Articolul precedentHittel és lelkiismeretesen!
  Articolul următorCaută Înțelepciunea!

  Dumnezeul neschimbător

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. Eclesiastul 3:14

  Când eram mică voiam să devin șofer de tractor. Apoi am vrut să devin șofer de autobuz, vânzătoare, învățătoare sau detectiv. Mi-am schimbat des opțiunea.

  Dacă urmărești un buletin meteo vei vedea că unele zile sunt cu soare, unele cu vânt, altele cu ploaie sau cu zăpadă. Se folosește des afirmația :”se schimbă vremea.”

  Oamenii se schimbă și ei, dar Dumnezeu nu se schimbă niciodată. Dumnezeul de astăzi este același ca cel de anul trecut sau ca cel din vechime. Dumnezeu are un scop pentru lume, iar scopul acela se va împlini. Nu numai că la Dumnezeu nu este schimbare, dar nu există nici măcar cea mai slabă scuză plauzibilă pentru ca oamenii să-L acuze de nestatornicie.

  Soarele pare să se schimbe de la răsărit la apus, de la sezon la sezon, dar Dumnezeu nu își schimbă starea sufletească sau scopul. El este pururea un Dumnezeu neschimbător, pururea doritor să-i salveze pe oameni din lumea pierdută, prin orice mijloc cu putință.

  Indiferent de planul vrăjmașului și de ruina pe care el o va realiza prin păcat, planul original al lui Dumnezeu va fi în cele din urmă adus la îndeplinire. Planurile infinite a lui Dumnezeu nu cunosc nici grabă, nici întârziere.

  Sfințenia lui Dumnezeu este mereu aceeași și neschimbătoare. Planurile Lui față de poporul lui rămân în picioare. El poate să-i pedepsească, să-i disciplineze, să-i corecteze, dar toate acestea pentru a-i aduce la pocăință și la mântuire. Dumnezeu nu este un om. Numai întoarcerea sinceră de la rău Îl poate influența pe Dumnezeu să nu trimită pedeapsa cuvenită.

  “Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El”. A se teme de Dumnezeu înseamnă a-L privi cu cinste profundă și respectoasă și a privi cum se cuvine voința Lui. E datoria omului de a asculta de Dumnezeu și, făcând așa, el va găsi fericirea deplină.

  Andrada Sîngeorzan, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Dumnezeul neschimbător - 2020. Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. Eclesiastul 3:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...