Articolul precedentSoluționarea conflictului
  Articolul următorDe Ziua copilului

  Cămara cu comori

  Abigail a luat îndată două sute de pâini, două burdufuri cu vin, cinci oi pregătite, cinci măsuri de grâu prăjit, o sută de turte de stafide şi două sute de legături de smochine. Le-a pus pe măgari şi a zis slujitorilor săi: „Luaţi-o înaintea mea, şi eu voi veni după voi.” N-a spus nimic bărbatului ei, Nabal. 1 Samuel 25:18, 19

  Ai spune că aici este vorba de dărnicie. E adevărat, dar mai e vorba despre ceva. Cum îți imaginezi că Abigail, chiar cu o mulțime de slugi, a putut să ia „îndată” atâtea alimente? Această femeie le-a scos „din mânecă”, așa cum scoți tu o replică la momentul oportun, pentru că replica ta ERA acolo. Alimentele acestei femei ERAU acolo. Parcă văd cămara Abigailei îndesată de bunătăți. Cum au apărut acolo? Cum apar bunătățile în cămara mamei sau bunicii tale? Ai ghicit: pe rând, încet și cu migală. Se numește INVESTIȚIE. Pui acum, ca să iei când ai nevoie.

  Cămara ta de suflet cum e? Ai pus ceva în ea atât timp cât a fost „vară”? Obișnuiesti să faci lucrurile cu gândul că vor prinde bine cândva? Sau faci doar ce îți aduce o mulțumire aici și acum ? Ce s-ar fi întâmplat dacă atunci când era în criză Abigail s-ar fi apucat să prăjească grâul? Ce se întâmplă când tu ai azi un examen și înveți pentru el… azi? Ești și tu dintre aceia care, la sugestiile Providenței venite prin părinți, bunici, prieteni și dascăli, spui „NU ACUM!”?

  Abigail ar fi picat testul dacă în acele clipe tensionate ar fi avut cămara goală. Dar ea era obișnuită să facă totul din spirit de prevedere și pentru asta a fost inimaginabil răsplătită.

  Acum e vorba despre „cămara” minții și a sufletului tău. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îti va aduce aminte tot ce vei avea nevoie și din care „sertar” al minții sau din care „mâneca” să scoți, DACĂ la timpul cuvenit ai depozitat acolo.

  Îmi pare rău că pe timpul Abigailei nu se organizau concursuri pentru „CEA MAI BOGATĂ CĂMARĂ”. Ea ar fi luat Premiul Întâi.

  Așa că tu, copil al lui Dumnezeu, umple-ți cămara sufletului si a minții cu vorbe înțelepte, cu citate alese, cu rugăciuni sincere către cer și fapte făcute din suflet. Acestea sunt arme de apărare pentru tine în vremuri de amenințări. Abigail s-a apărat făcând bine.

  Dragul meu copil, făcând câte puțin din tot ce-i bun în fiecare zi, te vei îmbogăți. Nu ține cont de ce spune „Nabal”. El e însuși definiția nebuniei; e „normalitatea” ta anormală, care spune „Nu acum…”.

  Te îndemn să citești întreg capitolul 25 din 1 Samuel ca să afli cum a ajuns Abigail la palatul regelui doar vorbind înțelept, muncind și … punând în cămară. REGELE CERESC îți va vedea comorile sufletului și te va premia cu o călătorie fascinantă prin tot Universul și… asta nu-i tot! Mult succes îti doresc!

  Gedö Cipriana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Cămara cu comori - 2020. Abigail a luat îndată două sute de pâini, două burdufuri cu vin, cinci oi pregătite, cinci măsuri de grâu prăjit, o sută de turte de stafide şi două sute de legături de smochine. Le-a pus pe măgari şi a zis slujitorilor săi: "Luaţi-o înaintea mea, şi eu voi veni după voi." N-a spus nimic bărbatului ei, Nabal. 1 Samuel 25:18, 19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.