Alegeri importante

  Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alți dumnezei; și inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David. 1 Împărați 11:4

  Într-o zi, când aveam 8 sau 9 ani, am întrebat-o pe sora mea mai mare: “Tu ai iubit?”; “Nu”, a răspuns ea, “Sunt prea mică pentru așa ceva!”. Atunci eu i-am răspuns: “Eu am mii și mii de iubiți!”. Acum îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ferit de un asemenea adevăr.

  Deoarece alegerea unui partener de viață este un subiect important, care deja începe să vă preocupe mințile dornice de cunoaștere, haideți să aruncăm o scurtă privire asupra lui studiind exemplul lui Solomon.

  În capitolul 11 din 1 Împărați scrie că Solomon a avut 700 de neveste și 300 de țiitoare care erau din alte neamuri, neamuri în privința cărora Domnul le-a interzis să aibă legături de căsătorie. Mai scrie și că Solomon s-a alipit de acestea, târât de iubire. Să vedem ce s-a întâmplat în urma acestor căsătorii: “Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alți dumnezei; și inima nu i-a fost în totul a Domnului…”. Din cauza faptului că Solomon s-a lăsat târât de iubire a făcut compromisuri și a înălțat altare pentru ca iubitele lui soții să se închine dumnezeilor lor, dar se pare că și el a fost influențat de acestea. Solomon s-a depărtat de Dumnezeu, atrăgând astfel mânia Lui care a fost urmată de consecințe neplăcute pe care poporul le-a suportat în timpul domniei fiului său.

  Acum, avându-l ca exemplu negativ pe Solomon, noi trebuie să ne rugăm Domnului să ne ajute să nu ne alipim inima de persoane care ne-ar îndepărta de Tatăl și Prietenul nostru iubit, prin a face lucruri nepotrivite în ochii Lui, doar pentru că ne iubim partenerul și vrem să-i dovedim aceasta.

  Pentru Domnul… voi fi gata oricând să sacrific iubirile nepotrivite, pentru a-mi păstra inima aproape de El întreaga viață!

  Tudoraşcu Sarah, Fost explorator – Conferința Transilvania de Sud

  Alegeri importante - 2020. Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alți dumnezei; și inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David. 1 Împărați 11:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?