Articolul precedentApró dolgok nagy hatalma 2.
  Articolul următorCum câștigi un război?

  Lucruri îndoite

  Cine își ascunde fărădelegile, nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele, capătă îndurare. Proverbe 28:13

  Ai fost sincer cu părinții tăi? Cu prietenii și cu colegii de școală? Ai fost cinstit la fiecare test sau ochiul tău s-a mai uitat în stânga și în dreapta după răspunsul corect?

  În fiecare zi suntem prinși într-o luptă cu noi înșine; avem de luptat împotriva a ceea ce ține de firea noastră: ură, invidie, mândrie, minciună, înșelătorie, etc.

  Una dintre cele mai cunoscute zicale este: “o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată”. Psihologii spun că oamenii au tendința să ierte mai ușor greșelile celorlalți, dacă sunt recunoscute cu sinceritate. Acest lucru este valabil la oameni. În cazul lui Dumnezeu, greșelile ne sunt iertate deplin dacă îndeplinim câteva condiții. În primul rând trebuie să ne recunoaștem păcatele, dar recunoașterea stării de păcătoșenie nu este de ajuns. Păcătosul trebuie să se lepede de păcatele sale și să reziste cu succes ispitei. În al doilea rând trebuie să încetăm să ne mai aducem scuze. Dacă un om aduce scuze pentru păcatul lui înseamnă că se împotrivește lucrării de consacrare a Duhului Sfânt și riscă să-și împietrească inima așa încât de la un punct nu mai există dorința de neprihănire sau îndemnul lăuntric spre pocăință.

  Păcatul se numește tot păcat indiferent de domeniul în care am călcat strâmb. A copia la un test, a minți sau a ucide este un lucru rău în fața lui Dumnezeu, dar tot la Dumnezeu găsim și schimbarea, iar pentru acest lucru trebuie doar să apelăm la El. Dumnezeu e față de tine la distanță de o rugăciune. Te invit ca astăzi, când te pui pe genunchi, să îți mărturisești sincer greșelile și să îi ceri putere pentru a îndrepta lucrurile “îndoite” din viața ta.

  Andrada Sîngeorzan, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Lucruri îndoite - 2020. Cine își ascunde fărădelegile, nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele, capătă îndurare. Proverbe 28:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...