Articolul precedentCămara cu comori
  Articolul următorÎmpăratul priceput

  De Ziua copilului

  “El le-a zis: De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în Casa Tatălui Meu?” Luca 2:49

  Cum vă place să sărbătoriți zilele speciale din viața voastră? Cu pizza sau sarmale? Cu tort sau fructe? Cu prietenii sau cu familia? Acasă sau în călătorie? Câte case atâtea obiceiuri, câți copii atâtea preferințe. Cu mulți ani în urmă, o exploratoare îmi spunea încântată că ea își sărbătorește în fiecare an ziua de naștere în tabără, însă de curând un explorator mă întreba în tabără cu lacrimi în ochi: “Și nu-mi voi vedea părinții și surioara de ziua mea?” El nu bănuia câte surprize îi pregătiseră părinții săi iubitori pentru acea zi! Poate și pe tine te interesează mai puțin meniul ori decorul, și mai mult persoanele ori locul în care îți petreci zilele speciale.

  Creștini fiind, privim la Isus ca model în toate. Ca toți băieții evrei, când a împlinit 12 ani, Isus a devenit responsabil de acțiunile proprii, inclusiv de respectarea poruncilor și obiceiurilor religioase. Așa că a mers la Templu pentru a participa pentru prima oară la celebrarea Paștelui. Nu era ziua lui de naștere, iar Ziua Copilului încă nu exista, însă era o sărbătoare foarte importantă. A fost atât de încântat să petreacă acea zi la Templu încât, când a venit timpul de plecare, a rămas acolo. Crezând că este împreună cu prietenii, Iosif și Maria nu au observat că lipsește decât seara. Vă dați seama cât de îngrijorați au fost. L-au căutat 3 zile înainte să-L găsească în Templu, în mijlocul învățătorilor, punând întrebări și uimindu-i pe toți cu modul în care înțelegea Scripturile.

  Când mama L-a întrebat de ce a rămas acolo și i-a îngrijorat atât de tare, surprins, Isus a răspuns: “De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în Casa Tatălui Meu?” Cu alte cuvinte, unde puteam să fiu în ceas de sărbătoare decât cu Tatăl ceresc?

  Astăzi, da, este ziua ta, copil drag! Bucură-te alături de familie și prieteni, dar nu uita ca în zilele tale de sărbătoare să te bucuri și alături de Tatăl ceresc. Mergi în camera ta, mulțumește-I pentru tot și roagă-L să-Ți fie alături în continuare. Iar dacă se întâmplă ca familia, îngrijorată că ai dispărut de la sărbătoare, să te mustre, răspunde-le: “De ce m-ați căutat? Nu știați că trebuie să stau de vorbă cu Tatăl meu ceresc?”

  Andreea Strâmbu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  De Ziua copilului - 2020. “El le-a zis: De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în Casa Tatălui Meu?” Luca 2:49
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...