Nisi Dominus Frusta

Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Psalmi 127:1

Știai că foarte multe branduri, organizații, familii regale, chiar și orașe, au un motto? Motto – o frază prin care Semnificația/Scopul/credința organizației e transmisă. TU ai un motto? Îl vei afla pe al meu, curând.

Printre altele, sunt pasionat de călătorii! Edinburgh, capitala Scoției, e următorul oraș de vizitat Pe și deja mi-am făcut o listă cu “Must See”… Îți las câteva curiozități despre Edinburgh (poate dai și un search pe Google să vezi ce bine arată):

– e un oraș-port

– deși e capitala, nu e cel mai mare oraș Scoțian

– mai e numit Athens of the North

De același autor

Un viitor și o nădejde

O inima micuță

– Motto-ul orașului: Nisi Dominus Frusta

Știi de unde s-au inspirat? Din Ps.127:1. Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește.

Solomon, cel mai înțelept om, n-a vorbit “degeaba”! Degeaba (goana după vânt) e TOT ce facem, dacă nu-I recunoaștem suveranitatea lui Dumnezeu! Yedidyá ben David (Solomon), s-a jucat foarte fain cu cuvintele în întreg Psalmul: ben = fiu, Bath = fiică, beyth=casă, banah=a construi. Pe scurt: degeaba un bărbat și o femeie, alături de fii și fiicele lor, construiesc (alcătuiesc) o familie, o casă. Degeaba omenirea construiește Megalopolisuri, inventează super gadgeturi, descoperă noi planete “locuibile”! Dacă nu ÎL lăsam pe Dumnezeu să ne inspire în toate, “degeaba…”

Hai să avem un scop în viață (cea veșnică)! Te provoc ACUM să-ți alegi un motto al vieții tale! Afișează-l în camera ta, printează-l pe un tricou sau pune-l în bio la Instagram! Succes, prietene!

Recomandare: folosește Biblia ca inspirație ^_^

P.S.: NIHIL SINE DEO! (Motto-ul meu)

Gunã Paul Gabriel, Pastor stagiar si Ghid L.T.A.CJ – Conferința Transilvania de Nord

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nisi Dominus Frusta - Devotional explo. Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Psalmi 127:1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.