Articolul precedentSinceritatea si durerea
  Articolul următorDesăvârșiți în Hristos

  Esența vieții în câteva cuvinte

  David se apropia de clipa morții, și a dat îndrumări fiului său Solomon, zicând: „Eu plec pe calea pe care merge toată lumea. Întărește-te, și fii om!” 1 Împărați 2:1-2

  În vârstă de 70 de ani, viața lui David se apropia de sfârșit. Când a simțit că i se apropie moartea, David a avut puterea să îi spună fiului său, Solomon: “Eu plec pe calea pe care merge toată lumea. Întărește-te și fii om!”

  Împăratul recunoaște că a sosit momentul să închidă ochii. Acum, el ne reamintește că toți vom ajunge în acest punct. Când suntem tineri, ne gândim prea puțin la faptul că suntem trecători. Absorbiți și orbiți adesea de lucrurile trecătoare ale lumii, pierdem din vedere acest adevăr. Avem impresia că suntem nemuritori, sau că acest moment de află undeva, foarte departe în viitor. Dar viața este scurtă. Moise spunea: ”ni se duc anii ca un sunet” (Psalm 90:9).

  Apoi, David îi dă fiului său un prim sfat: ”Întărește-te!”. Ar fi putut să îi dea multe alte sfaturi. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că nu erau importante. În doar câteva cuvinte, inspirat de Duhul Sfânt, David a reușit în mod perfect să sintetizeze filozofia creștină a vieții. Sfatul dat lui Solomon este și pentru noi. Trebuie să ne întărim, să ne pregătim pentru provocările vieții, pentru experiențele viitoare prin care vom trece și în urma cărora credința noastră va fi încercată. Formarea caracterului în urma confruntărilor cu tot ceea ce am enumerat anterior ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi. Pe tine te preocupă lucrul acesta, sau te gândești mai mult la lucrurile de pe Pământ?

  În final, David spune: ”Fii om!” Suntem chemați de Dumnezeu să fim oameni credincioși, deosebiți, modelați de Duhul Sfânt, oameni cu caractere asemenea Mântuitorului. Cineva spunea: „Creștinismul va produce oameni onorabili. Domnul Isus a fost amabil chiar față de persecutorii Săi; și urmașii Săi vor manifesta același spirit. Religia lui Hristos înmoaie orice este aspru și dur în temperament și netezește tot ce este colțuros și aspru în maniere. Face cuvintele să fie blânde, iar comportamentul, plăcut. Un creștin blând și amabil constituie cel mai puternic argument care poate fi adus în favoarea creștinismului.”

  Îți dorești și tu să fii un asemenea creștin?

  Gheorghe Julien, Pastor – Conferința Oltenia

  Esența vieții în câteva cuvinte - 2020. David se apropia de clipa morții, și a dat îndrumări fiului său Solomon, zicând: „Eu plec pe calea pe care merge toată lumea. Întărește-te, și fii om!” 1 Împărați 2:1-2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...