Articolul precedentDícsérjétek az Urat!
  Articolul următorUn nou Început

  Prieten cu vrăjmașul

  Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar și pe vrăjmașii lui. Proverbe 16:7

  Am crescut cu toții într-o cultură în care “nu poți” este servit de trei ori pe zi și o dată seara. Ne place să fim foarte “protectivi” și să-i “ajutăm” pe cei apropiați nouă prin sfaturi care să-i țină într-o “zonă de siguranță.” În cartea The Answer, John Assaraf și Murray Smith descriu acest concept astfel: “Până în momentul în care împlinești 70 de ani, ai auzit în medie formularea “Nu, nu poți” de 150.000 de ori. În schimb, “Da, poți” de doar 5.000 de ori. Ceea ce înseamnă 30 de “nu” pentru fiecare “da”. Cadrul perfect pentru a te convinge că nu poți.”

  De cele mai multe ori, suntem blocați și confruntați cu o mulțime de obstacole. În primul rând, obstacolul de a câștiga aprobarea celorlalți. Așa că încerci fel de fel de soluții: haine de firmă, blugi rupți, telefoane cu mulți G și alte lucruri prin care vrei să demonstrezi că poți și tu. Vrei să intri în anumite cercuri și nu contează prețul pe care îl plătești. Suntem creați de Dumnezeu ființe sociale. De aceea, ne interesează care este opinia publică. Dar nu uita că, la final, nu felul în care ești te ține pe loc, ci ceea ce crezi că nu ești. Un autor necunoscut scria: “mai bine să fi urât pentru ceea ce ești decât să fi iubit pentru ceea ce nu ești.”

  Un al doilea obstacol este comparația. Ce se întâmplă când te compari cu alții? Fie te percepi mai jos decât ceilalți și asta te descurajează, fie te vezi mai presus de ei și te face să devii mândru. Nici una dintre situații nu este benefică și nu te ajută.

  Există, însă, un secret pe care dacă îl vei descoperi și implementa în viața ta, vei fi nu doar fericit, ci vei găsi și adevărata împlinire. Oamenii sunt schimbători și, de cele mai multe ori, egoiști. De ceea, nu trebuie să-ți calibrezi viața în funcție de ceea ce spun ceilalți și nici să te compari cu ei. Dumnezeu te-a creat într-un mod unic și are un plan special cu viața ta.

  Ascultă sfatul înțeleptului: “Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmașii lui” (Prov. 16:7). Cei trei prieteni ai lui Daniel au înțeles acest lucru, fapt care i-a ajutat enorm. Chiar dacă mai erau și alți tineri evrei puși în fața alegerii de a se închina idolului la porunca împăratului, ei s-au hotărât să-i fie plăcuți lui Dumnezeu. Ca rezultat, Dumnezeu i-a făcut plăcuți înaintea dușmanilor, iar ca bonus i-a binecuvântat peste măsura așteptărilor.

  Când vrei să fii plăcut lui Dumnezeu, devii ca El, iar oamenii vor observa diferența. Chiar dacă nu te vor plăcea, îți vor respecta bunătatea, onestitatea și credincioșia. Transformarea despre care vorbește înțeleptul aici nu este o schimbare în dreptul vrăjmașului, ci în dreptul celui care umblă pe calea Domnului. Umblarea cu El ne transformă și ne înnobilează cu trăsăturile Sale.

  Nu uita! Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu însuți în raport cu etalonul, legea lui Dumnezeu. Misiunea ta este să devii mai bun decât ieri, privind la Domnul Isus, exemplul suprem. Aceasta va fi înțelepciunea ta înaintea oamenilor!

  Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

  Prieten cu vrăjmașul - 2020. Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar și pe vrăjmașii lui. Proverbe 16:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...