Cum câștigi un război?

  Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia. Proverbe 15:1

  Afirmația aceasta este atât de valabilă încât chiar şi atunci când metoda este folosită de înșelători iscusiți, răspunsul blând îi face pe aceștia capabili să aibă control asupra victimelor lor şi să îi facă să sufere pierderi mari. Omul obișnuit, bărbat sau femeie, tinde să răspundă la mânie cu mânie, astfel încât problema se agravează şi rănile sunt mai adânci.

  Acest proverb ne provoacă să facem o alegere pozitivă în comunicarea noastră. De fiecare dată când suntem supărați sau cineva este supărat pe noi, avem de ales dacă vom fi sau nu blânzi. Alegerile pe care le facem în mare măsură determină rezultatul conversațiilor pe care le avem. Iar rezultatul conversațiilor noastre determină rezultatul relațiilor noastre.

  Trebuie să ne amintim că nu suntem responsabili față de Dumnezeu pentru răspunsul celuilalt, dar suntem responsabili pentru răspunsul nostru.

  Putem răni sau vindeca oamenii prin cuvintele noastre. Aceasta este puterea formidabilă a comunicării verbale.

  Uneori viața doare, iar Dumnezeu vrea să aducem vindecare altora prin cuvintele noastre. Cuvintele de vindecare sunt un instrument vital dat de Dumnezeu pentru fericire și succes.

  Vă provoc la un studiu al DEX-ului. Să căutăm acele cuvinte “moi si dulci”, să facem o listă cu ele. Să le folosim. Va veni o vreme când va trebui să mâncăm cuvintele pe care le folosim.

  Un cuvânt potrivit la momentul potrivit este ca un măr de aur într-un coșuleț de argint.

  Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Cum câștigi un război? - 2020. Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia. Proverbe 15:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...