Sinceritatea si durerea

  Atunci împăratul, cutremurându-se, s-a suit în odaia de sus a porții, și a plâns. Pe când mergea, zicea: „Fiul meu Absalom! Fiul meu, fiul meu Absalom! Cum n-am murit eu în locul tău! Absalom, fiul meu, fiul meu!” 2 Samuel 18:33

  Regele David era încă o dată fugar, dar de data aceasta fugea de propriul său fiu care a vrut să-și ucidă tatăl, dar nu a reușit şi tocmai el a fost ucis. Când David a aflat, a plâns cum plânge un tată pentru fiul său, o adevărată iubire de tată. În acest verset găsim două lecții foarte importante pentru viața noastră. Pe cât de importante sunt acestea, pe atât sunt greu de aplicat.

  Prima lecție este aceea că David a iubit necondiționat. Această atitudine este una cerească, deoarece omul natural nu reușește să iubească fără interes. Omul face bine și dorește să primească bine. Această atitudine este una normală. Dar ceea ce este normal aici pe pământ este posibil să nu se găsească în cer.

  A doua lecție este cu privire la sinceritate. Cu siguranță ca David a fost sincer în această exprimare de doliu, dar întrebarea care se ridică este: a procedat David la nivel ideal? În acest context Ioab, comandantul oștirii sale, spune ceva care pare a fi lipsit de sensibilitate: “Tu iubești pe cei ce te urăsc, şi urăști pe cei ce te iubesc, căci arăți azi că pentru tine nu sunt nici căpetenii nici slujitori; şi văd acum că, dacă ar trăi Absalom şi noi toți am fi murit în ziua aceasta, lucrul acesta ți-ar fi plăcut” (2 Samuel 19:6). Cuvintele lui Ioab au fost adresate unui conducător, iar în contextul respectiv poporul a înțeles că David plângea, dar David avea și responsabilități față de acesta, iar în acel moment a uitat de ele. Până la urmă atitudinea a fost una normală, dar problematică pentru ceilalți. Adesea se întâmplă că mulți oameni sinceri sunt greșiți. Mulți oameni sinceri cred că vor ajunge în împărăția lui Dumnezeu și cu toate acestea vor fi pierduți. Pe vremea celui de-al II-lea război mondial, mulți creștini sinceri mergeau la lagărele de concentrare, ucideau evrei și se întorceau acasă cu inima împăcată și cu convingerea că în sinceritatea lor îi vor fi mântuiți.

  Astăzi te invit la o cercetare în care Dumnezeu să-ți arate când comportamentul normal și sincer te-a depărtat de drumul lui Dumnezeu. Pentru că doar atunci când sinceritatea este împletită cu înțelepciune, adevăr și iubire mântuirea poate fi obținută.

  Ardelean Flavius, Pastor – Conferința Muntenia

  Sinceritatea si durerea - 2020. Atunci împăratul, cutremurându-se, s-a suit în odaia de sus a porții, și a plâns. Pe când mergea, zicea: „Fiul meu Absalom! Fiul meu, fiul meu Absalom! Cum n-am murit eu în locul tău! Absalom, fiul meu, fiul meu!” 2 Samuel 18:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...