Sinceritatea si durerea

  Atunci împăratul, cutremurându-se, s-a suit în odaia de sus a porții, și a plâns. Pe când mergea, zicea: „Fiul meu Absalom! Fiul meu, fiul meu Absalom! Cum n-am murit eu în locul tău! Absalom, fiul meu, fiul meu!” 2 Samuel 18:33

  Regele David era încă o dată fugar, dar de data aceasta fugea de propriul său fiu care a vrut să-și ucidă tatăl, dar nu a reușit şi tocmai el a fost ucis. Când David a aflat, a plâns cum plânge un tată pentru fiul său, o adevărată iubire de tată. În acest verset găsim două lecții foarte importante pentru viața noastră. Pe cât de importante sunt acestea, pe atât sunt greu de aplicat.

  Prima lecție este aceea că David a iubit necondiționat. Această atitudine este una cerească, deoarece omul natural nu reușește să iubească fără interes. Omul face bine și dorește să primească bine. Această atitudine este una normală. Dar ceea ce este normal aici pe pământ este posibil să nu se găsească în cer.

  A doua lecție este cu privire la sinceritate. Cu siguranță ca David a fost sincer în această exprimare de doliu, dar întrebarea care se ridică este: a procedat David la nivel ideal? În acest context Ioab, comandantul oștirii sale, spune ceva care pare a fi lipsit de sensibilitate: “Tu iubești pe cei ce te urăsc, şi urăști pe cei ce te iubesc, căci arăți azi că pentru tine nu sunt nici căpetenii nici slujitori; şi văd acum că, dacă ar trăi Absalom şi noi toți am fi murit în ziua aceasta, lucrul acesta ți-ar fi plăcut” (2 Samuel 19:6). Cuvintele lui Ioab au fost adresate unui conducător, iar în contextul respectiv poporul a înțeles că David plângea, dar David avea și responsabilități față de acesta, iar în acel moment a uitat de ele. Până la urmă atitudinea a fost una normală, dar problematică pentru ceilalți. Adesea se întâmplă că mulți oameni sinceri sunt greșiți. Mulți oameni sinceri cred că vor ajunge în împărăția lui Dumnezeu și cu toate acestea vor fi pierduți. Pe vremea celui de-al II-lea război mondial, mulți creștini sinceri mergeau la lagărele de concentrare, ucideau evrei și se întorceau acasă cu inima împăcată și cu convingerea că în sinceritatea lor îi vor fi mântuiți.

  Astăzi te invit la o cercetare în care Dumnezeu să-ți arate când comportamentul normal și sincer te-a depărtat de drumul lui Dumnezeu. Pentru că doar atunci când sinceritatea este împletită cu înțelepciune, adevăr și iubire mântuirea poate fi obținută.

  Ardelean Flavius, Pastor – Conferința Muntenia

  Sinceritatea si durerea - 2020. Atunci împăratul, cutremurându-se, s-a suit în odaia de sus a porții, și a plâns. Pe când mergea, zicea: „Fiul meu Absalom! Fiul meu, fiul meu Absalom! Cum n-am murit eu în locul tău! Absalom, fiul meu, fiul meu!” 2 Samuel 18:33
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...