Articolul precedentA tétlenség alkalmat szül
  Articolul următorNisi Dominus Frusta

  Recordul ce nu poate fi doborât

  Toți împărații pământului căutau să vadă pe Solomon, ca să audă înțelepciunea pe care o pusese Dumnezeu în inima lui. 2 Cronici 9:23

  Totdeauna mi-a plăcut să citesc despre oamenii care de-a lungul vremii au rămas în dreptul lor cu titlul „Cel mai”. Chiar și recordurile geografice mi se par interesante. Am studiat mai multe statistici și toate dau cam aceleași persoane pe primele 10 locuri – oameni care au rămas celebrii prin faptul că au descoperit, au demonstrat, au realizat ceva cât au trăit. Mi-ar fi plăcut să fii găsit undeva cam ce IQ a avut Solomon. Dacă ar fi trăit în aceeași perioadă de timp, Solomon l-ar fi depășit pe Thomas Edison care a avut 1093 invenții brevetate.

  Toate scrierile prin care am trecut, pe internet sau cărți, mi-au arătat același lucru: Solomon, fiul lui David, regele lui Israel, a fost cel mai înțelept om care a trăit vreodată pe pământ.

  A devenit faimos în timpul lui pentru sfaturi, proverbe, cântece, scrieri, psalmi, rezolvări date problemelor, cât și pentru bogăție, frumusețe, chiar și ca arhitect, dacă ne amintim de celebrul „Templul lui Solomon” și casa Împăratului. (Construcțiile nu le-a ridicat el, dar a avut un cuvânt de spus).

  Împărăteasa din Seba a recunoscut că „nu mi s-a istorisit nici jumătate din măreția și înțelepciunea ta, tu întreci faima pe care am auzit-o despre tine.” Ba mai mult, a cunoscut pe adevăratul Dumnezeu: „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul tău, care s-a îndurat de tine, și te-a pus pe scaunul Lui de domnie… Pentru că Dumnezeul tău, iubește pe Israel, și vrea să-l facă să rămână în picioare pe vecie.”

  Prin înțelepciunea dată lui Solomon, Dumnezeu a vrut să fie cunoscut în toată lumea; cei care mergeau la Solomon puteau să se convingă personal, nu doar să audă adevărul despre un Dumnezeu creativ, care se descoperă în toate vietățile pământului, face dreptate fără părtinire și are un izvor nesecat de cunoștințe.

  Știți care e cel mai lung cuvânt din lume? „Veșnicia”, pentru că nu se termină niciodată. Dar cel mai scurt cuvânt? „Acum”, pentru că de ceea ce facem acum, depinde veșnicia noastră.

  Nu avem înțelepciunea lui Solomon pentru a influența marile puteri ale lumii, dar fiecăruia Dumnezeu ne-a dat o părticică de înțelepciune potrivită cu nevoile noastre și a celor mai mult sau mai puțin apropiați nouă. Dumnezeu ne oferă, dar nu ne obligă să primim. Dacă Dumnezeu e sursa noastră de înțelepciune, nu vom ajunge rău.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Recordul ce nu poate fi doborât - 2020. Toți împărații pământului căutau să vadă pe Solomon, ca să audă înțelepciunea pe care o pusese Dumnezeu în inima lui. 2 Cronici 9:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...