Fii vesel!

O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. Proverbe 17:22

Trăia pe vremuri o familie de creștini, mai săracă, dar care avea strictul necesar. Fetița din această familie avea dorința de a fi pe placul lui Isus. Mereu cu un cântec în gând, fie la joacă, fie lucrând prin gospodărie, recunoscătoare pentru tot ce era în jurul ei. Participa cu bucurie chiar și la sarcinile ce îi reveneau în gospodărie. Uneori, avea și ea supărările și problemele ei. Dar în acele momente, nu lăsa tristețea, ura sau mânia să îi persiste în minte. Poate chiar cu lacrimi pe obraji, murmura un cântecel. Unul mai trist, mai lent la început. După două, trei melodii se simțea mai bine, cântecele erau mai vioaie și atmosfera schimbată. Așa reușea să depășească momentele grele, chiar respectând una dintre legile exploratorului: “Să am întotdeauna un cântec în inimă”. Creștea și se dezvolta frumos, fiind amabilă, darnică, binevoitoare, iar cei care o cunoșteau erau bucuroși să fie în preajma ei.

Băiatul din familie, deși avea aceleași condiții ca sora lui, găsea mereu motive de nemulțumire și murmur. Ba frații îl nedreptățeau, ba părinții, ba găsea el vreun motiv, iar cu nemulțumirea stăruind în minte, îi era greu să ierte, să fie binevoitor și drăguț, să dăruiască și să zâmbească.

În acest fel au crescut și au devenit adulți. Ce fel de oameni crezi că au ajuns? Băiatul a devenit un bărbat mereu gata să răbufnească de nemulțumire: ba motive politice, ba neînțelegeri în familie, ba probleme în biserică sau cu vecinii, mereu era ceva. Fetița a devenit o femeie optimistă, care nu se plânge de greutățile vieții, ci încrezătoare în Dumnezeu, îi ajută în continuare pe cei din jur, le zâmbește și le vorbește frumos.

Ce sentimente cultivi în inima ta ? Care este atitudinea ta în fața provocărilor ce îți stau în față? Cercetează-te și nu permite negativismului să-ți usuce oasele! Aspiră la mai mult, perseverează, dezvoltă-te, dar nu uita să te bucuri la fiecare pas. Nu uita să începi acel cântec în inimă, care să-ți aline suferința și îngrijorările și să îți readucă zâmbetul! Vei fi un strop de alinare pentru cei din jur și poate fără să-ți dai seama, un leac pentru tine însuți!

Margareta Antohi, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video