Articolul precedentApró dolgok nagy hatalma 2.
  Articolul următorCum câștigi un război?

  Lucruri îndoite

  Cine își ascunde fărădelegile, nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele, capătă îndurare. Proverbe 28:13

  Ai fost sincer cu părinții tăi? Cu prietenii și cu colegii de școală? Ai fost cinstit la fiecare test sau ochiul tău s-a mai uitat în stânga și în dreapta după răspunsul corect?

  În fiecare zi suntem prinși într-o luptă cu noi înșine; avem de luptat împotriva a ceea ce ține de firea noastră: ură, invidie, mândrie, minciună, înșelătorie, etc.

  Una dintre cele mai cunoscute zicale este: “o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată”. Psihologii spun că oamenii au tendința să ierte mai ușor greșelile celorlalți, dacă sunt recunoscute cu sinceritate. Acest lucru este valabil la oameni. În cazul lui Dumnezeu, greșelile ne sunt iertate deplin dacă îndeplinim câteva condiții. În primul rând trebuie să ne recunoaștem păcatele, dar recunoașterea stării de păcătoșenie nu este de ajuns. Păcătosul trebuie să se lepede de păcatele sale și să reziste cu succes ispitei. În al doilea rând trebuie să încetăm să ne mai aducem scuze. Dacă un om aduce scuze pentru păcatul lui înseamnă că se împotrivește lucrării de consacrare a Duhului Sfânt și riscă să-și împietrească inima așa încât de la un punct nu mai există dorința de neprihănire sau îndemnul lăuntric spre pocăință.

  Păcatul se numește tot păcat indiferent de domeniul în care am călcat strâmb. A copia la un test, a minți sau a ucide este un lucru rău în fața lui Dumnezeu, dar tot la Dumnezeu găsim și schimbarea, iar pentru acest lucru trebuie doar să apelăm la El. Dumnezeu e față de tine la distanță de o rugăciune. Te invit ca astăzi, când te pui pe genunchi, să îți mărturisești sincer greșelile și să îi ceri putere pentru a îndrepta lucrurile “îndoite” din viața ta.

  Andrada Sîngeorzan, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Lucruri îndoite - 2020. Cine își ascunde fărădelegile, nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele, capătă îndurare. Proverbe 28:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...