2 Samuel 5:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...