Cum câștigi un război?

Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia. Proverbe 15:1

Afirmația aceasta este atât de valabilă încât chiar şi atunci când metoda este folosită de înșelători iscusiți, răspunsul blând îi face pe aceștia capabili să aibă control asupra victimelor lor şi să îi facă să sufere pierderi mari. Omul obișnuit, bărbat sau femeie, tinde să răspundă la mânie cu mânie, astfel încât problema se agravează şi rănile sunt mai adânci.

Acest proverb ne provoacă să facem o alegere pozitivă în comunicarea noastră. De fiecare dată când suntem supărați sau cineva este supărat pe noi, avem de ales dacă vom fi sau nu blânzi. Alegerile pe care le facem în mare măsură determină rezultatul conversațiilor pe care le avem. Iar rezultatul conversațiilor noastre determină rezultatul relațiilor noastre.

Trebuie să ne amintim că nu suntem responsabili față de Dumnezeu pentru răspunsul celuilalt, dar suntem responsabili pentru răspunsul nostru.

Putem răni sau vindeca oamenii prin cuvintele noastre. Aceasta este puterea formidabilă a comunicării verbale.

Uneori viața doare, iar Dumnezeu vrea să aducem vindecare altora prin cuvintele noastre. Cuvintele de vindecare sunt un instrument vital dat de Dumnezeu pentru fericire și succes.

Vă provoc la un studiu al DEX-ului. Să căutăm acele cuvinte “moi si dulci”, să facem o listă cu ele. Să le folosim. Va veni o vreme când va trebui să mâncăm cuvintele pe care le folosim.

Un cuvânt potrivit la momentul potrivit este ca un măr de aur într-un coșuleț de argint.

Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video