Cămara cu comori

Abigail a luat îndată două sute de pâini, două burdufuri cu vin, cinci oi pregătite, cinci măsuri de grâu prăjit, o sută de turte de stafide şi două sute de legături de smochine. Le-a pus pe măgari şi a zis slujitorilor săi: „Luaţi-o înaintea mea, şi eu voi veni după voi.” N-a spus nimic bărbatului ei, Nabal. 1 Samuel 25:18, 19

Ai spune că aici este vorba de dărnicie. E adevărat, dar mai e vorba despre ceva. Cum îți imaginezi că Abigail, chiar cu o mulțime de slugi, a putut să ia „îndată” atâtea alimente? Această femeie le-a scos „din mânecă”, așa cum scoți tu o replică la momentul oportun, pentru că replica ta ERA acolo. Alimentele acestei femei ERAU acolo. Parcă văd cămara Abigailei îndesată de bunătăți. Cum au apărut acolo? Cum apar bunătățile în cămara mamei sau bunicii tale? Ai ghicit: pe rând, încet și cu migală. Se numește INVESTIȚIE. Pui acum, ca să iei când ai nevoie.

Cămara ta de suflet cum e? Ai pus ceva în ea atât timp cât a fost „vară”? Obișnuiesti să faci lucrurile cu gândul că vor prinde bine cândva? Sau faci doar ce îți aduce o mulțumire aici și acum ? Ce s-ar fi întâmplat dacă atunci când era în criză Abigail s-ar fi apucat să prăjească grâul? Ce se întâmplă când tu ai azi un examen și înveți pentru el… azi? Ești și tu dintre aceia care, la sugestiile Providenței venite prin părinți, bunici, prieteni și dascăli, spui „NU ACUM!”?

Abigail ar fi picat testul dacă în acele clipe tensionate ar fi avut cămara goală. Dar ea era obișnuită să facă totul din spirit de prevedere și pentru asta a fost inimaginabil răsplătită.

Acum e vorba despre „cămara” minții și a sufletului tău. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îti va aduce aminte tot ce vei avea nevoie și din care „sertar” al minții sau din care „mâneca” să scoți, DACĂ la timpul cuvenit ai depozitat acolo.

Îmi pare rău că pe timpul Abigailei nu se organizau concursuri pentru „CEA MAI BOGATĂ CĂMARĂ”. Ea ar fi luat Premiul Întâi.

Așa că tu, copil al lui Dumnezeu, umple-ți cămara sufletului si a minții cu vorbe înțelepte, cu citate alese, cu rugăciuni sincere către cer și fapte făcute din suflet. Acestea sunt arme de apărare pentru tine în vremuri de amenințări. Abigail s-a apărat făcând bine.

Dragul meu copil, făcând câte puțin din tot ce-i bun în fiecare zi, te vei îmbogăți. Nu ține cont de ce spune „Nabal”. El e însuși definiția nebuniei; e „normalitatea” ta anormală, care spune „Nu acum…”.

Te îndemn să citești întreg capitolul 25 din 1 Samuel ca să afli cum a ajuns Abigail la palatul regelui doar vorbind înțelept, muncind și … punând în cămară. REGELE CERESC îți va vedea comorile sufletului și te va premia cu o călătorie fascinantă prin tot Universul și… asta nu-i tot! Mult succes îti doresc!

Gedö Cipriana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor