Articolul precedentIndulj előre!
  Articolul următorDumnezeul neschimbător

  Un nou Început

  Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. Eclesiastul 12:13

  Se povestește că într-o dimineața, ca cea de astăzi, un tată călătorea cu mașina împreună cu fiul său explorator spre Coșna. Drumul sinuos de munte și piscurile înalte au lăsat locul văilor adânci și camioanelor încărcate cu cei mai groși bușteni pe care crestele îi aveau. Soarele era deja sus iar băiatul după ce a privit îndelung prin geam, îl întreabă pe tatăl sau:

  – Tată, ce zici de toate semnele timpului în care trăim, nu te sperie gândul că vine sfârșitul lumii?

  Drumul șerpuit continuă în timp ce tatăl meditează la frământările fiului său. Nu după multă vreme cei doi întâlnesc un alt camion încărcat cu bușteni. Atunci tatăl îi spune băiatului:

  – Dragul meu, vezi acest camion încărcat? Ce ai vrea să treacă peste tine, el sau umbra lui?

  Întrebarea tatălui îi dă fiori și îl lasă fără respirație. După câteva clipe, răspunde:

  – Cu siguranță nu aș vrea să fiu călcat de un camion. Umbra lui îmi este de ajuns!

  – Dar umbra este reală sau imaginară?

  – E reală.

  – Ai răspuns foarte bine, încuviințează tatăl. Pentru moment, camionul blochează razele soarelui, fenomen care creează umbra. Dar punctul de reper în aprecierea ta nu e umbra, ci lumina. Vezi tu, întrebarea pe care mi-ai adresat-o își are răspunsul tocmai în acest exemplu. Domnul Isus vine curând și va separa oamenii în funcție de alegerea pe care au făcut-o în timpul vieții lor. Vestea Bună este că El a murit pentru orice om născut vreodată. Camionul judecății lui Dumnezeu, încărcat cu toată greutatea păcatului lumii, a trecut peste El pentru ca peste noi să treacă doar umbra morții. Isus a plătit prețul ultim sau moartea veșnică iar crucea de pe Golgota este lumina în care trăiesc toți mântuiții. Prin urmare, viața veșnică este să ne împrietenim, de pe-acum, cu Dumnezeu și să ne apropiem de Domnul Isus, Cel care ne-a iubit așa de mult. Adu-ți aminte ce spune înțeleptul Solomon: “teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui.” Ce crezi că înseamnă să te temi de Dumnezeu?

  – Probabil se referă să-ți fie teamă de judecată, răspunde băiatul.

  – Tocmai aici este problema! A te teme de Dumnezeu și a păzi poruncile Sale înseamnă să realizezi ce a făcut pentru tine și să accepți dragostea Lui. Înseamnă să înțelegi că doar El îți poate ierta păcatele și doar El te poate elibera de teama sfârșitului. Asta a vrut să spună David când a scris: “Dar la Tine este iertare, ca să fii de temut” (Psalm 130:4). Cei ce înțeleg acest lucru nu-L vor mai lăsa niciodată pe Isus. De aceea eu cred că sfârșitul lumii în care trăim acum nu este o veste rea ci una foarte bună. Ne vom întâlni cu cel mai bun Prieten al nostru.

  În timp ce lasă în urmă camionul cu aurul verde, semnalizează dreapta spre Podul Coșna și ascultă următoarea piesă din playlist imaginând-și ce frumos va fi paradisul.

  Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

  Un nou Început - 2020. Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. Eclesiastul 12:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...