Pentru o viață sănătoasă…

Păzește-ți inima mai mult de cât orice, căci din ea ies izvoarele vieții. Proverbe 4:23

Inima este un organ destul de mic, dar după cum ne spune Solomon în acest text este foarte important, atât pentru trup cât și pentru suflet. Înțeleptul Solomon ne sfătuiește să ne păzim inima mai presus de orice! Inima are rolul de a recunoaște pe Dumnezeu in toate căile noastre, este locul în care ne strângem diferite comori și de asemenea locul central de unde pornesc cântările de laudă. Iată cât este de important să ne păstrăm inima curată, să rămânem departe de tot ce se pare ca este rău! Inima poate fi un cuib unde se strânge răutatea și ura sau un loc unde locuiește păcatul. Inima este centrul emoțiilor, din ea pornesc bucuria și tristețea, iubirea sau ura, curajul sau frica, dorințele bune sau rele. De aceea pentru a fi în siguranța inima noastră trebuie să Îl invitam să locuiască în ea pe cel care va avea grija de ea, Domnul Isus.

Se povestește, că într-un spital se afla un băiețel care avea nevoie urgentă de un transplant de inimă. Într-o zi medicul a intrat în camera lui și i- a spus ca sosise timpul, iar a doua zi va avea o inimă nouă sănătoasă. Spre surprinderea medicului, băiețelul cu ochii plini de încredere i- a spus medicului: “Când vei deschide inima mea, Îl vei găsi acolo pe ISUS pentru că El locuiește în ea!”

Domnul Isus așteaptă astăzi să îi dai inima ta! El a dat totul pentru tine!

Petreaca Livia, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor