Alegeri importante

  Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alți dumnezei; și inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David. 1 Împărați 11:4

  Într-o zi, când aveam 8 sau 9 ani, am întrebat-o pe sora mea mai mare: “Tu ai iubit?”; “Nu”, a răspuns ea, “Sunt prea mică pentru așa ceva!”. Atunci eu i-am răspuns: “Eu am mii și mii de iubiți!”. Acum îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ferit de un asemenea adevăr.

  Deoarece alegerea unui partener de viață este un subiect important, care deja începe să vă preocupe mințile dornice de cunoaștere, haideți să aruncăm o scurtă privire asupra lui studiind exemplul lui Solomon.

  În capitolul 11 din 1 Împărați scrie că Solomon a avut 700 de neveste și 300 de țiitoare care erau din alte neamuri, neamuri în privința cărora Domnul le-a interzis să aibă legături de căsătorie. Mai scrie și că Solomon s-a alipit de acestea, târât de iubire. Să vedem ce s-a întâmplat în urma acestor căsătorii: “Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alți dumnezei; și inima nu i-a fost în totul a Domnului…”. Din cauza faptului că Solomon s-a lăsat târât de iubire a făcut compromisuri și a înălțat altare pentru ca iubitele lui soții să se închine dumnezeilor lor, dar se pare că și el a fost influențat de acestea. Solomon s-a depărtat de Dumnezeu, atrăgând astfel mânia Lui care a fost urmată de consecințe neplăcute pe care poporul le-a suportat în timpul domniei fiului său.

  Acum, avându-l ca exemplu negativ pe Solomon, noi trebuie să ne rugăm Domnului să ne ajute să nu ne alipim inima de persoane care ne-ar îndepărta de Tatăl și Prietenul nostru iubit, prin a face lucruri nepotrivite în ochii Lui, doar pentru că ne iubim partenerul și vrem să-i dovedim aceasta.

  Pentru Domnul… voi fi gata oricând să sacrific iubirile nepotrivite, pentru a-mi păstra inima aproape de El întreaga viață!

  Tudoraşcu Sarah, Fost explorator – Conferința Transilvania de Sud

  Alegeri importante - 2020. Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alți dumnezei; și inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David. 1 Împărați 11:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...