Nisi Dominus Frusta

  Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Psalmi 127:1

  Știai că foarte multe branduri, organizații, familii regale, chiar și orașe, au un motto? Motto – o frază prin care Semnificația/Scopul/credința organizației e transmisă. TU ai un motto? Îl vei afla pe al meu, curând.

  Printre altele, sunt pasionat de călătorii! Edinburgh, capitala Scoției, e următorul oraș de vizitat Pe și deja mi-am făcut o listă cu “Must See”… Îți las câteva curiozități despre Edinburgh (poate dai și un search pe Google să vezi ce bine arată):

  – e un oraș-port

  – deși e capitala, nu e cel mai mare oraș Scoțian

  – mai e numit Athens of the North

  – Motto-ul orașului: Nisi Dominus Frusta

  Știi de unde s-au inspirat? Din Ps.127:1. Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește.

  Solomon, cel mai înțelept om, n-a vorbit “degeaba”! Degeaba (goana după vânt) e TOT ce facem, dacă nu-I recunoaștem suveranitatea lui Dumnezeu! Yedidyá ben David (Solomon), s-a jucat foarte fain cu cuvintele în întreg Psalmul: ben = fiu, Bath = fiică, beyth=casă, banah=a construi. Pe scurt: degeaba un bărbat și o femeie, alături de fii și fiicele lor, construiesc (alcătuiesc) o familie, o casă. Degeaba omenirea construiește Megalopolisuri, inventează super gadgeturi, descoperă noi planete “locuibile”! Dacă nu ÎL lăsam pe Dumnezeu să ne inspire în toate, “degeaba…”

  Hai să avem un scop în viață (cea veșnică)! Te provoc ACUM să-ți alegi un motto al vieții tale! Afișează-l în camera ta, printează-l pe un tricou sau pune-l în bio la Instagram! Succes, prietene!

  Recomandare: folosește Biblia ca inspirație ^_^

  P.S.: NIHIL SINE DEO! (Motto-ul meu)

  Gunã Paul Gabriel, Pastor stagiar si Ghid L.T.A.CJ – Conferința Transilvania de Nord

  Nisi Dominus Frusta - 2020. Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Psalmi 127:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...