Împăratul priceput

  Dă dar robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta așa de mare la număr!” 1 Împărați 3:9

  Capitolul 3 din 1 Regi, ni-l prezintă pe tânărul Solomon, în jur de 20 de ani, de puțin timp împărat în Israel. Dumnezeu i s-a arătat în vis lui Solomon și i-a zis: “Cere ce vrei să-ți dau”, iar tânărul împărat și-a exprimat dorința de a avea “o inimă pricepută”. Alegerea pe care a făcut-o Solomon dintre toate darurile și privilegiile pe care i le putea dărui Domnul, este providențială și i-a marcat viața și domnia lui. Ar fi avut ocazia să ceară multe alte lucruri tentante, dar el știa ce-și dorea cu adevărat, înțelepciune și pricepere.

  “Cererea aceasta a lui Solomon a plăcut Domnului” și l-a onorat pe împărat arătând față de el generozitatea Sa: “Mai mult, îți voi da și ce n-ai cerut: bogății și slavă, așa încât în tot timpul vieții tale nu va fi niciun împărat ca tine” (1 Împărați 3:13) Împăratul Solomon și-a dovedit de multe ori înțelepciunea, ca și în judecarea situației celor două femei care au venit la el cu un copil. De asemenea, Solomon a excelat și în domeniile: arhitectură, comerț, în timpul domniei sale Israelul prosperând din punct de vedere economic.

  “Numele lui Dumnezeu a fost mult onorat în prima parte a domniei lui Solomon. Înțelepciunea și dreptatea, manifestate de împărat, dădeau mărturie tuturor popoarelor despre atributele minunate ale Dumnezeului pe care Îl slujea.” (…) “Adevărata slavă a primei părți a domniei lui Solomon nu s-a văzut în înțelepciunea neîntrecută, în bogății fabuloase, în puterea fără egal și în renumele lui, ci în onoarea pe care a adus-o Numelui Dumnezeului lui Israel, prin folosirea înțeleaptă a darurilor cerului.” PR 32.3

  Îmi doresc și în același timp vă doresc, dragi tineri, să cerem de la Domnul înțelepciunea și priceperea de a deosebi binele de rău și de a ne pune încrederea în Acela care este gata și azi să ne ofere binecuvântările Sale minunate.

  Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Împăratul priceput - 2020. Dă dar robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta așa de mare la număr!” 1 Împărați 3:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...